Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na dniach dotrze do mnie RAM 1500 V gen, 2019 limited. Mam kilka pytań odnośnie przeróbki świateł. Z tego co się zorientowałem, to kierunki w nowej generacji są już pomarańczowe, więc ten problem odpada. Czy muszę coś działać z przednimi lampami? Konieczna jest przeróbka symetrycznych? Kiedyś chyba trzeba było przerabiać lampy UK, ale jak się dało przestawić na symetryczne to nie koniecznie. Znajduję tylko jakieś stare posty w sieci na ten temat...

Z tyłu kierunki już będą w odpowiednim kolorze, więc zostaje dołożenie przeciwmgielnego. Temat generalnie prosty, choć pewnie pracochłonny. Jaka lampeczka będzie dobra jakościowo i względnie estetyczna do montażu w okolicy haka. Jaki włącznik ogarnąć i w którym miejscu? Może uda się jakiś fabryczny dołożyć?

Ponieważ często latam z przyczepą zamiast adaptera chciałbym dołożyć gniazdo 7 pin oraz 13 pin. Kilka razy już to robiłem, żadna filozofia wciąć się w wiązki. Najchętniej zamocowałbym nowe gniazda po lewej stronie tablicy rejestracyjnej. Czy komputer nie będzie sypał jakimiś błędami spalonych żarówek? W starych autach było ok, ale w nowszej beemce już musiałem wykodować sprawdzanie obwodu przyczepy, bo regularnie sypał błędem po jej podpięciu. 

• 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...
Opublikowano

To że masz żółte kierunki to jeszcze nie koniec. Muszą być rozdzielone od światła stop. Jeśli chcesz to sprawdzić , włącz awaryjne wciśnij stop i zobacz z tyłu co się dzieje. Widać tylko środkowe światło stop podczas działania awaryjnych. Podobną sytuacją jest podczas hamowania przy włączonym kierunkowskazie. Diagnosta nie przepuści tego. Co do reflektorów muszą być europejskie. Koszt to około 3000 nowe. Wystarczy wymienić. No i przeciwmgłowe tył. Pozdro