Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z nagrzewnicą w ramie 1500 2004r. 3gen. dmuchawa dmucha tylko na twarz a bardzo znikomej części na nogi czy na szybę

silniczki działają wszystkie cztery i słychać jak się dociskają. proszę o pomoc.

Pozdrawiam Wiesław.

posiadam DODGE RAM 1500 SLT 5.7HEMI 2004r.

Opublikowano

To że słychać mechanizmy nie znaczy że pracują jak należy. Jak zdemontujesz schowek i konsolę środkową to będziesz widział mechanizmy. Można odkręcić silniczki i sprawdzić ręcznie czy klapy pracują w pełnym zakresie

moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger [ERB] - w drodze, Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT],  Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]

Opublikowano

witam ciebie dziękuję za podpowiedź. miałem to zdjęte i widziałem jak silniczki się obkręcały ale podejrzewam że

mocowanie silnika w klapie mogło już się obłamać i klapa stoi w miejscu a silnik się kręci.

a przy okazji słyszałem że pokrętłami można jeszcze to resetować jakoś ?

posiadam DODGE RAM 1500 SLT 5.7HEMI 2004r.

Opublikowano

Jeśli jest klimatronik to pewnie jest na to procedura, przy manualnej klimie nie znalazłem takiej procedury

moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger [ERB] - w drodze, Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT],  Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]