Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos testował zabudowe paki płaską, ale z mozliwością zablokowania na wysokości dachu..????

Szczegóły na stronie www.pegasus4x4.com Wiem, że w Polsce coś takiego sprzedaje firma STEELER ale tylko w wersji z orurowaniem a ta mi sie nie podoba.

Prosze o opinię dotyczącą jakości i trwałości takiej zabudowy bo nie chcę tracić sylwetki pickupa, ani funkcjonalności dużej zabudowy.

Ponizej przykład tego o czym pisze ale na Rangerze i z orurowaniem...

PS> Za późno zauwazyłem diał BODY w techicznych...

post-25-15323754258974_thumb.gif

Nissan Navara DC 2008

Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!!

www.speedliner.pl

Gość Anonymous
Opublikowano

Hmmm, może ktoś mi wytłumaczy na czem polega "fenomen" cenowy hardtopów do pickupów u nas w kraju, bo ostatnio słyszałem , że nowy w salonie kosztuje od 7tyś w górę a nawet można spotkać cenę prawie 20000zł :shock: przecież to jakaś paranoja. Za jakiś czas zamierzam kupić w stanach nowego topera (tak nazywają w usa zabudowy paki) do mojego RAMa i ceny zaczynają się od 1000$ , :roll: a za 2000$ to jest taki wypasiony , że hej...

Opublikowano
Hmmm, może ktoś mi wytłumaczy na czem polega "fenomen" cenowy hardtopów do pickupów u nas w kraju, bo ostatnio słyszałem , że nowy w salonie kosztuje od 7tyś w górę a nawet można spotkać cenę prawie 20000zł :shock: przecież to jakaś paranoja. Za jakiś czas zamierzam kupić w stanach nowego topera (tak nazywają w usa zabudowy paki) do mojego RAMa i ceny zaczynają się od 1000$ , :roll: a za 2000$ to jest taki wypasiony , że hej...

Zgadza się. Ja już przerabiałem ten temat na wiele sposobów... I najlepsza cena jaką udało mi się wynegocjować (od producenta!) to 4500.-Netto za samą pokrywę skrzyni ładunkowej (bez malowania) A jak chcesz już typowy HARDTOP to musisz się liczyć z przy mojej wersji skrzyni z kwotą min. 7000,-PLN netto! Po prostu PORAŻKA panowie producenci... :pala:

TOYOTA HILUX 2,5 D4D SR5 4X4 2006

Cześć [you] ;)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

ok, znalazłem już coś takiego za 4000 netto ale jeszcze sie zastanawiam. Dla ciekawych tematu www.pickupdiablo.pl

Nissan Navara DC 2008

Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!!

www.speedliner.pl

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dopiero teraz moge cos napisac o swojej plaskiej zabudowie, ktora jest na zdjeciach z pegasus.com, a ja kupilem wlasnie w Pickup Diablo. Bylem pierwszy, ktory zamowil te klape + relingi i wykladzine. Po tekstach na forum, ze czesto nie pasuja rozmiarem, spac nie moglem do czasu montazu. Byl kwiecien, zostawilem auto, a po pracy pojechalem po odbior. Nikt w trakcie montazu nie dzwonil, wiec bylem dobrej mysli, ze sie udalo. No, i udalo sie co do milimetra. Chyba wlascicielom firmy tez ulzylo :) Wyglad super, nie jest to tandetny plastik, fajnie wykonczona. Po prawie 5 miesiacach jestem bardzo zadowolony, a jezdzilem z czesciowo otwarta klapa i rowno z dachem. Zaplacilem 4000 +500 za relingi netto. Zaszalalem i dokupilem owiewke na maske. Jeszcze wrzuce przodzik, ale na spokojnie.

Pozwolilem im wkleic zdjecia mojego auta na strone , wiec bez sensu wrzucac to samo na forum. Mozecie je sobie obejrzec na stronie, ktora polecal Abok czyli

www.pickupdiablo.pl

Z tego co slyszalem, NP 300 juz nie produkuja. Czy cos o tym wiecie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ramzes - jak jeździsz z kalpą podniesiona równo z dachem, to nic nie dzwoni, brzęczy, itp.? Pytam bo na zdjęciach widac coś jakby łańcuszki blokujące ją w pozycji podniesionej.

Nissan Navara DC 2008

www.speedliner.pl

Opublikowano

Jeździłem parę razy z klapą otwartą na poziomie dachu. Rzeczywiście te łańcuszki są z blokadą poziomu, ale nie słyszałem, żeby brzęczały. Może dlatego, że nie są zbyt długie, a po zablokowaniu bardziej napięte. Pokrywa podczas jazdy nie "telepie się" i stoi sztywno. Szkoda tylko, że do NP300 nie ma wersji z orurowaniem, bo bardzo mi się podobała. Na pewno, gdybym miał Navare wziąłbym z rurami. No, ale trudno i tak jestem zadowolony.

Opublikowano

Ramzes - dzieki za info. A możesz wrzucić jakieć fotki na twoim aucie?

Dopisek: ok, sorry nie odczytałem wyżej, że foty sa na pickupdiablo. Już widziałem. :oops:

Nissan Navara DC 2008

www.speedliner.pl

• 4 lata później...
Opublikowano

troche odświeżę temat:

czy może ktoś wskaże lub poleci w okolicy Wa-wy jakieś miejsce, gdzie będe mógł

zakupić same relingi na taką płaską zabudowe ?

Tak zebym potem mógł sobie już dowolnie instalować uchwyt na rower, narty....etc.

-----------------------------------------

pozdrawiam

www.eventino.net

www.fit-arena.pl

Opublikowano

ale chcesz jakieś dedykowane czy uniwersalne

we wrocku jest sklep z bagażnikami widziałem u nich sporo tego

tylko ceny też takie ciekawe :)

http://www.cartravels.pl/113-czarne

do AV przerobiłem lekko mocowania do belek dachowych i zakładam zwykłe beli dachowe

jak chcesz to mogę wrzucić jakieś foto

tdi engines are for senior citizens

Opublikowano

takie czy owakie, cokolwiek zeby pasowało na taką płaską zabudowę:

Arabella02.jpg

chciałem mieć relingi, zeby potem założyć poprzeczki pod rowery albo pod narty, a ciężko będzie

wycyrklować bo tam pod spodem mocowania podnośników i sprężyn od samej klapy są.

myślałem, że moze kto ma namiar na warszawski jakiś oddział, zeby mu customa dobrał.

do Wrocka za daleko lecieć.

pozdrawiam

www.eventino.net

www.fit-arena.pl

Opublikowano

Nie znam historii. Znam tylko jeden fakt, ale jako, że to nie moja sprawa, nie wnikam. ;-)

Pacze tylko na klekota i stwierdzam, że go znam. Dobrze kupiłeś? Wózek fajny był, pamiętam. Jakoś chyba podłubany w silniku.

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

Opublikowano

podobno lekko dłubnięty na PS 200+ i całkiem ładnie chodzi - jest bardziej elastyczny i cichszy

wymieniłem kilka drobiazgów, kilka jeszcze czeka na wymiane, ale musze troche gotówki zebrać.

Powinien posłużyć dłuższą chwilę zanim sie wyprostuje finansowo.

pozdrawiam

www.eventino.net

www.fit-arena.pl