szczureczek Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Witam Posiadam Nissana Frontier od roku to się zebrałem aby w końcu dołączyć do zacnej grupy. Małe bo małe autko, ale na początek starczy. Miał być Titan albo Tundra, ale na podwórko by nie wjechały autka :lol: ale tego testuje i jest naprawdę ok i zastanawiam się nad nowym fabrycznie zza wielkiej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 WitamPosiadam Nissana Frontier od roku to się zebrałem aby w końcu dołączyć do zacnej grupy. Małe bo małe autko, ale na początek starczy. Miał być Titan albo Tundra, ale na podwórko by nie wjechały autka :lol: ale tego testuje i jest naprawdę ok i zastanawiam się nad nowym fabrycznie zza wielkiej wody. aloha! Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Witamy... Ciągnąć Navarę zza oceanu to kontrowersyjny pomysł. Jeśli już coś zza oceanu to może jednak typowo amerykańskie, ooo ... może Dakota lub Avalanche, bo Frontier jest zacnym autem z fajnymi silnikami, ale to nadal Navara, a takich u nas pełno. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczureczek Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Co racja to racja, jednak jedno autko muszę mieć na co dzień do latania - niezawodne, nie dużo palące i na razie nissan mnie nie zawodzi :-P a avalancha oglądałem parę sztuk i też mi się podobają takie autka z ławką z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Ciągnąć Navarę zza oceanu to kontrowersyjny pomysł... Bo ja wiem, czy taki kontrowersyjny... U nas w ofercie nie występuje czterolitrowa benzyna, a poza tym wersja amerykańska ma fajniejszą klapę z tyłu :-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Ciągnąć Navarę zza oceanu to kontrowersyjny pomysł... Bo ja wiem, czy taki kontrowersyjny... U nas w ofercie nie występuje czterolitrowa benzyna, a poza tym wersja amerykańska ma fajniejszą klapę z tyłu :-) Chodzi mi o to, że to wciąż Navara z wyglądu. Detale dla laika są nie istotne, większość ludzin nawet nie zauważy, że Navara nie występuje u nas z 4l silnikami. Skoro zadawć sobie trud sprowadzania to wydaje mi się, że nie coś co jest u nas normą, bo Navar jest jak "klusków" w rosole :kasztan: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 A co tam Drug, podyskutuję sobie z Tobą dla samego dyskutowania :mrgreen: Detale dla laika są nie istotne, większość ludzi nawet nie zauważy, że Navara nie występuje u nas z 4l silnikami... Całkowicie masz rację ale idąc dalej tym tokiem myślenia większość laików nie odróżni tej (czy innej) Navary od Twojego Rama czy mojego Forda bo wszystko będzie dla niech pickupem. Podobnie jak dla większości każde auto terenowe to "dżip" :mrgreen: Hihihi 4.7 od 5.7 też są przecież prawie nie do odróżnienia, a jednak maleńki znaczek Hemi cieszy się wśród posiadaczy większą estymą ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 idąc dalej tym tokiem myślenia większość laików nie odróżni tej (czy innej) Navary od Twojego Rama czy mojego Forda bo wszystko będzie dla niech pickupem Tu akurat się nie zgodzę, bo Navara, L200, Hilux to auta które są zbliżone do siebie, ale nie dlatego, że naprawde optycznie są podobne, a dlatego, że polskie przepisy spowodowały masowe kupowanie pickupów przez Vatowców i jest ich bardzo dużo. Ram, seria F, czy inne fullsize'y to zbyt mocno odróżniające się auta od tej "europejskiej" grupy, żeby mógł je pomylić przeciętny człowiek z amerykanskim stylem. Podobnie jak dla większości każde auto terenowe to "dżip" Hihihi 4.7 od 5.7 też są przecież prawie nie do odróżnienia, a jednak maleńki znaczek Hemi cieszy się wśród posiadaczy większą estymą Częściowo jednak masz rację, bo zdarzyło mi się jadąc Ramem, że na CB radiu ludziska pytali się mnie jakie są koszty utrzymania (czytaj :ile pali) tego dżipka, a w ogłoszeniach w internecie coraz częściej można znaleźć Rama 4.7 Hemi :kasztan: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 ... Ram, seria F, czy inne fullsize'y to zbyt mocno odróżniające się auta od tej "europejskiej" grupy, żeby mógł je pomylić przeciętny człowiek z amerykanskim stylem... Hihihi, zależy jaką by przyjąć definicję "przeciętnego człowieka" :-) Jeden z moich braci jeździ "starą" Navarą (obecny NP300) i nasza Mama nie widzi różnicy między naszymi samochodami. No może poza kolorem... :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 ... Ram, seria F, czy inne fullsize'y to zbyt mocno odróżniające się auta od tej "europejskiej" grupy, żeby mógł je pomylić przeciętny człowiek z amerykanskim stylem... Hihihi, zależy jaką by przyjąć definicję "przeciętnego człowieka" :-) Jeden z moich braci jeździ "starą" Navarą (obecny NP300) i nasza Mama nie widzi różnicy między naszymi samochodami. No może poza kolorem... :mrgreen: Moja matka też dzieli auta na kolorowe... :kasztan: rzeczywiście trzeba by określić definicję przeciętnego człowieka... :-P Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczureczek Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 :-P ale dyskusja na temat takiego maleńkiego dzika hehe. Ogólnie to powiedziałem w domu, że jadę odebrać fiata pandę z salonu. Każdy się zastanawia co to za navara co ich zostawia z tyłu na światłach :lol: mam juz pomysł na większego pick-upka, ale czekam na szersze drogi tam gdzie dojeżdżam. No i głównie dla kobity kupiłem, ja tam wolę busiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 ja tam wolę busiki. Co to są busiki? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksmoke Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 ja tam wolę busiki. Co to są busiki? Sprinter, LT, Transit...... siek: Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 ja tam wolę busiki. Co to są busiki? Sprinter, LT, Transit...... siek: No co ty? To są furgony, nie busy. Bus to chyba potoczne określenie małego autobusu lub przeszklonego furgonu z miejscami dla pasażerów zamiast powierzchni ładunkowej. Chociaż mówią też busiki na Vany typu Voyager, Galaxy itp. no i oczywiście całkowicie błędnie na auta typu furgon i dlatego pytam właśnie co autor miał na myśli, bo "busiki" u nas znaczy dla każdego coś innego. Dla mnie busik to małe auto do przewozu osób do 9 miejsc z kierowcą. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksmoke Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 ja tam wolę busiki. Co to są busiki? Sprinter, LT, Transit...... siek: No co ty? To są furgony, nie busy. Bus to chyba potoczne określenie małego autobusu lub przeszklonego furgonu z miejscami dla pasażerów zamiast powierzchni ładunkowej. Chociaż mówią też busiki na Vany typu Voyager, Galaxy itp. no i oczywiście całkowicie błędnie na auta typu furgon i dlatego pytam właśnie co autor miał na myśli, bo "busiki" u nas znaczy dla każdego coś innego. Dla mnie busik to małe auto do przewozu osób do 9 miejsc z kierowcą. hmm u nas na Voyagery, Galaxy ... mówią minivany. Bus przyjęło się niezależnie czy to furgon, czy w środku ma siedzenia i jest przeszklony. Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczureczek Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 OK. To powiem, chodziło mi o T4, Sprinter, LT 8-) ale zimą w szybkie trasy i tak brałem nissana, bo nie ma jak 4x4 na szybkie długie trasy. A przez to 4x4 skręt ma jak tir. Długi sprinter lepiej się złamie :shock: a co do pick-upa to są T4, skody felicie i inne takie też :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 hmm u nas na Voyagery, Galaxy ... mówią minivany To właśnie jest u nas dziwne, bo to chyba największe Vany na naszym rynku :shock: . A przez to 4x4 skręt ma jak tir. Długi sprinter lepiej się złamie W takiej sytuacji masz dwie możliwości... wyłączyć napęd 4x4 przy zawracaniu (ciekawe jakby skręcał sprinter 4x4), lub dodaj gaz w podłogę :twisted: wtedy nawet smart będzie miał gorszy promień skrętu :kasztan: a co do pick-upa to są T4, skody felicie i inne takie też Jak najbardziej się zgadzam i nawet mamy takie na forum ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi