Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów!Jestem w posiadaniu Rama od pół roku,nie wiem czemu dopiero teraz do was dołączyłem! :-) No ale skoro juz jestem,to kilka słów o mojej kruszynie.. Dodge Ram 1500 SLT 2004r 4x4 4,7prawie HEMI :-) Puszczm kilka fotek..

post-539-15323754943278_thumb.jpg

post-539-15323754944931_thumb.jpg

post-539-15323754946341_thumb.jpg

post-539-15323754947817_thumb.jpg

post-539-15323754949036_thumb.jpg

Dodge Ram 1500 4x4

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gość Anonymous
Opublikowano

Witamy. Tak właśnie chciałem powiedzieć, że to jakiś 2500 ; sądząc po wysokości. A tak z ciekawości, porównywaliście przyspieszenia tych dwóch RAMów?

Opublikowano

Ten drugi jest po lifcie i ma zalożone kola od Hummera!Są podobno problemy z trakcją na koleinach.. :-) Postaram sie namówic kolege zeby dołączył do klubu to będzie okazja się zmierzyc na jakims zlocie! :-)

[ Dodano: 2010-12-27, 16:01 ]

Lampki na dachu w dzień wygladają jak kierunkowskazy od wartburga,ale wieczorem robią robote! :-)

Dodge Ram 1500 4x4

Opublikowano

Jaki lift ma ten 2500?

Bull, zdarzyło mi zmierzyć z 1500 HEMI. HD hemi dość wolno biegi zmienia (trzeba wiedzieć kiedy odpuścić gaz aby wbić wyższy bieg), i waży 3000 kg z drobnym kawałeczkiem, rywal w 1500 miał odstęp ale HD hemi daje również dobrze : )

Opublikowano

Cześć!!! Ładny maluch :mrgreen:

Smoderator :mrgreen:

"... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..."

no replacement for displacement

nima pałerstrołka jest wanna kółkach ?

Masz dżipa jesteś... :mrgreen:

Gość Anonymous
Opublikowano
Ten drugi jest po lifcie

Hmmm, nie wyglądał mi na liftowany, a HD jest seryjnie wyższy o jakieś 2"-3".

i ma zalożone kola od Hummera!Są podobno problemy z trakcją na koleinach.
Eee tam nie ma takiego dramatu. Na każdych szerokich oponach o wysokim profilu tak będzie, ale poważne problemy zaczynają się przy o wiele większych rozmiarach niż ten HD Hemi
Opublikowano
Hummer ma duże opony ? :)

chyba nie :)

Obrazek

Z całym szacunkiem ale kolega zapewne miał na myśli h2 która to zupełnie ma malutkie opony :mrgreen:

Opublikowano

Faktycznie,koła ma założone od H2.. Na zdjęciach jest po lifcie tylko przedniego zawieszenia bo koła ocierały o błotniki przy skręcaniu! Sam lift nie pomógł,trzeba było jeszcze przeklepac błotniki przy samych progach..sam rozmiar kół nie był problemem,kłopotem jest bardzo niskie ET felg hummera,po prostu za bardzo wystają w Dodge Ram..Ale jeszcze raz powtarzam ze to nie jest moje auto..

post-539-15323754950192_thumb.jpg

post-539-15323754951233_thumb.jpg

Dodge Ram 1500 4x4

Opublikowano

Ja niestety używam swojego Rama do jazdy na codzień,robie przy tym dużo kilometrów wiec nie moge sobie pozwolic na takie przróbki..nie chce potem "wlczyć" z samochodem na trasie! :-) Pozatym liftowanie Rama 1500 to moim zdaniem robienie z niego na siłe 2500,lepiej kupić 2500 i jego podnosić.Zreszta lift 1500tki jest dość ograniczony..

Dodge Ram 1500 4x4

Opublikowano
Faktycznie , lekki lifcik jest, teraz widać ;-)

Uwielbiam kiedy koła tak pięknie wystają siek: w ogóle wyczuwam tu robotę kowala przy tym samochodzie :mrgreen:

Gość Anonymous
Opublikowano
Faktycznie , lekki lifcik jest, teraz widać ;-)

Uwielbiam kiedy koła tak pięknie wystają siek: w ogóle wyczuwam tu robotę kowala przy tym samochodzie :mrgreen:

No no, tylko nie kowala :pala: .... bo kowale robią też takie rzeczy:

SIG%20LEG%2003_JPG.jpg

A za takie rzeczy czasemi mozna sobie kupić całego takiego Rama :-P

nooo :mrgreen:

Gość Anonymous
Opublikowano
Rama 1500 to moim zdaniem robienie z niego na siłe 2500,lepiej kupić 2500 i jego podnosić.Zreszta lift 1500tki jest dość ograniczony..
Zgadza się :-)
Opublikowano

Wystające koła poza błotniki wyglądają piękne, tylko przez chore polskie przepisy przeglądu za takie coś nie idzie dostać :evil:

Opublikowano
Wystające koła poza błotniki wyglądają piękne, tylko przez chore polskie przepisy przeglądu za takie coś nie idzie dostać :evil:

Oj tam zaraz nie idzie .

Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) .