Quarter Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witam wszystkich! "Od zawsze" chciałem mieć pick-upa, a konkretnie full size trucka Made in USA. Po drodze jednak wpadłem po uszy w fascynację Jeepem (aktualnie pod domem moja 3-osobowa rodzinka parkuje 4 sztuki tej marki, w tym 2 na czarne i 2 w teren), ale stara i nie spełniona miłość nie rdzewieje - choruję na Dodge RAMa (a właściwie już teraz tylko RAMa) 1500 5.7 HEMI. Docelowo 2009+ Laramie z ramboxami, ale nie wiem czy z uwagi na konieczność przyzwyczajenia się do rozmiarów nie kupię wcześniej 3 gen. w celach, hmmm, "treningowych". Tak naprawdę powinienem kupić go już bo za pasem przeprowadzka, ale ze względów podatkowych mojego poleasingowego Grand Cherokee mogę sprzedać dopiero za rok :( Tak czy owak, postanowiłem wpaść do Was i pomacać jak pachnie społeczność pick-upowa (bo "jeepnięta" jest fantastyczna:)). Pocieszam się, że Amerykanie na off-roadowe Jeepy i tak mówią "truck" więc coś nas łączy ;) Pozdrawiam! Cytuj były trzy Jeepy (WG, XJ, YJ) - będzie RAM! "A pick-up truck is about individuality and this is why everybody in US has a truck" (BBC) ;););) www.MODERNPET.pl - Gwiazdy światowych rankingów karm dla psów i kotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witamy serdecznie miłośnika Ramów, a nie efek :-P ( to taka uszczypliwość dla właścicieli aut na literę F) ;-) Zdrowo zakręconych i życzliwych ludzi tu nie brakuje, więc może Ci się u nas spodobać. Ze względu na popularność fullsizów u nas w kraju to forum ma charakter kameralny, ale za to dość mocno wspieramy się w realu w razie potrzeby. Po prostu konkretni ludzie. :-D Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam Nowego Kolegę !! Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witaj Quarter! Czy my się przypadkiem nie znamy z forum wwr? :D Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarter Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Oczywiście, że się znamy :-) Bo ja generalne lubię konie - mechaniczne i żywe ;-) A na wszystkich forach, na których się udzielam nick mam zawsze ten sam. Pozdrówka! Cytuj były trzy Jeepy (WG, XJ, YJ) - będzie RAM! "A pick-up truck is about individuality and this is why everybody in US has a truck" (BBC) ;););) www.MODERNPET.pl - Gwiazdy światowych rankingów karm dla psów i kotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonko Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam równie pokręconego RAMera : D tak tak, kupuj rama o literce "F" zapomnij : D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malin Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witaj pojeepany brachu!! Sam się przesiadłem właśnie z Jeepka, pod domem stoi jednak TJ :) Będziesz zadowolony z Ramika, choć ma gość gabaryty, a może właśnie dlatego :twisted: Ramowa rodzina nie jest tak liczna jak Jeepowa, ale jestem dobrej nadziei - pamiętam jak 2005 roku jeep.org stawał na nogi. Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI 2006 BLACKHAWK Przesiadka z JEEPa. jeep.org.pl Hagglunds BV206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARECKI Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Cześć Quarter , miło spotkac starego znajomego :) :lol: :lol: Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 Mercedes G 300TD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarter Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Dzięki wszystkim za ciepłe powitanie :-D Mały światek jednak mamy, gdzie się człowiek nie obejrzy to sami znajomi :mrgreen: Darek, jak już kupię RAMa to miej na składzie karton lusterek wstecznych bo znając moje umiejętności wjeżdżania w ciasne przestrzenie przy każdej wizycie u Ciebie co najmniej jedno zostawię przy wjeździe do hali :-/ Pozdrówka! Cytuj były trzy Jeepy (WG, XJ, YJ) - będzie RAM! "A pick-up truck is about individuality and this is why everybody in US has a truck" (BBC) ;););) www.MODERNPET.pl - Gwiazdy światowych rankingów karm dla psów i kotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Dzięki wszystkim za ciepłe powitanie :-D Mały światek jednak mamy, gdzie się człowiek nie obejrzy to sami znajomi :mrgreen: Darek, jak już kupię RAMa to miej na składzie karton lusterek wstecznych bo znając moje umiejętności wjeżdżania w ciasne przestrzenie przy każdej wizycie u Ciebie co najmniej jedno zostawię przy wjeździe do hali :-/ Pozdrówka! Darecki Ramami sam wjeżdża do siebie na warsztat, także o to możesz być spokojny. ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarter Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 I chwała mu - ja tam potrafiłem Jeepem o bramę zawadzić :evil: Cytuj były trzy Jeepy (WG, XJ, YJ) - będzie RAM! "A pick-up truck is about individuality and this is why everybody in US has a truck" (BBC) ;););) www.MODERNPET.pl - Gwiazdy światowych rankingów karm dla psów i kotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ciekawe co będzie jak do Dareckiego przyjedzie ktoś ma bliźniakach :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARECKI Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 No niestety bliżniaki mi na halę nie wejdą ale pracuję nad tym tematem wiec będzie OK . Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 Mercedes G 300TD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi