dejwitt Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Panowie nie wiem gdzie szukac problemu, otoz wydaje mi sie ze z kratek nei dmucha adekwatnie do tego co sie slyszy jak pracuje na wysokich obrotach dmuchawa...nie iwem cyz to norma czy mam gdzies szukac przyczyny a jak tak to wlasnie gdzie zaczac?...poza tym dziwny mam nadmuch na nogi otoz na kierowce jak sie ustawi dolny nadmuch toleci cieple powietrze na strone pasazera juz tylko zimne nawet jak i dla pasazera i kierowcy sa ustawione max temp. Moze ktos mial z Was podobny problem? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Moze warto sprawdzic filtr kabinowy (pyłkowy)? Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramers Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam. Gdzie w Ramie 1500 4,7l 2003r znajduje się filtr kabinowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam. Gdzie w Ramie 1500 4,7l 2003r znajduje się filtr kabinowy? Za dużo oczekujesz od producenta. :kasztan: Brak takiego filtra w tym roczniku. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARECKI Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Sprawdz działanie wentylacji w obiegu wewnetrznym -czy wystepuje róznica w sile nawiewu po nacisnieciu przycisku recylkulacji . Jesli nie ma zmian to problem dotyczy klapki od recylkulacji , urwała się i zasłania dopływ powietrza do wentylatora . Aby to naprawic trzeba zdjac cała deskę , można w prosty sposób sie chwilowo ratować wyciągając wentylator i przez otwór wyjąć urwaną klapkę . Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 Mercedes G 300TD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 hm..po swietach to sprawdze aa ten filtr pylkowy gdzie sie znajduje? w kabinie czy gdziesz w podszybiu od strony komory silnika? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 hm..po swietach to sprawdze aa ten filtr pylkowy gdzie sie znajduje? w kabinie czy gdziesz w podszybiu od strony komory silnika? Przypomnij, czym jeździsz lub wpisz to w podpis... ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 drug, dejwitt, ma Rama po lifcie, gdzies czytałem o podobnym problemie i stawiali ze to własnie filtr kabinowy,znajduje sie pewnie pod podszybiem,ale pewny nie jestem Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Macie filtr kabinowy?????? Wow... luksus, ja nie mam, a przydałby się staremu zasmarkańcowi na wiosne jak wszystko pyli. :-P Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 jest to ram 1500 laramie rocznik 2006 :) nic po swietach poszukam tego filtra :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Macie filtr kabinowy?????? Wow... luksus, ja nie mam, a przydałby się staremu zasmarkańcowi na wiosne jak wszystko pyli. :-P Napewno jestes pewny ze nie masz? Zobacz w tym linku 3 ostatnie pozycje, niby do Twojego rocznika jest :-/ http://www.familycar.com/autoparts/dodge/cabin_air_filter.html W necie mozna znajsc sprzeczne informacje ,jedni twierdza ze jest inni ze nie ma :-/ Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Macie filtr kabinowy?????? Wow... luksus, ja nie mam, a przydałby się staremu zasmarkańcowi na wiosne jak wszystko pyli. :-P Napewno jestes pewny ze nie masz? Zobacz w tym linku 3 ostatnie pozycje, niby do Twojego rocznika jest :-/ http://www.familycar.com/autoparts/dodge/cabin_air_filter.html W necie mozna znajsc sprzeczne informacje ,jedni twierdza ze jest inni ze nie ma :-/ Jest pewna niezgodność. 1999-2002 to II generacja 2003 ti już trzecia. Czyżby w II gen i w III był ten sam filtr? Jeśli tak to czemu zaznaczone jest do 2003, a nie do 2005? Ja mam wrażenie, że to chodzi o Ram Vana 1500. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARECKI Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Nie widziałem jeszcze filtra kabiny w żadnym Ramie , kiedyś próbowałem w ASO ustalc czy wystepuje jakiś zestaw w katalogu akcesorii ale nie było . Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 Mercedes G 300TD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 No bo i po co? Przed pyłkami tak naprawde i tak nie ochronią, a wiem co mówię, bo sam mam z tym problem, a dodatkowo uprzykszają życie i zwiększają koszt eksploatacji... Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi