WojtRybnik Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam szanownych kolegów!!. Stało się, kupiłem pięknego złotego dodge'a Ram'a z silnikiem hemi. Ma 59 000 mil przebiegu i 1900 motorogodzin pracy. Jezdziłem już okazjonalnie suvami, jeepami,ale widok i poczócie bezpieczeństwa z dodga jest wprost niesamowita !:). Jestem ze Śląska, stąd pragnę zapytać kolegów na wstępie gdzie serwisować samochód w okolicach Katowic????. Co powinienem zrobić przy pierwszym przeglądzie, prócz serwisu olejowego. Gość od którego kupiłem samochód twierdzii, że dodga naprawi każdy mechanik ???. Jestem z Rybnika, może znajdzie się jakiś Ram z pobliża na forum ??? Pozdrawiam i deklaruje się być czynnym uczestnikiem forum :) Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonko Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Hej, Gość od którego kupiłem samochód twierdzii, że dodga naprawi każdy mechanik ???. Naprawić naprawi lecz na jak długo. Samochód jest dość prosty jak każdy inny ale wymaga jednak doświadczenia które oczywiście można zdobyć na forum, poza tym serwisy samochodów 4x4 powinny sobie z Dodzią poradzić lecz trzeba uważać aby nie trafić na partacza :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 A witamy , witamy kolegę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Cześć! Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 czesc kolego, ja jestem z Żor :) a serwisowac u grzesi amozesz USA serwis :) ktory miesci sie w zorach :) jak przyjade z cannonballa to rzuce ci numer do neigo bo wizytowkie zostawilem dodgu a niechce mi sie leciec na dol ehhe :) pozdrowionka Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Ok, będę wdzięczny za kontakt do serwisu. Pozdrowionka ! Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Witka!!! Na pierwszy serwis podjedź na stacje diagnostyczną i niech Ci go dobrze posprawdzają, tylko poproś o rzetelne sprawdzenie, daj im na flaszke czy coś, bo Ci sprawdzą po łepkach. Olej i filtry to norma. Nie zapomnij o serwisie skrzyni. Błędy możesz kluczykować. Z drugiej strony, to już jesteś po zakupie, wiec może jeździj sobie i obserwuj, i jak coś Ci będzie nie pasować to pytaj na forum. Tak czy inaczej oleje w skrzyni i silniku z filtrami masz do wymiany. Zachęcam do wklejenia się do mapy klubowiczów w Strefie Klubowej. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 numer do serwisu w zorach 692151080 Grzegorz Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witam nowego Kolegę ! Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malin Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witam i pozdrawiam flankę południową :raca: Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI 2006 BLACKHAWK Przesiadka z JEEPa. jeep.org.pl Hagglunds BV206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksmoke Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 ooo WITAMY w końcu ktoś z naszych stron :-D :-D :-D Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi