krystianwww Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jakie klocki hamulcowe polecacie do Rama 1500? Obecnie na przodzie mam na coś co się zwie CBK (przykładowa aukcja z nimi: http://www.allegro.pl/item988840645_klocki_pezod_cirrus_sebring_stratus_breeze_95.html ) ale po roku nadają się do wymiany. Tył chyba jeszcze fabryczny ale też szykuje się wymiana. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ja mam EBC Green Stuff i są bardzo dobre, ale przy agresywnej jeździe niestety szybko czerwienieją, ale i tak dużo później niż zwykłe fabryczne lub inne tanie zamienniki. Zaletą Green Stuff jest, że nawet po przypaleniu nie tracą swoich parametrów po ostygnięciu. Przymierzam się jednak do wymiany na EBC Yellow Stuff na przód, ale te klocki z kolei mają słabszą skuteczność hamowania na zimno. Do zwykłej jazdy lub średnio agresywnej polecam EBC Green Stuff zdecydowanie. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 a ja mam zrobione 50kkm na oryginalnych klockach :mrgreen: i jestem bardzo zadowolniony z łoryginałów Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Nooo, to w końcu Ford... Ciekawe, czy tarcze szybciej za to Ci nie polecą... :D Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Nooo, to w końcu Ford... Ciekawe, czy tarcze szybciej za to Ci nie polecą... :D aronnoł na razie całość jest z fabryki jeszcze :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 U mnie jak było z fabryki to nawet było całkiem długo, a potem były zamienniki i lipa... Teraz jest EBC i jest znowu ok. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystianwww Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A gdzie kupowałeś EBC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Na amerykanskim ebayu. Kupiłem razem z tarczami. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 http://www.autoanything.com/brakes/10A50530.aspx Tylko wpisz rocznik swojego Dodge'a. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Odświeżam temat. Mam już tarcz EBC nawiercane, ale skończyły mi się już klocki. Planuę zakup EBC greenStuff, wiecie może gdzie w Polsce można je nabyć po korzystnej cenie ??? Zależy mi na czasie. Pzdr Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 http://ebcbrakes.pl/pl/ Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 przy kazdej zmianie klockow , wymagac od warsztatu regeneracji zaciskow bo w przeciwnym razie niedlugo sie nacieszycie porzadnymi tarczami , ( tak , przerabialem to ;-) hehehe ) Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Green Stuff 550zł komplet na przód. Zamówione, zdam relacje jak się sprawują. Pzdr Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Hej ja ostatnio sprawiłem sobie EBC Klocki hamulcowe YELLOWSTUFF DP41738R Tarcza hamulcowa GD7105 Generalnie jestem bardzo zadowolony ! Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 wymagac od warsztatu regeneracji zaciskow Rozwiń jaką regenerację masz na myśli. Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 wymagac od warsztatu regeneracji zaciskow Rozwiń jaką regenerację masz na myśli. Chyba chodzi o dokładne czyszczenie, bo tarcze nacinane EBC powodują duże pylenie klocków i ich szybsze zużycie. Jeśli chodzi o klocki EBC to yellowstuff chyba jest lepszym rozwiązaniem niż greenstuff. Miałem GreenStuff i przy jeździe z przyczepą po górach niestety nie wyrabiały (grzały się i doprowadziło to do skrzywienia tylnej tarczy), ale były i tak 100 razy lepsze od fabrycznych, ale o tym już pisałem wcześniej. http://pickupklub.pl/viewtopic.php?t=630&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 ........Rozwiń jaką regenerację masz na myśli. rozbieraja zaciski na czynniki pierwsze , czyszczenie szczotka obrotowa http://allegro.pl/szlifierka-prosta-mini-szlifierka-drill-130w-gw2l-i3636813477.html otworów prowadnic , specjane smary do zaciskow , poprzednio gdy tylko zmieniali klocki stracilem w krotkim okresie 3 tarcze i szybko zmienilem warsztat :mrgreen: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Piszecie o prowadnicach co oczywistością jest. A dla mnie gereneracja to jeszcze i uszczelki i jak u mnie się trafiło, tłoczki. Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 A dla mnie gereneracja to jeszcze i uszczelki i jak u mnie się trafiło, tłoczki. A dla mnie gereneracja to chyba płomyłka. :-P Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Piszecie o prowadnicach co oczywistością jest. A dla mnie gereneracja to jeszcze i uszczelki i jak u mnie się trafiło, tłoczki. oczywiscie , ze jak sa do wymiany to trzeba http://allegro.pl/listing/listing.php?string=dodge+ram&search_scope=category-18842 albo w calosci http://www.ebay.com/sch/Wheel-Cylinders-Parts-/33571/i.html?_ssov=1&_fln=1&_from=R40&_nkw=dodge+ram&_vxp=mtr Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 A dla mnie gereneracja to jeszcze i uszczelki i jak u mnie się trafiło, tłoczki. A dla mnie gereneracja to chyba płomyłka. :-P :oops: Piłeś nie jedź, nie piłeś wypij! :litf: Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi