bodano Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 I tak widac ze dobrze dawał sobie radę ;-) ładnie sie prezentuje na tych kółkach. Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Jakie koła masz założone?? rozmiar i marka?? Maxis?? Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Myślę, że jeszcze brak mu blokad i będzie pięknie pomykał przez taki śnieg. Jakie koła masz założone?? rozmiar i marka?? Maxis?? 35" Toyo OC MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Przedewszystkim brakuje mu drugiego fullsiza do zabawy, wtedy można się fajnie bawić, zanim zbankrutujesz w uzbrajanie monstrum. Druga sprawa to to, że na mokrym śniegu dużo nie potrzeba, żeby się zagrzebać. Koła idealnie się zapadają, a mokry śnieg nie podda się pod naciskiem podłogi, no i zawias gotowy. Blokady w tym przypadku wiele by nie pomogły. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 osiadł na przodzie... :) W pickupach przód ciężki... więc niżej siedzi... na 100 % gdybyś tyłem tam wjechał to byś przejechał :D Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Przedewszystkim brakuje mu drugiego fullsiza do zabawy, wtedy można się fajnie bawić, zanim zbankrutujesz w uzbrajanie monstrum.Druga sprawa to to, że na mokrym śniegu dużo nie potrzeba, żeby się zagrzebać. Koła idealnie się zapadają, a mokry śnieg nie podda się pod naciskiem podłogi, no i zawias gotowy. Blokady w tym przypadku wiele by nie pomogły. się zgadzam, mokry śnieg generalnie słabo przejezdny jest zwłaszcza jak go dużo w tym przypadku zabrakło jakieś 6" na oponie :mrgreen: osiadł na przodzie... :) W pickupach przód ciężki... więc niżej siedzi... na 100 % gdybyś tyłem tam wjechał to byś przejechał :Do a to jakaś nowa teoria :mrgreen: możesz rozwinąć :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 osiadł na przodzie... :) W pickupach przód ciężki... więc niżej siedzi... na 100 % gdybyś tyłem tam wjechał to byś przejechał :D Co raz ciekawsze spostrzeżenia. Co ma piernik do wiatraka? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 obstawiałbym bardziej jeżeli już o przodzie mowa niezależne zawieszenie i jego tendencje do zmian prześwitu...ale to już wróżenie z fusów Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 osiadł na przodzie... :) W pickupach przód ciężki... więc niżej siedzi... na 100 % gdybyś tyłem tam wjechał to byś przejechał :D Co raz ciekawsze spostrzeżenia. Co ma piernik do wiatraka? Mąka :mrgreen: Mierzyliście ile macie prześwitu w waszych pickupach?? Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 osiadł na przodzie... :) W pickupach przód ciężki... więc niżej siedzi... na 100 % gdybyś tyłem tam wjechał to byś przejechał :D Co raz ciekawsze spostrzeżenia. Co ma piernik do wiatraka? Mąka :mrgreen: Mierzyliście ile macie prześwitu w waszych pickupach?? prześwit jest zawsze taki sam, jeżeli mamy do czynienia z zależnym zawieszeniem, przy niezależnym to inna bajka ale z wagą przodu samochodu nie wiele ma to wspólnego przy założeniu że przednie zawieszenie jest sprawne(czyt. sprężyny) Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Na zdjęciach widać, że jakoś dramatycznie głęboko nie jest a opony mają świerzutki bieżnik, więc ja się upieram, że przy blokadach w obu mostach przeszedłby. Nie wiem, czy z tej sytuacji by się wykopał, ale na pewno by się nie zatrzymał i wkopał. Na pewno większe opony pomogą, dla tego ja znając masę swojego samochodu przymierzam się do 38.5" lub ewentualnie 37" i lift zawieszenia 7". Niestety to straszna kasa więc dla tego muszę jeszcze poczekać pewnie do lata. Jakby nie patrzeć to ponad 4000$ plus koszty sporowadzenia. Gdyby nie bieżące wydatki na RAMa to pewnie bym już coś działał, ale nie wiem ile teraz wydam kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Na zdjęciach widać, że jakoś dramatycznie głęboko nie jest a opony mają świerzutki bieżnik, więc ja się upieram, że przy blokadach w obu mostach przeszedłby. Nie wiem, czy z tej sytuacji by się wykopał, ale na pewno by się nie zatrzymał i wkopał. Na pewno większe opony pomogą, dla tego ja znając masę swojego samochodu przymierzam się do 38.5" lub ewentualnie 37" i lift zawieszenia 7". Niestety to straszna kasa więc dla tego muszę jeszcze poczekać pewnie do lata. Jakby nie patrzeć to ponad 4000$ plus koszty sporowadzenia. Gdyby nie bieżące wydatki na RAMa to pewnie bym już coś działał, ale nie wiem ile teraz wydam kasy. a cóż ci się przydarzyło ?? Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Mówiłem Ci, że coś w silniku słychać i trzeba go rozebrać,a poza tym jak to zrobie to musze wkońcu założyć gaz. Poza tym jeszcze parę drobnostek, jak ukł hamulcowy, który nie działa poprawnie... i coś tam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Co ma piernik do wiatraka? Mąka Odpowiedz sprytna, ale skontruje. To tak jakbyś zapytał: Co ma Bentley do fabryki prezerwatyw, a ja bym odpowiedział GUMA. :lol: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Ale zakasztaniliśmy Mariowi wątek :kasztan: . Wracamy do nurtu sprawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Nie wiem, czy z tej sytuacji by się wykopał, ale na pewno by się nie zatrzymał i wkopał. Pawełku, w mokrym śniegu blokady bardzo często wkopują Cię tam gdzie auto bez blokady przelatuje bez problemu. W takim terenie jak mokry śnieg trudno jest przewidzieć czy blokada Ci pomoże, czy też utopi. Przerabiam ten temat co weekend, bo z kumplem mamy takie same bryczki do upalania, tylko ja mam blokade, a on nie i w ciezko nam ocenic co lepiej sprawuje sie w mokrym sniegu. Najlepszą receptą na taki teren to : :auto: ogień, kita, czwóra i mu rura, pedał w podłoge i do przodu, brać taranem, wtedy z wiekszym pędem może przejedziesz. Im szybciej tym płyciej, mniej czasu dla opon na zagrzebanie. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 jako że temat oftopowy pozwoliłem sobie przenieść :kasztan: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Mogłeś wcześniej zmienić ciśnienie w oponach na mniejsze... Większa powierzchnia opony to gwarantowany lepszy wynik... Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 cisnalem do konca i kola wybraly snieg, auto brzuchem na sniegu i koniec jazdy... Nie pierwszy i nie ostatni raz... :-D Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Ogólnie Pickupy nie nadają się do lepszego terenu. Takie jest moje zdanie... Pewnie mi się dostanie :) Ale mówię to z doświadczenia. Tam gdzie ja wjadę Toyką moją to gwarantuje że wy NIE .... Picupem jest fajnie zjechać z asfaltu i popatrzeć na kogoś z góry przez jego szyberdach... Tu macie link do mojej toyki :D nie mam fotek niestety gdzie jest na 35 calach :D http://img696.imageshack.us/g/obraz038o.jpg/ Mam jeszcze jedną zasadę gdy się bawię w terenie... Jazda przynajmniej na dwa samochody... xD Jakby któryś się z was zakopał w okolicach Wawki Łomianek czy też marek to sie polecam 792-072-992 Zawszę przyjadę i pomogę :D Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Cobra, wszystko na temat naszych opini na temat pickupów w terenie masz w dziale Dodge, wystarczy poszukać. Co do zabawy minimum na dwa auta to sie zgodze, to jest oprócz tego, że bardziej asekuracyjne to też przyjemniejsze. Ostatnia kwestia dotyczy nr'ów telefonu, dodajemy je w dziale Pickupowcy. Tam za swój numer dostaniesz pomagasa. Zachecam tez do wklejenia sie do mapy pickupowców w dziale Strefa Klubowa. Po krótce o offroadzie pickupów, życze powodzenia jak bedziesz jechal Toyką za fullsizem na ponad 40" kołach z liftem 9" po głebokim brodzie gdzie taki pickup bez snorkela bedzie mial wyzej filtr powietrza niż ty dach. Nie polecam dyskusji na ten temat zanim nie przeczytasz o czym była juz mowa, bo pickup fullsize to nie Twoja Toyota i porównywanie ich właściwości terenowych jest niestosowne. Tam gdzie wjedzie fullsize w wielu przypadkach ty bedziesz mógł tylko popatrzec z podziwem i odwrotnie, fullsizem nie wjedziesz do wiekszosci polskich lasów i czy można porównywać jedno do drugiego? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Tam gdzie ja wjadę Toyką moją to gwarantuje że wy NIE .... Hahahaha .... dobre :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . "wy" to znaczy kto ????? Pisząc tak o pickupach w terenie mało wiesz o światowym offie i widać, że nie wystawiałeś nosa poza swoje podwórko! Typowe podejście polskiego łofrołdowca (bez urazy Cobra, ale to standard) drug, dobrze gada - polac mu ;) będziesz miał okazję za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że zawitasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Mam nadzieję że sprzedam do tego czasu toykę... i kupie Pickupa:) Który jest moim marzeniem od dłuższego czasu. Niestety dwa temu podliczyłem ile włożyłem w samochód użytkując go przez dwa lata ;/ blisko 28 tys. Cytuj Cobra, Nowy jestem nie bić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Cobra! Widziałem Twoją Toykę w realu, co lepsze i gdzie wjedzie nie będę się spierał, ale jedno muszę Ci oddać, autko w bardzo ładnym stanie i widać, że wsadziłeś w nią dużo serca, czasu i kasy. Pozdrawiam Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucaro Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 MKmario - w takim lekkim sniegu sie zakopałes ? :mrgreen: :mrgreen: Cytuj ----------------------------------------- pozdrawiam www.eventino.net www.fit-arena.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi