Skocz do zawartości

Nissan D21 Pytań trochę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. Wreszcie znowu stałem się pickup-powcem;) Bo długiej przerwie ale dało radę.

Może pytań jest kilka.

W zeszłym tygodniu zakupiłem sobie Nissana D21 z 1996. Poczciwy staruszek. 2,5 Diesel bez turbiny.

Właśnie ten brak turbiny mnie zastanawia. Czy były wersje z turbiną? Bo może jest jakiś silnik z turbiną i wystarczy wyjąć i wstawić i jeździć dalej.

W samochodzie który waży około 2 ton i ma nie więcej niż 90 km to trochę mało. Nie chodzi mi o to żeby zrobić z tego demona prędkości.

Ale tak z 120-140 km by się przydało. :mrgreen:

Jutro trochę porobię fotek jak teraz wygląda i wam pokaże. :) bo już niedługo to się zmieni:)

Cobra, Nowy jestem nie bić

Opublikowano

Hmmm... Chyba się nie opłaca :roll: . Nie lepiej kupić mocniejszy samochód? Moim zdaniem to straszne koszta zakładanie nowej turbiny i sprężarki

Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem z kolegą.

Turbinka się nie opłaca. Ale wpadłem na lepszy pomysł. Ponoć silnik od terrano 3.0 V6 pasuje :) Jak pasuje to trzeba będzie założyć... :)

Opublikowano
Dzisiaj rozmawiałem z kolegą.

Turbinka się nie opłaca. Ale wpadłem na lepszy pomysł. Ponoć silnik od terrano 3.0 V6 pasuje :) Jak pasuje to trzeba będzie założyć... :)

3.0 V6 z Terrano pali więcej od Bullterierowego 8.0 V10 siek: Miałem takiego. Rewelacji nie było, ale komfort jazdy utrzymywał.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano

Wiesz zagazuje się i się zobaczy. ale to i tak po zimie..

Wpierw zrobię zderzak który wam się tak podoba :)

A dwa pomalować samochodem speedlinerem..

Opublikowano
Bez przesady Piotrek, niby czemu miałby tyle palić :shock: . Może z Twoim coś nie tak było :roll:

Nie wiem czemu... mój tak palił. Sprzedałem go kumplowi mechanikowi on porobił regulacje i nadal pali mu b. dużo, ale Terrano I 3.0 V6 to auto z grupy w której spalanie jest najmnie istotnym elementem, więc latało mi to koło pióra.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui