Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich, no i mam swoj powazniejszy problem w moim wozidle, zniknely swiatla mijania, postoj jest, prawwdopodobnie juz komus wczesniej padla jedna strona bo zauwazylem ze lampy byly zmostkowane, takze tak jak w temacie Gdzie moge kupic, najlepiej naprawic modul tipm do mojego rama.

20241227_203458.jpg

Edytowane przez donDonut
  • donDonut zmienił(a) tytuł na Ram 5.7 2006r megacab gdzie kupic/ naprawic tipm
Opublikowano

Gdzie możesz kupić..? tam, gdzie znajdziesz po P/N ze zdjęcia - trochę własnego wysiłku -  nie naprawiamy Ci samochodu zdalnie

A naprawa może polegać na wyczyszczeniu złącza - u mnie kiedyś przestały działać niektóre światła, poszukałem po stronach "hamburgerów z USA" i wystarczyło przeczyścić złącze - pilniki "iglaki" w dłoń, spray kontakt i samochód naprawiony.

moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger [ERB], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT],  Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]

Opublikowano

Jak bym nie sprobowal to bym nie pisal, wiem ze jezdzi troche 3 gen w pl i wiem ze to ich bolaczka dlatego pytalem czy ktos moze zna miejsce gdzie to naprawiaja, wiem ze w usa sa dostepne od reki ale  to w moim przypadku ostatecznosc

Opublikowano

Jak z moim miałem problem to klepnąłem na allegro numer i było kilka sztuk

Możesz szukać na OVOKO, na Litwie mają sporo części do amerykanów, często w cenach lepszych z przesyłką niż u nas, w razie zakupu dopłać "opłatę serwisową", to jest kilka złotych a masz wtedy prawo do zwrotu

moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger [ERB], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT],  Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich odgrzewam kotleta,  problemZ tipm rozwiazany,  oprucz swiatel mijania doszedl praey kierunkowskaz, do tej piry jezdzilem na dodatkowym wlaczniku swiatel, ale nadszedl czas na naprawe, oddate swoj modul do firmy zajmujacej sie elektronika, odpowiedzieli mi ze nic w nim nie widac i przejscia sa, wedlug nich jest ok, zamo towalem  go spowrotem u siebie  zdemontowalem Swoj makaron a swiatel dalej nie bylo, po przemysleniach zakupilem interface launcha aby sprawdxic auto doglebnie, moim oczom ukazaly sie bledy ktorych poprzedni czytnik nie widzial [foxwell] , bledy dotyczyly kilku dupereli ale moim oczom od razu rzucilem sie bledy lamp i tipm,  skasowalem je wlaczylen swiatla i jak noweczka wszystko dziala. Probowalem wczesniej resetowac tipm jak w amerykanskich poradnikach - spuecie do siebie klem w celu calkowitego  rozladowania ladunku auto stalo tsk 2 tygodnie a bledy nadal byly.

Wniosek jest ze warto udac sie do osoby z lepszym komputerem po weryfikacje, bo nasze tipm zamrazaja bledy co nieco uprzykrza nam zycie. 

Pozdrwiam wszystkich .:)