Stebel Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Dzis zadzwonil do mnie Znajomy z pracy I powiedzial ze stoi swoim dodgem w kaluzy I ze chyba zalal silnik. Pojechalem ocenic sytuacje - filtr powiereza zalany, w dolocie woda. Doradzilem zeby wyjac swiece zeby wypchnac wode ale niestety przed moim przyjazdem gosc probowal na sile odpalic I z tego co mowil odglosy byly jak by ktos do silnika wsypal garsc nakretek. Podsumowanie: Jeden hemi do wymiany - kilka tys$ Pare telefonow do znajomych - pare centow Widok dodge holowanego przez forda w asyscie fordow - bezcenny. Zajecia slabe bo juz ciemno bylo: Cytuj www.stebel.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 To nie Ram zawinił tylko zdolny kierowca. 8-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 jak kierowca zdolny to żeby snorkel w Ramie miał to i tak go zaleje :kasztan: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ja nie pamiętam, bo mam stożek założony niemal od początku. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 no to jest wlasnie minus stozka - szybciej wjedziesz w kaluze i juz woda w garach :roll: Mariusz, jak bym go liftował w ofroad to bym nie zakładał stożka, ale, że ja 90 % po utwardzonym jeżdżę to mam stożek, a dźwięk ze stożka jest bezcenny. :kasztan: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stebel Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ewidentna wina kuerowcy byla. Za szybko wjechal w wode I po zabawie. A sam wlot tez slabo rozwiazany... Skierowany w dol centralnie nad przenim kolem. Woda z kola jest kierowana prosto na wlot powietrza. Rozeiazanie fabryczne bo to auto jego dziewczyny do miasta. Cytuj www.stebel.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 ... to auto jego dziewczyny do miasta. I love america :luz: Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 W takim układzie stożek byłby lepszym rozwiązaniem, tymbardziej, że jest w osłonie termicznej, która przed rozbryzgiem wody też by sporo osłoniła, ale rzeczywiście stożek to nie filtr do offroadu. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jovanotti Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Stebel, Ty chyba spać nie możesz :-> a patent ze "smarkelem" skierowanym w dół to kiepskie rozwiazanie. XJtem tylko raz zanurkowalem i od razu miałem wodę w puszce a on jednak dużo mniejszy od RAMa. Swoją droga "kaluza" tez musiała być słuszna. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stebel Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Stebel, Ty chyba spać nie możesz :-> a patent ze "smarkelem" skierowanym w dół to kiepskie rozwiazanie. XJtem tylko raz zanurkowalem i od razu miałem wodę w puszce a on jednak dużo mniejszy od RAMa. Swoją droga "kaluza" tez musiała być słuszna. :evil: Spac nie moge bo pracuje w nocy....pracuje w kasynie a w nocy najwiecej sie dzieje :mrgreen: :raca: A kaluza nie byla az taka wielka....glebokosc moze do polowy kol tylko...ale wjechal z impetem i tak jak pisalem woda ze spora sila wdarla sie pod maske i prosto do filtra. Ma chlopak nauczke ze przez wode przejezdza sie spokojnie. Cytuj www.stebel.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stebel Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ma chlopak nauczke ze przez wode przejezdza sie spokojnie.oj tam oj tam ;-) - 1:20 Eeee to jest spokojnie. Ja mowie o pozadnym rozpedzeniu i fontannach wody na kilka metros w gore....tak ze widac tylko sciane wody a nie przod auta. Jak by przejechal tak jak Ty to by dzis nie szukal silnika. Cytuj www.stebel.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonko Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 to jest styl jazdy panów z US. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi