toolmetal Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Może coś źle robię: - tankuję do pełna - resetuję wszystkie wskazania (zużycie paliwa, przebieg, czas) - robię jakieś 400km (95% miasto, 5% trasa) - ponownie tankuję do pełna - wchodzi 80 litrów Czyli wg prostych obliczeń pali 20 l/100km Komputerek pokazuje spalanie na poziomie 12-13 l/100km O co kaman???? Jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprintel Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 u mnie tez zle pokazuje srednio myli sie o 3 litry ;/ Cytuj Dodge Dakota 2001 4,7 V8 Samurai 1.9D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Ale jakie to jest spalanie? Cykl miejski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprintel Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 u mnie nie ma roznicy czy miejski czy trasa :) jak trasa pokazuje 13 spala 16 jak miasto pokazuje 16 spala 19 a mieszany pokazuje 15 spala 18 :-D Cytuj Dodge Dakota 2001 4,7 V8 Samurai 1.9D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 u mnie tez zle pokazuje srednio myli sie o 3 litry ;/ ale pokazuje mniej, czy więcej od rzeczywistego spalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Może coś źle robię:- tankuję do pełna - resetuję wszystkie wskazania (zużycie paliwa, przebieg, czas) - robię jakieś 400km (95% miasto, 5% trasa) - ponownie tankuję do pełna - wchodzi 80 litrów Czyli wg prostych obliczeń pali 20 l/100km Komputerek pokazuje spalanie na poziomie 12-13 l/100km O co kaman???? Jak jest u Was? ło jezu to straśńe duużo jak na cumminsa :shock: rozbieżności w granicach 2l to norma ale zawsze w dół :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Ale jakie to jest spalanie? Cykl miejski? napisał przecież 95% miasto 5% trasa czy jakoś tak :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 ło jezu to straśńe duużo jak na cumminsa :shock: rozbieżności w granicach 2l to norma ale zawsze w dół :mrgreen: No trochę dużo. Tylko, że jest to jazda korek - skrzyżowanie - korek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Ale jakie to jest spalanie? Cykl miejski? napisał przecież 95% miasto 5% trasa czy jakoś tak :mrgreen: A tak , jakoś nie zauważyłem ....sorki. No to normalne spalanie jak na 3500 DRW (auto trans) moim zdaniem przy jeździe w zatłoczonym mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Moja rada to nie patrzec na parametry spalania na komputerze jak również nie obliczać tego spalania, bo wkoncu nie kupilismy hybrydowych aut w celu oszczednosci. Tankuj i jedz, a jak sie skonczy paliwo to zatankuj znowu i nie kalkuluj, bo Cie głowa rozboli... Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Ale jakie to jest spalanie? Cykl miejski? napisał przecież 95% miasto 5% trasa czy jakoś tak :mrgreen: A tak , jakoś nie zauważyłem ....sorki. No to normalne spalanie jak na 3500 DRW (auto trans) moim zdaniem przy jeździe w zatłoczonym mieście. ja tam w ramach mało siedzę, ale wiem jedno żeby w moim osiągnąć spalanie 20l muszę ładnie go butować a mam dwa cylindry, 0,5l pojemności i 100KM więcej. Choć to prawda że w korkach hamerykanckie wozy potrafią puścić z dymem PKB nie jednego małego państwa :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Moja rada to nie patrzec na parametry spalania na komputerze jak również nie obliczać tego spalania, bo wkoncu nie kupilismy hybrydowych aut w celu oszczednosci. Tankuj i jedz, a jak sie skonczy paliwo to zatankuj znowu i nie kalkuluj, bo Cie głowa rozboli... Jasna sprawa, niech pali nawet 30 l/100km - i tak lubię Cumminsa :mrgreen: :mrgreen: Na szczęście można VAT odliczać bezproblemowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corrado_vr6 Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam, ostatnio i ja sprawdziłem mojego cumminsa 5.9, ram 2500 MEGA CAB 2006r - spalanie miejskie - warszawka, trasy średnio zatłoczone, jazda bez szaleństw komputer ok 15 l rzeczywiste ok 18 l do zbiornika wchodzi 120 litrów teraz juz mu zdławiłem wydech, bo był totalny przelot, zobaczymy czy coś się zmieni w spalaniu, napewo zmieniłi dźwięk... niestety.... pozdroo Łukasz Cytuj NO RAM, NO FUN..... Cummins 4x4 HD 06' MEGA CAB - był :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi