Kapitan Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Witajcie, jestem tutaj ponieważ pojawił mi się problem z przełączaniem trybów w skrzyni biegów. A wiec nie mogę przełączyć tylko na tryb r i p. Reszta taka jak n,d,1,2 działa normalnie. Z ciekawostek jeszcze dodam ze mogę odpalić auto na n, chociaż możliwe ze to normalne w tym modelu. Biegi mogę przerzucać bez użycia hamulca. Pomóżcie proszę bo auto stoi na podwórku i nie mam możliwości nim się poruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyróżniony komentarz wiewioor.fm Opublikowano 18 Lipca 2021 Wyróżniony komentarz Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Rozbierz wybierak biegów (dźwignię) i zobacz czy się coś mechanicznie nie zablokowało, ewentualnie coś nie podparło dźwigni. Druga rzecz to zajrzyj przy skrzyni czy dźwigienki coś nie podpiera - a nawet od tego zacznij moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] ( https://mubi.pl/id-5EGVDL 150zł taniej ubezpieczenie przy zakupie z MUBI.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Powiem tak, nie znam się zbytnio na tym ale wchodziłem już pod auto i próbowałem ręcznie sterować skrzynia i działały tylko te tryby które na wybieraku, bez p i r. Do wybieraka tez się dostawałem i wyglada na to ze nic go nie blokuje. Mam wrażenie ze coś blokuje te tryby w skrzyni ale tez ciężko mi to określić. Może po prostu odkręcę mechanizm hydrauliczny podłączony do wybieraka i zobaczę czy wybierak działa w pełni ? A jeśli mowa o wybieraku to do jakiego stanu go rozebrać żeby się tego dowiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Odepnij linkę przy skrzyni od dźwigienki i wtedy zobacz czy chodzi. Mało prawdopodobne żeby w skrzyni się coś stało z wybierakiem (ale nie mówię że tak nie jest) moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] ( https://mubi.pl/id-5EGVDL 150zł taniej ubezpieczenie przy zakupie z MUBI.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 A powiedz mi proszę jak to zrobić, bo leżąc pod autem nie wiele mogę zrobić, a widzę tylko śrubę która trzyma dzwigienke i do niej zamocowana jest linka, ale jak odczepić linke od dźwigienki nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Odpialem już linke i wszystkie tryby przy skrzyni działają. Także miałeś racje teraz odlacze linke przy wybieraku i zobaczę czy to wina wybieraka czy linki. Powiedz mi wybierak da radę naprawić czy konieczne jest kupno nowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Szklana kula mi tego nie podpowiada... :) rozbierzesz, zobaczysz... może coś pękło, może coś wpadło i podparło, etc, etc. moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] ( https://mubi.pl/id-5EGVDL 150zł taniej ubezpieczenie przy zakupie z MUBI.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Już wszystko składam wydaje się bd działać. Problemem okazał się wciśnięty troszkę do środka lewarek od wybieraka 😂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 No widzisz, nie bolało, a satysfakcja została moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] ( https://mubi.pl/id-5EGVDL 150zł taniej ubezpieczenie przy zakupie z MUBI.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Żebyś wiedział, i to jeszcze taka zielona osoba jak ja sobie poradziła 😄 tak naprawdę bez Twojej pomocy nawet nie wiedziałbym jak to ugryźć, także serdecznie Ci dziękuje 🙏🏻 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Mecenas Opublikowano 19 Lipca 2021 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu. Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. GRUPA SPEED CAR Multiagencja Ubezpieczeniowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez wiewioor.fm,
0 reakcji
Pokaż odpowiedź