misman Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam Czy pękanie deski rozdzielczej jest "normalnym" zjawiskiem w RAMach ? Natknąłem się już na kilka egzemplarzy z popękanym podszybiem. Wada fabryczna ? Lichy materiał ? Ignorować zjawisko ? Czy taka deska w razie czego jest łatwo i tanio :mrgreen: zdobywalna ? Czy jednak szukać "idealnego" egzemplarza ? Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 17 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 który rocznik tego Rama? ja mam z 2007 i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Roczniki różne. Ale głównie lata '96 - '00 . Nowszych raczej nie szukam, patrzę na (chyba) II gen. [ Dodano: 2011-01-17, 10:55 ] O tu: http://moto.allegro.pl/dodge-ram-1500-5-9-gaz-4x4-i1414220614.html na przykład. Oczywiście nie to, żebym chciał ten egzemplarz. Ale w USA też spotkałem parę egzemplarzy w opisie popękana deska rozdzielcza. Stąd moje pytanie :) Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 17 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 ja sie nie spotkałem, myśle że wynika to z miejsca eksploatacji duże nasłonecznienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 To nie tylko bolączka Rama ale większości samochodów (nie tylko pickupów) z tamtego okresu :-| Wiem, wiem Panowie, że kochacie swoje bryki ale nie ma się co oszukiwać, że amerykańskie auta z tamtych lat były słabiej wykończone wewnątrz (mam na myśli jakość, a nie ilość wyposażenia), niż samochody z Europy. Lata osiemdziesiąte i dziewięćdziesiąte to początek stosowania tworzyw sztucznych wewnątrz na masową skalę. Niestety jakość tych plastików pozostawia teraz wiele do życzenia ale taka była wtedy technologia. W moim starym eFie deska na szczęście była cała ale szpary montażowe na niektórych elementach, choć równe, miały nawet centymetr :-) Inna sprawa, że kompletnie mi to nie przeszkadzało... :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malin Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Roczniki różne. Ale głównie lata '96 - '00 . Nowszych raczej nie szukam, patrzę na (chyba) II gen. [ Dodano: 2011-01-17, 10:55 ] O tu: http://moto.allegro.pl/dodge-ram-1500-5-9-gaz-4x4-i1414220614.html na przykład. Oczywiście nie to, żebym chciał ten egzemplarz. Ale w USA też spotkałem parę egzemplarzy w opisie popękana deska rozdzielcza. Stąd moje pytanie :) CZOŁEM MISMAN :-D 8-) :shock: TY TUTAJ????? Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI 2006 BLACKHAWK Przesiadka z JEEPa. jeep.org.pl Hagglunds BV206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 CZOŁEM MISMAN :-D 8-) :shock: TY TUTAJ????? Kupę :mrgreen: lat, oczywiście :mrgreen: Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodram Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 W moim deska rozdzielcza też jest popękana. Sądzę, że to wina wysokiej temperatury. Mój RAM zanim do mnie trafił pochodził z teksasu, póżniej Hiszpania. Niestety, żeby dostać deskę rozdzielczą jest kłopot. Jest ona dłuuuga i delikatna. Mogłaby nie dopłynąć z USA w jednym kawałku. Koszt około 150 $. W Polsce widziałem na allegro - ale nie dam za starą, sparciałą deskę rozdzielczą 900 PLN. Cytuj RAM 1500, 5.2 SLT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Czyli jednak może popękać. Dziękuję za wyjaśnienia. Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlongV8 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Dwa BMW 7 jeden stał na dworzu dugi w garażu. Ja miałem w garażu.Deska idealna.Ziom na dworzu.Deska popękłą mu w kilku miejscach aż się szpary porobiły jak się rozeszła. Teraz przemyślcie.BMW 7 roczniki 96 i 98. Sztandarowe limuzyny BMW na wypasie.Deska popękała aż się szpary porobiły.Wygladało to tragicznie szczególnie że deska jasna była. I nie ma regóły czy samochód z USA czy z Europy. Clarkson w TopGear pokazywał wykończenie nówki mercedesa v12 koszt samochodu około 70.000 Funtów. Przy zamykaniu drzwi odkleiła się imitacja drewnianej listwy z drzwi.Podczas testu nagle zdechł prawy ksenon.A takie akcje teraz to norma w każdym aucie.A mamy 2011 r. Jest kryzysik więc trzeba materiały tańsze stosować nawet w mercu v12 za 70.000 funtów. Osobiście wolę sobie kupić za 15-20 $ auto z USA.I nie narzekać.No ja nie narzekam. Deska cała.Za to mini barek lata na zawiasie i sobie skrzypi.No i co.Jak będe chciał to oddam do tuningowej firmy i zrobią mi deskę w skórach i kierownicę i wyjdzie taniej niż w mercedesie v12 ....proste.I do tego ładniej. Pytałem się to koszt zrobić na bajer auto w srodku too koło 6000 zł. I macie salon skórzany na kołach.I co i po plastikach.A jaki komfort i satysfakcja. Więc luz. Kupując samochód w USA kupujeecie coś w co warto zainwestwoać parę groszy.Bo V8-V10 USA cieszy i nie kupujecie tego na rok.Tylko na dłużej albo i na zawsze.Więc luz możecie sobie trzasnąć środek na takim bajerze na jaki wam fantazji starczy. No a polakowi nie brakuje..fantazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi