circos Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 No i kolejne pytanko :) Wymieniłem fotele na skórzane - tylna kanapa szła ciężko i długo - pierwszy raz rozkręcałem Fordzika :) Później przód poszedł już OK, jest tylko jeden problem - przedni fotel kierowcy jest sterowany elektronicznie. Niestety w standardowym ustawieniu jest max przysunięty do kierownicy. Z fotela wychodzi kostka z dwoma kablami. Czy ktoś wie może gdzie znaleźć wiązkę? Zerwałem podłogę - nic tam nie ma... Kombinowałem szukając pod deską ale tam jest tyle kabli że się już pogubiłem... Może ktoś robił taką transfuzję i mógłby pomóc, ewentualnie podrzuciłby jakieś schematy do F150? Dzięki raz jeszcze dla Mariusza - "Japacz" za podesłanie instrukcji F150 PDF :) Cytuj :arrow: FORD F150 XLT 4,6V8 :arrow:JEEP GRAND CHEROKEE Limited 5,2V8 CIRCOS PHOTOGRAPHY http://hidentity.org/hid/PL820756_skin1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Zerknij sobie tutaj, znajdziesz tam opis próby takiej zamiany i schematy podłączenia foteli. Wygląda na to, że nie ma specjalnej wiązki, natomiast do zasilania potrzebny jest prąd 30 Amper. Sprawdź czy w skrzynce bezpieczników pod maską masz pod numerem 18 doprowadzone zasilanie i jakiś bezpiecznik (30A). Jeśli jest to najprościej pociągnąć zasilanie właśnie stamtąd, bo to bezpiecznik odpowiadający za fotel kierowcy. Tak czy inaczej wygląda, że wszystko jest w fotelu i wystarczy doprowadzić tylko zasilanie, natomiast trzeba pamiętać o tych 30A. Ze schematu wynika także, że sterowanie jest podłączone na stałe (tzn. działa również bez kluczyka) natomiast podgrzewanie już działa tylko pod kluczykiem, żeby nie rozładować akumulatora. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
circos Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 japacz, jesteś niesamowity! POMAGAS! A jutro dam znać jak wyszło :) Cytuj :arrow: FORD F150 XLT 4,6V8 :arrow:JEEP GRAND CHEROKEE Limited 5,2V8 CIRCOS PHOTOGRAPHY http://hidentity.org/hid/PL820756_skin1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 E tam, po prostu siedzę trochę w Fordach, zaś wujek google dysponuje prawie nieograniczonym zapasem wiedzy ;-) A - nie przejmuj się tym, że opis dotyczy samochodu z 2003 roku. To ten sam model, co Twój. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Japacz zostanie "master of pomagas" :mrgreen: . Jak Mendelmax na forum Jeepa. tylko , że on ma już gdzieś z 900 :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
circos Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 bullterrier, To powoli, powoli jeszcze 892... Zaraz zacznę dawać ku temu okazję :twisted: Cytuj :arrow: FORD F150 XLT 4,6V8 :arrow:JEEP GRAND CHEROKEE Limited 5,2V8 CIRCOS PHOTOGRAPHY http://hidentity.org/hid/PL820756_skin1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Zaraz zacznę dawać ku temu okazję To nikt Forda nie będzie chciał kupować po wejściu na nasze forum :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Przestańcie chłopaki, bo się zamknę w sobie :-P To nikt Forda nie będzie chciał kupować po wejściu na nasze forum :mrgreen: Mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Fordy są równie dobre jak pozostałe marki ;-) Natomiast głównym problemem starszych samochodów u nas jest druciarstwo i brak kultury technicznej poprzednich właścicieli :evil: Dotyczy to szczególnie aut amerykańskich, gdzie, jakby nie patrzeć, dostępność części jest nieco utrudniona. Taki przykład z życia: kilka dni temu znajomy kupił Cheviego Blazera i poprosił o wymianę lusterek na oryginały, bo miał założone takie a'la BMW M3, w których nic nie było widać. W oryginale ten Blazer miał full wypas, bo lusterka były podgrzewane, składane, fotochromatycznie ściemniane, no i oczywiście elektrycznie regulowane (w sumie 10 przewodów do sterowania :-) ) i takie zostały zakupione. Co z tego, skoro po zdjęciu tapicerki drzwi okazało się, że poprzedni "miłośnik wiejskiego tjuningu" zakładając "BMW look" potrzebował tylko sterowanie, a że nie dysponował oczywiście oryginalną wtyczką to podłączył się na krótko, a oryginalną wiązkę razem z wtyczką po prostu obciął... Normalnie ręce opadają... :-/ Cricos - wybacz ten mały offtop w Twoim temacie ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
circos Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 japacz, nie ma sprawy, ja podłączyłem fotel - działa :D Ku mojemu zaskoczeniu :D :D B o już myślałem, że siedzisko kapitana będę miał stare - welurowe. Na szczęście wszystkie przyciski na panelu działają bez problemów, fotele wyglądają super, jak tylko doprowadzę autko do wyglądu podeślę fotki. Lecę dalej skręcać wnętrze. A co do kabli, to u mnie jest po prostu kosmos, 10 centralek wiszących jedna obok drugiej z połową kabli dyndających, dużo jakiś kostek mam podpinanych, nie ma nawet wejść żeby je złączyć... Cytuj :arrow: FORD F150 XLT 4,6V8 :arrow:JEEP GRAND CHEROKEE Limited 5,2V8 CIRCOS PHOTOGRAPHY http://hidentity.org/hid/PL820756_skin1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 ... podłączyłem fotel - działa :D Ku mojemu zaskoczeniu :D :D... No to się cieszę :-) Co do schematów, o które pytałeś w mailu - mam tylko do swojego modelu ale jak będziesz czegoś konkretnego potrzebował to się poszuka ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi