Robson Opublikowano 22 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2025 Dzień dobry , Witam wszystkich jestem tutaj nowy, potrzebuję porady w sprawie niedziałającego regulatora napięcia , gdzie się znajduje w tym samochodzie ? Pozdrawiam Robert Cytuj
wiewioor.fm Opublikowano 22 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2025 Pewnie częściowo w sterowniku silnika jak to w amerykańcu... Pod akumulatorem możesz mieć czujnik temperatury akumulatora - jak oszukuje i pokazuje za wysoką temperaturę to ładowanie może spaść praktycznie do napięcia akumulatora. Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger [ERB], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]
Robson Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Dzięki , a gdzie dokładnie ten sterownik ? pod akumulatorem nic nie ma :) Cytuj
wiewioor.fm Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Czyli nie masz czujnika... (wygląd czujnika: plastikowe kóleczko, które sprężynka podnosi do góry przyciskając do akumulatora od spodu) Sterownik silnika zazwyczaj jest w okolicach prawego nadkola przykręcany do ściany grodziowej, ale w tym konkretnym modelu nie wiem. Ale nie jest to ot taka prosta naprawa - często wymaga wymiany sterownika (wiele z nich w grupie Chryslera było w postaci układów na folii wklejonej w aluminiową obudowę - prawie nienaprawialne), najczęściej kończy się to przeróbką instalacji i założeniem zwykłego regulatora z innego samochodu ze względu na koszty, tylko trzeba znaleźć ogarniętego elektryka, który to wykona. Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger [ERB], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]
Robson Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Dzięki , a czy można dodać nowy , niezależny regulator napięcia ? Cytuj
wiewioor.fm Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger [ERB], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]
Rekomendowane odpowiedzi