GlongV8 Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Zachowanie Toyoty Motor Poland jest żenujące.Nie pierwszy to juz przypadek tej firmy kiedy olewa totalnie klienta.A ich samochody są coraz gorszej jakości. http://www.tvn24.pl/12692,1678849,0,1,toyota-bez-hamulcow,wiadomosc.html Toyota poinformowała nas, że na darmową naprawę liczyć mogą jednak tylko posiadacze aut wprowadzonych na rynek Unii Europejskiej przez Toyotę. Importowane prywatnie z USA, albo Kanady naprawiać trzeba odpłatnie Awaryjne Toyoty Highlander sprowadzone do Polski ze Stanów Zjednoczonych muszą zostać bezpłatnie naprawione w polskich salonach - twierdzi Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, zaskoczony stanowiskiem polskiej Toyoty Motor Poland. Kiedyś jechałem avensisem.Kierowca podniecał się spalaniem na trasie 7L PB.Rozmowa była prowadzona podniesionym głosem.Tak głośno było od silnika w tym samochodzie. Jak dojechaliśmy na miejsce.Zrezygnowałem z dalszej podrózy tym samochodem. Jedno pytanie. Toyota nie przyznaje sie do Toyot z USA w europie.Czyżby były tak niskiej jakości te Toyoty na rynek USA. Ze nie warto ich serwisować.? :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Ja jestem zdania, że jeśli sprowadzać auto z rynku amerykańskiego to tylko amerykańskie, a nie auta europejskie na rynek USA, czy Japończyki na ten sam rynek, a nawet amerykańskie auta na rynek europejski. Kiedyś kupiłem Forda Focusa ZX3 i bardzo tego żałowałem, mimo, że wcześniej miałem dwa focusy i byłem z nich zadowolony, ale te dwa były europejskie. Różnice miedzy odpowiednikami aut w EU i USA czasem są kolosalne, mimo, że wygląd i model ten sam, a jak z takim autem wjeżdżasz na serwis to nikt nie chce tego naprawiać, bo nie wiedzą jakie części są w takim aucie. W Focusie ZX3 np. sprezarka klimatyzacji była od Rangera lub od europejskiego Mondeo ST200, amorki nie wiadomo od czego, silnik 2.0 od Focusa MKII mimo, że to był MK I filtry dopasowywałem wg wartości podanych w katalogu filtrona. Kupiłem go bo byłem zadowolony z poprzednich sztuk, a tymczasem to zupełnie inne auto. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi