bluecar Opublikowano 14 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 Witam szanowne grono, zaczynam przygodę z RAM 1500 ale z mniej oczywistym silnikiem , a mianowicie 3.0 ecodiesel . Zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam Cytuj
wiewioor.fm Opublikowano 14 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2025 witamy, pozdrawiamy. Dlaczego akurat taki wybór? Czy jeździłeś V8 - masz porównanie? Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger [ERB], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]
bluecar Opublikowano 13 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2025 Szukałem auta niebitego , trafił się taki więc kupiłem. Diesle mnie nie przerażają trochę martwią mnie negatywne opinie na temat właśnie tego silnika. Jestem tylko ciekaw czy awaryjność tych silników jest dużo większa od europejskich diesli, przecież są też mniej lub więcej udane silniki wysokoprężne w autach takich jak BMW czy AUDI. Natomiast jeśli mamy udany silnik 5,7 produkowany przez szereg lat , dużo ludzi się przyzwyczaiło do tego typu rozwiązania to dla niektórych już samo obniżenie pojemności do 3.0 to profanacja , a jeszcze diesel , to już za dużo. Negatywne opinie mogą właśnie powstawać nawet z tego podejścia , a jeszcze kilka awarii na które choruje ten motor nie polepsza jego sytuacji. U nas jak w dieslu pada turbina to się ją naprawia i już , ale można powiedzieć że jeśli miałbym benzynę to by problemu nie było. Może zły przykład bo teraz turbiny są też w benzyniakach 😉 Pożyjemy zobaczymy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi