Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Profesjonalizm ogłoszen związanych z amcarami mnie powala... :shock: Jak nie zabudowa do rama 2500 to Dodge Ram 2500 6l TDI... żenada... ale cena ok. ;-)

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano

Coś dla Ramomaniaków :-)

Chociaż to jest prawdopodobnie 2WD, a i pojemność silnika wygląda podejrzanie to jednak figurka muflona na masce - bezcenna :up: I te drewniane nadstawki - mniam... Może ktoś z forumowiczów uratuje klasyka i zrobi konkurencję dla Duke'a? :-)

EDIT: Prawdopodobnie w związku z żałobą narodową nie podświetlają się na niebiesko linki URL. Więc należy kliknąć na "Coś dla Ramomaniaków" na początku tekstu ;-)

post-158-15323754689867_thumb.jpeg

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Opublikowano

Kurcze, ale piękny, szkoda, że nie mam kasy :cry: . Na pewno bym go kupił. Najfajniejsze jest to, że to 83 roczkik !!!! Zabytek! Trzeba by go tylko zarejestrować na żółte blachy.

Opublikowano

kolejna 'skarbonka' , ja już z tego wyrosłem, ładny nawet bardzo, ale to jedna wielka skarbonka..:-(

-----------------------------------------

pozdrawiam

www.eventino.net

www.fit-arena.pl

Opublikowano
Kurcze, ale piękny, szkoda, że nie mam kasy :cry: . Na pewno bym go kupił. Najfajniejsze jest to, że to 83 roczkik !!!! Zabytek! Trzeba by go tylko zarejestrować na żółte blachy.

Piękny :?: toż to makabrycznie oszpecony samochód :shock:

widziałeś zdjęcia silnika z tymi czerwonymi pokrywami dramat, w zasadzie tylko z zewnątrz jest ok, ale felgi i opony nie koszerne, to wszystko trzeba by zmienić, lepiej już coś z juesej ściągnąć np. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11487834

kolejna 'skarbonka' , ja już z tego wyrosłem, ładny nawet bardzo, ale to jedna wielka skarbonka..:-(

kwestia gustu, ja obecnie mam ze trzy skarbonki :mrgreen:

Smoderator :mrgreen:

"... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..."

no replacement for displacement

nima pałerstrołka jest wanna kółkach ?

Masz dżipa jesteś... :mrgreen:

Opublikowano

Żadna skarbonka części i cała robota tanie jak barszcze w porównaniu z nowymi autami .

Piękny :?: toż to makabrycznie oszpecony samochód :shock:

widziałeś zdjęcia silnika z tymi czerwonymi pokrywami dramat, w zasadzie tylko z zewnątrz jest ok, ale felgi i opony nie koszerne, to wszystko trzeba by zmienić, lepiej już coś z juesej ściągnąć np. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11487834

kwestia gustu, ja obecnie mam ze trzy skarbonki :mrgreen:

A tam nie koszerne ale rozumiem że to naleciałość i spaczenie po forum rajdy4x4 tam tylko się liczy utopienie auta w jak największym bagnie i wszystkim się to udziela bo jak jesteś inny to ten organizm srajdowy wypiera takie jednostki daleko od siebie heheheh.

Nie każdy lubi i potrzebuje MT . Osobiście moim Tahoe na AT przytarłem nosa pajero i terrano na MT ja przeszedłem ciężkim i długim bulwarem a oni offrołdówkami nie .

A te tutaj jak seryjne i felgi i opony fura została taka jak była .

Pokrywy zaworów to grosze i można wymienić w 30 minut .

Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) .

Opublikowano

Ja już dawno wyrosłem z nowych samochodów, które są brzydkie i bezpłciowe, a dorosłem do samochodów zabytkowych.... Niestety do tego się dorasta.

Piękny toż to makabrycznie oszpecony samochód

Jest do renowacji, ale ogólnie jako auto jest piękny i jak na znalezisko w Polsce jest też piękny.

Opublikowano
AUTO DLA ZNAWCÓW TEMATU MAJĄCYCH ISTNIEJĄCĄ MODE NA PLASTIKOWE NOCNIKI W GŁĘBOKIM POWAŻANIU.

ja mam 2 nocniki i jak narazie mnie nie zawiodły, moze nie zachwycają, ale kółka się kręcą i moge na nie liczyć.

ale dyskusja jest bezcelowa - kazdy ma swój punkt widzenia.

Autko sympatyczne, ale mnie nie stać,a do mechaników nie mam już zdrowia

-----------------------------------------

pozdrawiam

www.eventino.net

www.fit-arena.pl

Opublikowano
AUTO DLA ZNAWCÓW TEMATU MAJĄCYCH ISTNIEJĄCĄ MODE NA PLASTIKOWE NOCNIKI W GŁĘBOKIM POWAŻANIU.

ja mam 2 nocniki i jak narazie mnie nie zawiodły, moze nie zachwycają, ale kółka się kręcą i moge na nie liczyć.

ale dyskusja jest bezcelowa - kazdy ma swój punkt widzenia.

Autko sympatyczne, ale mnie nie stać,a do mechaników nie mam już zdrowia

Plusem starych aut jest to że większość robisz sam i nie trzeba się denerwować na mechaników.

Opublikowano
Plusem starych aut jest to że większość robisz sam i nie trzeba się denerwować na mechaników.

Ja bym napisał trochę inaczej. Decydując się na stare auto, trzeba z góry zakładać, że większość rzeczy będzie się robić samemu i mieć o tym przynajmniej blade pojęcie, a oczywistym jest, że nie każdy jest mechanikiem i nie każdy lubi mieć brud za paznokciami. W takim wypadku pozostaje niestety opcja z "kupą kasa" na mechaników. A wtedy doprowadzanie staruszka do zadowalającego stanu może faktycznie okazać się drogą zabawą.

No ale jeden lubi kwiatki, a drugi ogrodnika córki... ;-) Wszystko kwestia gustu i na tej płaszczyźnie dyskusja jest faktycznie bezcelowa.

BTW, nie sądziłem, że jeden stary muflon wzbudzi aż takie zainteresowanie :mrgreen:

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Opublikowano

Oglądałem go z 40 razy zanim Japacz go tu wstawił, jest blisko mnie do kupienia. Nie wklejałem go tu, bo miałem nadzieje, że uzbieram kase i go kupie :twisted: , ale niestety ostatnie wydarzenia strasznie walą mnie po kieszeni i chyba ktoś go kupi wcześniej. :-(

Auto jest super materiałem do dłubania, ale dla kogoś kto to lubi. Aro ma rację jeśli kogoś stać i nie ma radości w dłubaniu przy autach to to auto nie jest atrakcyjne. Dla mnie jest ono bardzo atrakcyjne bez względu na ilość kapusty w kieszeni. Na mechanice też znam się pobieżnie, ale takie auta po prostu mnie kręcą. Mógłbym go doprowadzać do kultury stopniowo, bardzo powoli, a juz jakbym go zrobił to wyjazdy okazjonalne wchodziły by w rachubę i poszukiwałbym następnego i tak w kółko, bo takie coś marzy mi się od dawna i kiedyś rozpocznę ten cykl. ;-) ... mam nadzieję :-P

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano

A tam nie koszerne ale rozumiem że to naleciałość i spaczenie po forum rajdy4x4 tam tylko się liczy utopienie auta w jak największym bagnie i wszystkim się to udziela bo jak jesteś inny to ten organizm srajdowy wypiera takie jednostki daleko od siebie heheheh.

Nie każdy lubi i potrzebuje MT . Osobiście moim Tahoe na AT przytarłem nosa pajero i terrano na MT ja przeszedłem ciężkim i długim bulwarem a oni offrołdówkami nie .

wcale nie chodziło mi o MT, chodziło mi o oryginalne opony w oryginalnym rozmiarze, nie wiem skąd Ci mteki do głowy przyszły :shock: w tym modelu ani felgi ani opony nie są oryginalne :roll:

Opublikowano

wcale nie chodziło mi o MT, chodziło mi o oryginalne opony w oryginalnym rozmiarze, nie wiem skąd Ci mteki do głowy przyszły :shock: w tym modelu ani felgi ani opony nie są oryginalne :roll:

Tak założyłem bo felgi są jak najbardziej ok bo to Cragary amerykańskie ( seryjnie też były stalówki tylko z trójkątnymi wycięciami )a wersjach droższych aluminiowe , opony też nie są jakąś fedimą czy innymi nalewkami tylko coopery czyli jak by nie patrzeć popularne amerykańskie opony . Dlatego nie widzę w nich nic niekoszernego .

A założyłem tak bo przy Ramie od Duka też napisałeś że opony niekoszerne .

A rozmiar jak piszesz hmm znaczy że za małe czy jak bo nie wiem a takie właśnie wsadzali oceniając to optycznie bo nie widzimy ich wymiarów .

Opublikowano

Tak założyłem bo felgi są jak najbardziej ok bo to Cragary amerykańskie ( seryjnie też były stalówki tylko z trójkątnymi wycięciami )a wersjach droższych aluminiowe , opony też nie są jakąś fedimą czy innymi nalewkami tylko coopery czyli jak by nie patrzeć popularne amerykańskie opony . Dlatego nie widzę w nich nic niekoszernego .

A założyłem tak bo przy Ramie od Duka też napisałeś że opony niekoszerne .

A rozmiar jak piszesz hmm znaczy że za małe czy jak bo nie wiem a takie właśnie wsadzali oceniając to optycznie bo nie widzimy ich wymiarów .

za niskie i za szerokie, felgi nie oryginalne, a rozumiem że przy takim samochodzie koncentrujemy się na oryginalnych detalach, a te felgi mogą być równie dobrze procompy za 100usd sztuka :mrgreen: każdy robi jak lubi ja tu tylko swoje zdanie wyrażam... i do tego wszystkiego LPG :mrgreen:

Opublikowano

Samochód nie jest zarejestrowany jako zabytek więc nie ma się co koncentrować zresztą opon i felg w oryginale było trochę i nie zgodzę się z tym że za szerokie i z niski profil

ramcharger.jpg

power-ram.jpg

ram-d150.jpg

Co do felg że nie oryginalne też się nie zgodzę bo felgi cragar już dawno temu były montowane w dodgach wszelakich .

dodge+cragar+%283%29.jpg

Co do LPG to proszę was chyba tylko Polacy maja jakąś manie anty gazowania jakoś amerykanie nie widzą w tym problemu i nawet są fury z istalka LPG na 1/4 mili .

Lepsze tańsze i bardziej kaloryczne paliwo pod lepszym ciśnieniem .

Niby dlaczego w usa powstają jedne z najlepszych instalek LPG do amerykańskich silników IMPCO ,chyba nie dlatego że Polacy nie mają kasy na benzynę .

Ja miałem GMC z 87 i też miałem LPG .

Wolę jeździć samochodem niż stękać że dużo pali i nim nie bujać i nie jeździć na zloty jak dosyć duża ilość ludzi którzy stękają na forach że na ten zlot nie jadą bo to za dużo kasy im fura spali .

I umówmy się 83 to nie aż taki zabytek .

Opublikowano

Cały czas jest dyskusja o tym że to klasyk ple ple, więc jak klasyk to dla mnie tylko w oryginale, felgi(pomimo że to niby cragar nie wiem skąd to wiesz) i opony są dalekie od oryginału(fot nr 2 z postu jabera ma taki rozmiar jak powinien) a instalacja gazowa nie na miejscu i tyle, za takie pieniądze wolałbym coś z juesej sprowadzić

Opublikowano

Fota nr 1. tez ma taki rozmiar jak powinien bo to są zdjęcia z katalogów i widocznie tez i takie były .

:):):)

Opublikowano
Fota nr 1. tez ma taki rozmiar jak powinien bo to są zdjęcia z katalogów i widocznie tez i takie były .

nie wykluczone ale nadal nie jest to ten sam rozmiar, zresztą nie będziemy się spierać o trzy cale :mrgreen: ja mam specyficzne podejście to takich tematów więc się nie dogadamy na tym polu :mrgreen:

Opublikowano

Samochód ani nie jest zabytkiem ani nie jest zarejestrowany jako zabytek ani nie był robiony na zabytek jak widać więc nie jest jak to napisałeś

" Piękny :?: toż to makabrycznie oszpecony samochód :shock:"

Dwa uparte osły :)