Skocz do zawartości

DODGE RAM 2004 5.7 ECU KONTROLKA PRZEPUSTNICY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam rama z 2004 roku 5.7 hemi zaczęła zapalać się kontrolka przepustnicy raz się zapala raz nie po parukrotnym przekreceniu stacujka kontrolka gasła lecz po zgaszeniu i odpaleniu wracałaa szczególnie z samego rana w ciepłe dni problem wydaje się być mniejszy a czasem w ciągu dnia zapali się tylko raz,gdy zapali kontrolka przepustnicy jest opóźniona reakcja na pedał  gazu i po odjęciu gazu zafaluja obroty silnika. wymieniłem :

akumulator

Przepustnica nowa

Czujnik położenia pedału gazu(używany)

czujnik walu 

Czujnik map 

Nowy pcm zaprogramowany i zflaszowany 

porobione masy silnika i przepustnicy 

Wiazka elektryczna wizualnie  przejrzana i nic 😞 walcze juz z tym 6 miesięcy  i nic nie przynosi rezultatu ręce już mi odpadają jeśli ktoś ma jakieś pomysły proszę o pomoc ! 

Opublikowano

Wiązki elektrycznej się wizualnie nie sprawdza tylko "przedzwania". Użycie miernika też nie ma tu sensu (chyba że masz dostęp do takiego ze sztucznym obciążeniem). Jedyna pewna metoda to rozpięcie wszystkiego i podawanie zasilania z jednej strony, a z drugiej żarówka i to przynajmniej te 20W dla cieniutkich przewodów, grubsze (tak od 1mm2) przewody 55W - któryś przewód jest uszkodzony i raz  łączy raz nie - on się upali przy obciążeniu. Roboty jest dużo, ale nie ma innej pewnej metody niż obciążyć przewody.

moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger SXT [ERB], Dodge Charger GT [ERB] - w drodze. Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT],  Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]