Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

18784512_th.jpg

fotka z dzisiaj z 9 rano :mrgreen: dalej sypie :mrgreen:

Smoderator :mrgreen:

"... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..."

no replacement for displacement

nima pałerstrołka jest wanna kółkach ?

Masz dżipa jesteś... :mrgreen:

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no zaraz zabieramy się za płużenie, czekam tylko aż landrover przyjedzie bo on ma zderzak odpowiedni :mrgreen:

Gość Anonymous
Opublikowano

Hehe, nieźle. Ale w górach śnieg w kwietniu to chyba norma.

U nas wczoraj była burza dla odmiany :mrgreen:

Opublikowano

w kwietniu zwykle zima po prostu jest, a takie opady się zdarzają rzadko, jeszcze wczoraj nie było grama śniegu :mrgreen:

Opublikowano
Trzeba było zamówić ze Stanów pług do Fordów. Na pewno by się wam przydał.

ford się nie nada za długi :mrgreen:

Opublikowano
Trzeba było zamówić ze Stanów pług do Fordów. Na pewno by się wam przydał.

ford się nie nada za długi :mrgreen:

No jak za długi? http://www.dieselpowermag.com/features/ford/0605dp_2006_ford_super_duty_snowplow/photo_09.html

no normalnie za długi o jakieś 1,5 metra, droga za wąska i nie da się nawrócić

poza tym defender nieźle sobie radzi

18784923_th.jpg

Gość Anonymous
Opublikowano

Aaaa, to nie wiedziałem że jest pług do innej fury bo pisałeś coś o zderzaku i nie skumałem o co chodzi. A ten na zdjęciu wygląda na samoróbę

Opublikowano
Aaaa, to nie wiedziałem że jest pług do innej fury bo pisałeś coś o zderzaku i nie skumałem o co chodzi. A ten na zdjęciu wygląda na samoróbę

tak samoróbka, ten pług ma już chyba ze 20 lat :mrgreen:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiem, że już trochę minęło ale zaczynają straszyć, że zima stulecia się zbliża i stąd moje pytanie. Mam RAMa od czerwca i jeszcze nie przezimował u mnie. Nie mam plandeki a fura nie mieści się do garażu w związku z tym będzie zimować na dworze. Jak wygląda sypiący śnieg na pakę ?? Odśnieżacie jakoś czy jeździcie z hałdą śniegu na pace ??

Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie.

Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D

http://kamar-tech.pl/

Opublikowano

Koledzy, wystarczy się szybciej przejechać na trasie, śnieg zostaje ładnie wydmuchany :mrgreen: , też obawiałem się się całej paki zawalonej śniegiem ale mało kiedy się zdarzyło aby była tak zawalona abym musiał odśnieżać.

Opublikowano
Tak tylko, że na plandece też się zbierze

Szczotką na kiju zepchniesz śnieg z plandeki w 30 sek. :-P Mam plandekę na zbyciu, tylko pożyczyłem Bodano'wi. Jak już mi ją zwolni to możemy powrócić do tematu. ;-)

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano

Drug jeśli kolega abtarster nie będzię chciał tej plandeki to chętnie a nawet bardzo chętnie ją odkupię od ciebie, bo szukałem czegoś takiego :-D Bo za nie cały miesiąc myśle urodzą się moje bliźniaki i będę mógł pod to wózek schować na pace :-D :-D :-D :-D :-D

BYŁ: DODGE RAM 1500

4,7 V8 2005

Opublikowano
Drug jeśli kolega abtarster nie będzię chciał tej plandeki to chętnie a nawet bardzo chętnie ją odkupię od ciebie, bo szukałem czegoś takiego :-D [/b]

Nie ma problemu ja na razie nie mam możliwości kupna czegokolwiek ;-) Wyposażam sukcesywnie piwnicę w czarne złoto przed zimą :-D

Opublikowano

Trzeba odśnieżać i już , żaden problem. Jeździć ze śniegiem nie wolno. Jeśli zauważy was policja że za wami jest wielku tuman śniegu mandat murowany! . Ale fajnie to wygląda :mrgreen:

A co do zimy i prądu atlantyckiego golfsztrom. Możliwe że jest w tym prawda, ale wydaje mi się , że to znów jest napędzanie koniunktury... i ktoś na tym zarobi.

Opublikowano
Drug jeśli kolega abtarster nie będzię chciał tej plandeki to chętnie a nawet bardzo chętnie ją odkupię od ciebie, bo szukałem czegoś takiego :-D Bo za nie cały miesiąc myśle urodzą się moje bliźniaki i będę mógł pod to wózek schować na pace :-D :-D :-D :-D :-D

Na razie plandekę ma Bodano i tak długo jak będzie mu potrzebna to jej nie sprzedam, ale nadzieja umiera ostatnia :kasztan:

Jeśli chodzi o pogodę to pragnę przypomnieć, że w zeszłym roku miało zimy nie być, a tegoroczne lato miało być bez słońca... :kasztan:

Jełopy mylą się na dwa dni w przód, a mówią o pogodzie za miesiąc... śmiechu warte.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano
Trzeba odśnieżać i już , żaden problem. Jeździć ze śniegiem nie wolno. Jeśli zauważy was policja że za wami jest wielku tuman śniegu mandat murowany! . Ale fajnie to wygląda :mrgreen:

A co do zimy i prądu atlantyckiego golfsztrom. Możliwe że jest w tym prawda, ale wydaje mi się , że to znów jest napędzanie koniunktury... i ktoś na tym zarobi.

Wstaję codziennie o 6:00 i jakoś nie widzę siebie odśnieżającego paki :-P (rano każda minuta jest na wagę złota ;-) ). Mieszkam na takim wygwizdowie, że podczas zimy musimy (mieszkańcy) radzić sobie sami. Dobrze, że za moją wsią jest kamieniołom to przynajmniej ciężarówki ubiją śnieg na drodze :) gorzej z wyjazdem z posesji ale myślę, że RAM sobie poradzi :) po wyjeździe ze wsi mam 1,5km (prostej)do miasta także chyba tam będzie się odbywać "odśnieżanie" paki w razie czego ;-)