Piotr_GT Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 ma ktoś takowy pożyczyć? męki straszne mam ze zdychającym na wolnych RAMem, w końcu metodą prób i błędów doszedłem do wniosku że po odłączeniu EGRa nie zdycha.. ale za to szarpie przy starcie... Cytuj auta z jajami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_GT Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 dobra, zawór kupiłem nowy i auto śmiga jak nigdy! koszt.. 280 PLN nowy w ASO Cytuj auta z jajami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 a miałem coś napisać o zaślepianiu egr-a ale już nie aktualne widze :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Parę dni temu zapalił mi się CHECK ENGINE i po rozszyfrowaniu kodu ( ile dobrze pamiętam P0404) to coś nie tak z zaworem EGR i mam pytanie - jak jadę to słyszę jakieś metaliczne tykanie jakby jakiegoś zaworka, i czy to właśnie może być ten zawór EGR ?? Cytuj PATRZ W LUSTERKA . SPRAWDŹ DWA RAZY MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Parę dni temu zapalił mi się CHECK ENGINE i po rozszyfrowaniu kodu ( ile dobrze pamiętam P0404) to coś nie tak z zaworem EGR i mam pytanie - jak jadę to słyszę jakieś metaliczne tykanie jakby jakiegoś zaworka, i czy to właśnie może być ten zawór EGR ?? Po prostu mógł się zepsuć mechanizm otwierający i zamykający. U mnie tak było, że parametry otwarcia miały wartości przy jednakowych obrotach raz 100% raz 0 %. Po wymianie i skasowaniu błędu wszystko OK. Cena w Auto Traperze za zawór EGR coś około 250zł Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 i mam pytanie - jak jadę to słyszę jakieś metaliczne tykanie jakby jakiegoś zaworka, i czy to właśnie może być ten zawór EGR ?? Jak masz gazownie to stukanie może być spowodowane nagarem na którymś z tłoczków na listwie. Przyczyną takiego nagaru jest syfiasty gaz. Przerabiałem taki problem ostatnio. Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 tylko ze on tak samo stuka jak jade na bp i jak jade na lpg :-/ strasznie drażni mnie ten metaliczny dźwięk - a juz myślałem ze to wina teog zaworu, że go wymienie i po sprawie... gaz tankuje na shelu, ale to nigdy d okonca nie wiadomo :-/ Cytuj PATRZ W LUSTERKA . SPRAWDŹ DWA RAZY MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 no chyba nie ma takiego ducha jak kiedys... sprawdzałem, to ma ok 10 sek do 100, a wczesniej miałem chyba ok 8-9 sek, ale może się myle inaczej - zamówiłem ten zawór EGR, i po weekendzie jak go wymienie to dam znać co i jak :-) Cytuj PATRZ W LUSTERKA . SPRAWDŹ DWA RAZY MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi