Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba to dobry dział na takie pytanie --- bardzo powaznie rozważam mozliwość montażu ogrzewania postojowego WEBASTO.

Czy któryś z szanownych kolegów ma to założone? Jeżeli tak to prosze o opinie, które pomogłyby mi podjać decyzję.

Nissan Navara DC 2008

Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!!

www.speedliner.pl

• 3 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Webasto to bardzo fajna sprawa, na pilota lub na zaprogramowany czas włącza się i grzeje silnik i środek. W postoju możesz się grzać nie włączając silnika, i w samochodzie spać można. Mój kolega ma coś takiego w Patrolu a ja też sobie założę to na przyszłą zimę. Idealne rozwiązanie... polecam.

Opublikowano
Chyba to dobry dział na takie pytanie --- bardzo powaznie rozważam mozliwość montażu ogrzewania postojowego WEBASTO

Aha, a webasto to nie elektryczny układ , tylko piecyk do podgrzewania układu chłodzenia silnika zasilany benzyna z tego co mi wiadomo.

Opublikowano

Wiem, ale nie widziałem działu 'Piecyki' :-/ . A Webasto zakładam niedługo (bo przecena posezonowa), i podziele sie wrażeniami.

Nissan Navara DC 2008

Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!!

www.speedliner.pl

Opublikowano

ok, zamówione - powinno dotrzec do serwisu za ok 3-4 tygodnie, potem musze tylko znaleźć czas żeby odstaić auto na 1-2 dni.

Informacyjne - koszt zaleznie od rodzaju sterowania 5000-7000 - przynajmniej dla Navary D40

Nissan Navara DC 2008

www.speedliner.pl

Opublikowano

rogallo1234 - zerknij po szczegóły na stronw www.webasto.pl

to sterowanie gsm nazywa się ThemoCall 1.1

Nissan Navara DC 2008

www.speedliner.pl

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja kupiłem na allegro używkę z gwarancją z programatorem tygodniowym za jakieś 1500,- i jestem zadowolony. jeden dzień w garażu i zamontowane. Jest to podgrzewacz mokry, czyli grzeje wodę w układzie chłodzenia do temp ok 80-85 stopni, tak żeby termostat się nie otworzył i nasza chłodnica nie robiła za grzałkę atmosfery. Po osiągnięciu temp zostaje włączony wentylator w samochodzie i przez zagrzaną centralkę rozprowadza nam przyjemne ciepełko po samochodzie. Panowie webasto/eber działa tak jak piec na olej opałowy w domu ;)

2006 CTD HD MegaCab

Opublikowano
Daj linka do tego produktu. Sam montowałeś?

Jeżeli chcesz założyć do siebie to jedynym rozwiązaniem jest osobny zbiornik na ropę do podgrzewacza, bo benzynowego bym się bał.

Przykładowo TU masz takie jak moje.

2006 CTD HD MegaCab

Opublikowano

Ja mam u siebie w defenderze webasto suche, ropę pobiera z baku i grzeje wnętrze auta, programator tygodniowy, kupiłem je z 10 lat temu za jakąś kosmiczną kwotę :mrgreen: Ale fajnie jest w zimie wsiąść do ciepłego i odmarzniętego auta...

Smoderator :mrgreen:

"... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..."

no replacement for displacement

nima pałerstrołka jest wanna kółkach ?

Masz dżipa jesteś... :mrgreen: