Skocz do zawartości

Posypał się tylni most [Ram 1500]

bodano

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie :-(

Jadąc auto nagle staneło dęba, w pierwszej chwili myslałem ze mi ktos w dupe przydzwonił,jednak po chwili okazało sie ze rozleciał sie most, a dokładniej wałek atakujacy.Jak to zrobiłem nie mam pojęcia :-/

Że było to na terenie marketu, poszedłem kupiłem potrzebne klucze, wlazłem pod auto i odkręciłem wał napędowy mysląc ze na dołączonym przodzie gdzies dojade,niestety mogłem jechac ale tylko do tyłu,do przodu nawet kawałka bo tylne koła były zblokowane.

Auto juz u naszego serwisanata Dareckiego

Używka kosztuje 3000 tyś + robocizna :evil:

Jak odbiorę bedę jezdził powoli albo kupię HD.

1756126718d6b21e.jpg

05f1455fa986eb3f.jpg

839997210252adff.jpg

9e3503a35a79d875.jpg

1c7be4db809d7ff0.jpg

Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale.

Ja zajechałem już trzy dyferencjały jedne w GMC dwa w TAHOE i znam ludzi z podobnymi przypadłościami i każdy wydawał taka kasę jak tobie zaproponowano za używane mosty .

A jeżeli pochwa mostu i półosie są dobre to na grzyb pakować się w koszty całego mostu który czort wie tak naprawdę ile wytrzyma .

Ja kupowałem części na ebay ,szukałem możliwie najmniej zużytych i naprawy mostów wychodziły grosze np. za ostatni dyfer zapłaciłem 50$ a koleś na nim zrobił może 1000 mil i rzeczywiście jego stan jest nienaganny .

Tak samo zrobił bym na twoim miejscu .

Miałeś seryjny most i części do niego będzie pełno.

Dyfer/kosz - będą na bank.

Otwarte dyfry w do 100$ do których można potem wsadzić blokadę np. powertraxa ( prawie jak Detroit Locker ).

Albo dyfer z posi to myślę ze 350$ wtedy

No chyba że Detroit Lockera wsadzić od razu no to 580$ ale wtedy masz dyfer nie do rozwalenia.

Atak i talerz to koszt około 120$

Więc na kiego wydawać kasę w granicach 3 tysięcy na cały most jak roboty z wymianą samego dyfra jest niewiele .

BTW mi to wygląda albo na ukręcony wałek atakujący ale to musiało coś zablokować cały kosz albo łożysko trzymające wałek się rozpadło co w finale zablokowało atak na talerzu i obudowie mostu .

Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) .

.(...)Jak to zrobiłem nie mam pojęcia :-/

mogę sie tylko domyślać :mrgreen:

Smoderator :mrgreen:

"... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..."

no replacement for displacement

nima pałerstrołka jest wanna kółkach ?

Masz dżipa jesteś... :mrgreen:

Więc na kiego wydawać kasę w granicach 3 tysięcy na cały most jak roboty z wymianą samego dyfra jest niewiele .

Wiezs, jak masz czas na sprowadzanie z US i auto może stać to tak robisz, gorzej jak musisz mieć auto na wczoraj :-/ , wtedy wybierasz najszybsze rozwiązanie. Bodano więcej by stracił na zwlekaniu z naprawą niż na przepłaceniu, rachunek dla niego był prosty.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

nic wczesnej nie mowilo ze cos moze sie stac? jakies odglosy? stuki?

Nic,kompletnie nic. Wczoraj dzieki szybkiej organizacji i pomocy Druga Który zgłosił chec pomocy i pojechał ze mna do Zielonej Góry przywielismy most do Dareckiego.

Podziekowania też należą sie koledze Prawemu który wynegocjował niższą cene ;-)

Most dotarł do Dareckiego o godz. 00.30 :shock: Podróz była długa,ale ile sie wygadaliśmy to nasze :lol: Tak więc dzieki chłopaki za pomoc.

Jaber gdybym tylko miał czas i mógł czekac na czesci i USA pewnie bym tak zrobił ,ale dokładnie jest tak jak napisał Drug ja czasu nie mam i nie moge sobie pozwolic na czekanie na czesci dlatego była tak szybka akcja,ale dzieki za podpowiedz.

bodano1102, jakbyś ukręcił coś jeszcze to z chęcią pojadę drugi raz :-P , ale lepiej nie psuj już swojego Ramika... daj mu odetchnąć, bo jak wczoraj na niego patrzyłem to miał smutną minę jak zobaczył nowy most, a nie nowego właściciela :kasztan:. Chyba miał nadzieje, że go sprzedaż... :-D Bodano, nasz forumowy tester wytrzymałości wszystkich podzespołów Rama... :twisted:

Teraz poważnie, auto jest do jazdy, a nie do pieszczenia się nad nim... Ram to taran, bo inne auto pod nogą Bodano wysypało by się 50 razy w tym czasie ... :lol:

Wiesz Paweł, że jabyśmy częściej razem jeździli to odwiedzalli byśmy Dareckiego przemiennie :twisted:

Moze i tak ;-)

A tak przy okazji muszę sie Dareckiego zapytac, moze dostane karte stałego klienta, albo moze abonament będzie lepszy :-/ :?:

• 5 miesięcy temu...

Dołączam się do tematu. Posypało mi się LSD w tylnym moście. Wydaje tylko dziwny dźwięk, a koło które ma lżej kręci się jak opętane. Zastanawiam się czy wystarczy tylko wymienić te tarczki co są w środku i czy się to jakoś dodatkowo reguluje po takiej zmianie?

Witam jestem nowy na tym ciekawym forum, piszecie tutaj Państwo że szukacie części na ebayu, ale nie wiem jak znaleźć wałek atakujący i koło talerzowe do dodge ram 1500 2002r 3,7l nie wiem jak to napisac po ang. czy mogę liczyć na waszą pomoc?

pzdr

Ring and pinion gear. Przeważnie sprzedawane razem.

Z powitaniem odsyłam do powitalni.

To mam ostatnie pytanie juz kupilem ale chce sie upewnic czy to bedzie dobre do mojego dodge ram1500 2002r 3,7l:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390098487363#ht_4465wt_1008

pzdr

[ Dodano: 2011-02-18, 18:00 ]

Witam mam problem dodge ram 1500 4x4 2002r 4,7l jadąc do tyłu lub do przodu coś stuka równomiernie myślę że to w tylnim moście ale most miałem naprawiany specjalnie wysyłałem do jakiejś firmy i zapłaciłem nia małą kase a tu ciagle to samo:( jestem załamany i odechciewa mi sie tych amerykancow:( stukanie równomierne jakby o pełny obrót nie wiem co mam robic - desperacja...

[ Dodano: 2011-02-18, 18:00 ]

Witam mam problem dodge ram 1500 4x4 2002r 4,7l jadąc do tyłu lub do przodu coś stuka równomiernie myślę że to w tylnim moście ale most miałem naprawiany specjalnie wysyłałem do jakiejś firmy i zapłaciłem nia małą kase a tu ciagle to samo:( jestem załamany i odechciewa mi sie tych amerykancow:( stukanie równomierne jakby o pełny obrót nie wiem co mam robic - desperacja..