Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto sposób na zalegalizowanie lampy w polsce, wklejamy soczewkę bi halogenową do oryginalnej lampy, resztę przerabiamy jak normalnie i wychodzi lampa z homologacją :mrgreen:

19114101_th.jpg

19114105_th.jpg

Da się :mrgreen: Koszt w moim przypadku to tysiąc pińcet :mrgreen:

Smoderator :mrgreen:

"... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..."

no replacement for displacement

nima pałerstrołka jest wanna kółkach ?

Masz dżipa jesteś... :mrgreen:

Opublikowano
Oto sposób na zalegalizowanie lampy w polsce, wklejamy soczewkę bi halogenową do oryginalnej lampy, resztę przerabiamy jak normalnie i wychodzi lampa z homologacją :mrgreen:

Ewenement na skalę europejską :mrgreen: Szacun dla Ciebie Mudder, bo na prawdę bardzo sympatycznie to wygląda. Moim zdaniem dużo lepiej, niż te czarne, co miałeś wcześniej. Szacunek raz jeszcze :up:

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Opublikowano

Ewenement na skalę europejską :mrgreen: Szacun dla Ciebie Mudder, bo na prawdę bardzo sympatycznie to wygląda. Moim zdaniem dużo lepiej, niż te czarne, co miałeś wcześniej. Szacunek raz jeszcze :up:

Te murzyńskie od początku były na chwile, bo i tak chciałem wrócić do oryginałów...cieszę się że Ci się podobają, świecą też bardzo dobrze no i po europejsku :mrgreen:

Opublikowano

Przerabiałem w taki sam sposób lampy w Pontiacu jakieś 10 lat temu, oczywiście wtedy soczewka nie była tak "wyszukana" ale miała widoczne oznaczenie "E" i niebiescy odpusszczali czepianie się, nawet jak trafiło na wyjątkowo upierdliwą jednostkę :)

2006 CTD HD MegaCab

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Szanownych Kolegów,

Zbliża się wspaniały moment, w którym udam się po swojego nowego Rama do Niemiec. Bardzo proszę o pomoc w dwóch kwestiach.

1. Próbowałem zakupić zimowe opony do niego w rozmiarze 275/60/r20 czyli fabrycznym i nie mogę takowych znaleźć nigdzie. Czy te opony wielosezonowe na których on jest fabrycznie dadzą radę podczas tej naszej zimy? Czy trzeba kombinować z felgą 18" (czy ona wchodzi na zaciski) i na przykład z profilem 80 ?

2. Muszę przerobić światła i w związku z tym przeszukałem internet pod kątem firm, które to robią.

Znalazłem:

Xenony24

Best Look

Auto-West

Normcar

i jakiś warsztat w Pysznicy koło Stalowej Woli,

Czy może któryś z Kolegów miał przyjemność z którymś z nich i mógłby podzielić się wrażeniami?

Zamówiłem również pokrywę skrzyni w firmie z Bielka Białej.

Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.

Opublikowano
1. Próbowałem zakupić zimowe opony do niego w rozmiarze 275/60/r20 czyli fabrycznym i nie mogę takowych znaleźć nigdzie. Czy te opony wielosezonowe na których on jest fabrycznie dadzą radę podczas tej naszej zimy? Czy trzeba kombinować z felgą 18" (czy ona wchodzi na zaciski) i na przykład z profilem 80 ?

Użyj opcji "Szukaj". Temat był niedawno wałkowany i nie widzę powodu, żeby wałkować go ponownie.

http://www.pickupklub.pl/viewtopic.php?t=934

Muszę przerobić światła i w związku z tym przeszukałem internet pod kątem firm, które to robią.

Znalazłem:

Xenony24

Best Look

Auto-West

Normcar

Czy może któryś z Kolegów miał przyjemność z którymś z nich i mógłby podzielić się wrażeniami?

Użyj opcji "Szukaj". Temat również był niejednokrotnie poruszany i również nie widzę powodu, żeby poruszać go ponownie. :pala:

http://www.pickupklub.pl/viewtopic.php?t=1045

Xenon24, w tej firmie chyba robił Mudder i jest zadowolony.

Wkleiłem ci linki do dwóch tematów, ale jest ich więcej, wystarczy poszukać.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano

Użyj opcji "Szukaj". Temat był niedawno wałkowany i nie widzę powodu, żeby wałkować go ponownie.

http://www.pickupklub.pl/viewtopic.php?t=934

Muszę przerobić światła i w związku z tym przeszukałem internet pod kątem firm, które to robią.

Znalazłem:

Xenony24

Best Look

Auto-West

Normcar

Użyj opcji "Szukaj". Temat również był niejednokrotnie poruszany i również nie widzę powodu, żeby poruszać go ponownie. :pala:

http://www.pickupklub.pl/viewtopic.php?t=1045

Xenon24, w tej firmie chyba robił Mudder i jest zadowolony.

Wkleiłem ci linki do dwóch tematów, ale jest ich więcej, wystarczy poszukać.

Szczerze to nawet nie wiem jak nazywała się firma która przerabiała mi światła, przednie robiłem w Kr, a tylne w Nowym Targu...

Opublikowano

Gdzieś była opinia o Xenon24. Ja się do nich wybieram. Taiwany mi się bardzo podobają z jak się na nie patrzę, ale gorzej jak mam patrzeć za ich pomocą w środku nocy, w deszczową pogodę. Fatality. Muszę wszczepić w nie soczewki jakiejś renomowanej firmy.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui