abtarster Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Możecie mi doradzić jaką taśmę kinetyczną kupić ?? Przed gwiazdką robię rozeznanie i nie wiem jakiej firmy ta taśma ma być. Służyć ma do pociągnięcia busa lub tez wyszarpnięcia go z trudnego terenu. Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 właśnie o coś takiego mi chodzi. Na innym forum czytał wszelkie za i przeciw odnośnie taśmy bądź liny. Z porównań wynikało, że lina się rozciąga że się bardziej brudzi no i więcej miejsca zajmuje. Biorąc to wszystko pod uwagę chyba zdecyduje się chyba na tą linę co mi podałeś w linku :-) Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 właśnie o coś takiego mi chodzi. Na innym forum czytał wszelkie za i przeciw odnośnie taśmy bądź liny. Z porównań wynikało, że lina się rozciąga że się bardziej brudzi no i więcej miejsca zajmuje. Biorąc to wszystko pod uwagę chyba zdecyduje się chyba na tą linę co mi podałeś w linku :-) Tylko lina, taśma to tylko do zapinania się do drzew tudzież do asekuracji... Kupisz taśmę i będziesz się wkurzać że musisz jeszcze linę kupić... :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 taśma to tylko do zapinania się do drzew tudzież do asekuracji... sa tasmy i tasmy kinetyczne ;-)Wiem o tym mam taką i taką i wiem że taśma kinetyczna nawet nie jest w połowie tak dobra jak lina... :mrgreen: taśmą kinetyczną też się można zapiąć do drzewa choć generalnie nie powinno się :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 taśmą kinetyczną też się można zapiąć do drzewa choć generalnie nie powinno się Myślisz, że drzewo ma takiego powera, żeby wyrwać Cię kintykiem "taśmowym" z błocka. :-P ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 taśmą kinetyczną też się można zapiąć do drzewa choć generalnie nie powinno się Myślisz, że drzewo ma takiego powera, żeby wyrwać Cię kintykiem "taśmowym" z błocka. :-P ;-)Chodziło mi o wyciągarkę gamoniu :mrgreen: :pala: :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 taśmą kinetyczną też się można zapiąć do drzewa choć generalnie nie powinno się Myślisz, że drzewo ma takiego powera, żeby wyrwać Cię kintykiem "taśmowym" z błocka. :-P ;-)Chodziło mi o wyciągarkę gamoniu :mrgreen: :pala: :mrgreen: ... od razu gamoniu :-> Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 I dyskutuj tu z gamoniami :mrgreen: :mrgreen: zawsze kota ogonem obrócą :kasztan: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hahha , ale dyskusja :-P :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskapada Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Moim zdaniem taśma jest o tyle lepsza że łatwiej ją utrzymać w czystości i bez dwóch zdań zajmuje mniej miejsca. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalPasja Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Mamy i taśmy i liny, jednak chyba popularny kinetyk jest lepszy. Taśmy kinetyczne są bardziej delikatne. Cytuj XJ 98, lift 7,5 RE Mickey T MTZ 35' Profesjonalne Wyposażenia Off Road www.metalpasja.pl kontakt@metalpasja.pl 72 88 666 46 // 886 908 677 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi