Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, prośba o rade. Czy ktoś wie jak dostac sie do żarówek podświetlających środek konsoli w Ramie (tzn pokretła od dmuchawy, temp i nawiewów)? Próbowałem na wiele sposobów ale dupa. a ta ciemnośc mnie nieco wkurza. Dzięki z góry za rade.

Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2004

Opublikowano

Wpisz model jakim jeździsz i rocznik w podpisie pod nickiem to nie trzeba się będzie za każdym razem zastanawiać czym jeździsz. Odpowiedzi będą szybsze.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dodge ram 1500 hemi 2006 - czy ktoś wie jakiego typu są żarówku w halogenach ?

PATRZ W LUSTERKA . SPRAWDŹ DWA RAZY

MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE!

Opublikowano

Do 2004 są takie, a przeciwmgłowe są takie same jak w 2006.

LIGHT BULBS — Inside Bulb No.

Overhead Console Lights . . . . . . . . . . . . . . . TS 212-2

Dome Light. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7679

All of the inside bulbs are brass or glass wedge base.

Aluminum base bulbs are not approved.

LIGHT BULBS — Outside Bulb No.

Back-Up . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3057

Center High Mounted Stop Lamp . . . . . . . . . . . . . 912

Fog Lamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9006LL

Headlamp (Halogen) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9007QL

Park & Turn Signal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3157NAK

Rear License Plate Lamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 168

Rear Cargo Light. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 912

Tail & Stop . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3057

Cab Clearance Lights. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 168

Dual Rear Wheel Sidemarker Light . . . . . . . . . . . . 168

Dual Rear Wheel Tailgate ID Lights (3) . . . . . . . . . 168

Opublikowano

dzieki chłopaki :D już wiem co zamówić 8-) 8-) 8-)

a czy ktoś z was założyć xenon do Rama ?

jak tak to mam pytania, jak sie sprawuje w Ramiku, tzn, czy nie oślepia innych kierowców itd - zastanawiam się nad założeniem, ale nie wiem czy nie będę przeszkadzał przez to na drodze (brak regulacji świateł)

MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE!

Opublikowano

a czy ktoś z was założyć xenon do Rama ?

jak tak to mam pytania, jak sie sprawuje w Ramiku, tzn, czy nie oślepia innych kierowców itd - zastanawiam się nad założeniem, ale nie wiem czy nie będę przeszkadzał przez to na drodze (brak regulacji świateł)

Stanowczo odradzam instalacji xenon a tym bardziej mówiąc o tych pseudo xenonach z chin.

po pierwsze światło jest tak mocne że oryginalne lampy nie dają odpowiedniego skupienia wiązki światła , przez co oślepiasz innych no i masz problemy z policją .

po drugie te całe kabelki są tak cienkie że palą się po 6 miesiącach ( mój przypadek )

po trzecie przetwornice są słabej jakości więc przy używaniu CB radia, a nawet zwykłego radia FM mamy problemy z zasięgiem

Istnieje opcja zamontowania soczewki w oryginalnej lampie i założenia używanych przetwornic na wyjścia D2S z jakiejś toyoty lub VW, wtedy będziesz się zadowolony, lecz to koszta juz nieco większe bo około 1500zł

00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT

Opublikowano

ok blacksmoke - dzieki za konkretną odpowiedź - xenon zwykły odpada

proszę o więcej informacji a'propo soczewki - gdzie to można zrobić (oczywiście dobrze i tanio ;) ) i czy przy okazji można zrobić białe światło postojowe (tak aby mieć zupełny luz jak zostane zatrzymany), i czy światło się polepszy, czy to jest tylko efekt wizualny

MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE!

Opublikowano

Ja mam w tych chińskich, a raczej taiwanskich zamontowane przetwornice i żarówki i nic mi się nie pali. Kupiłem lampy w technologii CCFL i efekt jest dobry, ale do ideału mu brakuje. Nie wiem jak bardzo oślepiają, bo nigdy mi nikt nie mruga, żebym wyłączył długie, ale mam świadomość, że są zbyt mocne i mogą oślepiać. Jeśliv chodzi o policję to oni się czepiają nawet fabrycznych lamp, wiec ten argument do mnie nie dociera. Nie jest z tymi lampami aż tak źle, ale rzeczywiście zalecam przerobienie na bazie soczewek z innych aut, przez co zyskujesz znak E w lampie i skonczy sie problem policji do lamp.

P.S. Zamontuj spryskiwacze chociaż, bo samopoziomowania się już nie opłaci.

Opublikowano
ok blacksmoke - dzieki za konkretną odpowiedź - xenon zwykły odpada

proszę o więcej informacji a'propo soczewki - gdzie to można zrobić (oczywiście dobrze i tanio ;) ) i czy przy okazji można zrobić białe światło postojowe (tak aby mieć zupełny luz jak zostane zatrzymany), i czy światło się polepszy, czy to jest tylko efekt wizualny

już to było na forum ale dla przypomnienia jeszcze raz http://www.xenon24.pl/

00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT

Opublikowano

też mam wsadzone chinole w soczewki - nie mam zakłoceń, nie oślepiam innych użytkowników, Policja jeszcze nigdy mi się nie doczepiła, jedyny minus to słabsza jakość oświetlenia drogi w porównaniu do oryginalnych lamp - ale to wina soczewek a nie ksenonów.

Opublikowano

Dzisiaj miałem okazję oglądać robotę firmy xenon24. PRZE-PIĘ-KNIE. Przerobione światła w Mustangu. Postojowy - taki oring z LEDów, ale nie całościowy tylko z widocznymi punktami. Soczewka z jakiegoś Mercedesa. Xenon 5K. Autopoziomowanie działa. Super.

Opublikowano
Dzisiaj miałem okazję oglądać robotę firmy xenon24. PRZE-PIĘ-KNIE. Przerobione światła w Mustangu. Postojowy - taki oring z LEDów, ale nie całościowy tylko z widocznymi punktami. Soczewka z jakiegoś Mercedesa. Xenon 5K. Autopoziomowanie działa. Super.

i jaka cena za to wszystko ???

Seba a może byś się dowiedział ile by kosztowała taka przeróbka do RAMA :D

MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
User ?: D

User to byś był na amerykańskim forum u nas jesteś użytkownikiem.

Maniek1, zapraszamy do powitalni kolego, przedstaw się wszystkim i przywitaj, powiedz minimum o sobie. Nooo,wiesz tak nieładnie wbijać się na forum bez przywitania. Zapoznaj się z zasadami forum, pocxzytaj tematy, nie pytaj zanim nie poszukasz czy tego nie ma.

Życzę miłego korzystania z forum i zapraszam do powitalni. ;-)