Skocz do zawartości

Nowa Navara 2010

abok

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie nissana pojawił sie cennik pt. "Nowa Navara 2010".

http://nissan-online.webvilag.com/pricelist/download?file=3_7_4

Jest tam kilka ciekwaych zmian: Nareszcie ESP, hamulce tarczpwe z tyłu, rozbudowane multimedia, kamerka cofania i jako opcja silnik 3.0 V6 (z 7 biegowym automatem) ale co za coś - z tym silnikiem nie można mieć blokady tylnej osi.

Ogólnie wygląd - drobne miany z zewnątrz i spore w środku.

Niestety polska strona nissana pokazuje nadal 'stary' model wiec załączal link do zdjęć nowego frontiera z USA - powinno być to samo http://www.netcarshow.com/nissan/2009-frontier/

Tylko tye ceny - wersja V6 po dodaniu opcji to nawet ok. 180.000,- PLN :-/

Nissan Navara DC 2008

Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!!

www.speedliner.pl

Za taką kasę (z opcjami może podejść pod 200.000,- PLN :pala: !!!!!!!!!) to mozna przyciagnąć NOWEGO F-150 Raptor :twisted: z USA. Sprawdzałem i nie moge teraz przez to spac :shock: :shock:

Nissan Navara DC 2008

Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!!

www.speedliner.pl

• 4 tygodnie później...
raptor wydaje sie byc polaczeniem pickup-a, auta terenowego i rajdowki - i to polaczeniem udanym - jestem ciekaw tego auta - abok, mam nadzieje, ze dasz znac jak juz przestanie ci po glowie chodzic a zacznie pod domem jezdzic :D

ok, kusi, kusi ale jeszcze troche :-? choć nie powiem bo to stworzenie spać mi nie daje :shock:

Jak juz bedzie to na pewno sie pochwale :mrgreen:

Nissan Navara DC 2008

www.speedliner.pl

ja też się czaję na raptora już wiem że w tym sezonie niet, ale jak dolar wróci na swoje tory to kto wie może na wiosnę...ech

Smoderator :mrgreen:

"... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..."

no replacement for displacement

nima pałerstrołka jest wanna kółkach ?

Masz dżipa jesteś... :mrgreen:

ja też się czaję na raptora już wiem że w tym sezonie niet, ale jak dolar wróci na swoje tory to kto wie może na wiosnę...ech

Chcesz zdradzić HD? :pala:

nie, ale mówią że parka się lepiej chowa :mrgreen:

Gość Anonymous

Chcesz zdradzić HD? :pala:

nie, ale mówią że parka się lepiej chowa :mrgreen:

A to rozumiem :mrgreen:

• 4 tygodnie później...
wracajac do tematu Navary z V6 - mial juz ktoś okazje sie przejechać nową , w automacie, z tym silnikiem ?

ja mam 4.0 V6 ale z 2007 i jestem pozytywnie zaskoczony (mega żwawe auto) co prawda w pathfinderze ale to praktycznie to samo

00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT

no tak, ale to benzynka, a ja myslalem ze moze ktos sie przelecial tym nowym dieselkiem 3.0 DCI. (231 KM i 550 Nm) w automacie (bo chyba tylko taki wystepuje)

a tak przy okazji - dlaczego na nowej broszurze Navary jest napisane : "Wersja z dłuższą skrzynią ładunkową", czyzby Navarka dostała nową, dłuższa skrzynie, od rocznika 2010 ?

navaralong.th.jpg

-----------------------------------------

pozdrawiam

www.eventino.net

www.fit-arena.pl

no tak, ale to benzynka, a ja myslalem ze moze ktos sie przelecial tym nowym dieselkiem 3.0 DCI. (231 KM i 550 Nm) w automacie (bo chyba tylko taki wystepuje)

a tak przy okazji - dlaczego na nowej broszurze Navary jest napisane : "Wersja z dłuższą skrzynią ładunkową", czyzby Navarka dostała nową, dłuższa skrzynie, od rocznika 2010 ?

4 cylindrowy diesel nie może być fajny a 3.0 to już w ogóle :mrgreen:

• 3 tygodnie później...
Gość Anonymous
4 cylindrowy diesel nie może być fajny a 3.0 to już w ogóle
Eeeee tam, 4 cylindrowy i V6 to to samo jak dla mnie. V6 to badziew, jeden z gorszych silników. Jedna jedyna zaleta to ilość cylindrów co ma realny wpływ na moc i rozłożenie cykli na 6 garnków. Z rzędową szóską się nie równa ten badziew.

• 2 tygodnie później...
ja mam 4.0 V6 ale z 2007 i jestem pozytywnie zaskoczony (mega żwawe auto) co prawda w pathfinderze ale to praktycznie to samo
no to wyobraz sobie jak smiga taki frontier - sporo lzejszy od patha ;-)

przymierzalem sie do frontiera v6 powiem tak w automacie nie zrobi na mnie kompletnie zadnego wrazenia jesli chodzi o osiagi tacoma v6 jezdzi niebo lepiej

spotkalem sie ten z wersja kingcub navary 2006 r na holandie 3.0 bodajze 165ps co to za wydumka?

Keep on Truckin

chevy 1500/drift ae86/w124 on yellow plates/rav 4 trd 315ps/

spotkalem sie ten z wersja kingcub navary 2006 r na holandie 3.0 bodajze 165ps co to za wydumka?

Navara D40 (ta nowa) czy Navara D22 (czyli obecny NP300)? Prawdopodobnie chodzi o tą drugą (D22). Ponieważ pewna partia silników 2.5 w tym modelu (133 konie) miała problemy z zacierającymi się i pękającymi korbowodami (co kończyło się z reguły spektakularną demolką silnika), ktoś dopasował do tego samochodu trzylitrowy silnik z Nissana Terrano II (4 cylindry, 156 koni) wywodzący się z kolei z Patrola tylko nieco słabszy. Przeszczep okazał się na tyle udany, że takich konwersji powstało całkiem sporo i nadal są wykonywane, również w Polsce. Zwłaszcza, że ten silnik można nadal kupić, nawet nowy. Nie jest to natomiast absolutnie żadna wersja fabryczna "na Holandię" ani gdzie indziej ;-)

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...