Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Jestem posiadaczem od niedawna F-150  XLT z 1992 r. Poszukuje części do niego m.in filtry, pasek, rolki napinacza ,gumy zawieszenia itp. Zderzak tylny też chętnie zakupię . Doradzicie koledzy w jakim sklepie mogę co nieco do niego kupić na początek . Jakie jest Wasze zdanie odnośnie oleju silnikowego 5 W 30 będzie ok?Może ktoś z Was posiada starą serwisówkę do niego . Pozdrawiam

Opublikowano
39 minut temu, Czaro napisał:

Jestem posiadaczem od niedawna F-150  XLT z 1992 r.

Mmmm, prawie jak mój, pokaż foty.

Drobiazgi warto kupić w Rockauto. Nie ma tylko co gromadzić dużych paczek, bo raz - rosną koszty wysyłki, dwa - dochodzą opłaty celne, trzy - może się zdarzyć, że zamówione graty będą w różnych magazynach, więc dojdą opłaty za przesłanie wszystkiego w jedno miejsce.

Zamawiałem niedawno kable i świece - pomimo, że doszło mi ok 90 PLN Vatu, to i tak wyszło ok 400 taniej niż w PL. Zamówiłem w poniedziałek wieczorem, w czwartek rano miałem paczkę u siebie.

Kilka lat temu takie drobiazgi kupowałem w PL, ale ostatnio naszych handlarzy naprawdę chyba po.....ło z marżami.

Jaki masz silnik? Bo w 5.0 wkład filtra powietrza był taki sam jak w Jeepie Cherokee XJ 4.0.

Tylny zderzak to raczej tylko używany - sprawdzaj ogłoszenie na Allegro, OLX itd, może będziesz miał fart i coś się trafi.

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

Opublikowano

Hej. Dzięki za info. Kupiłem pierwsze detale w LMC. Jeszcze nie przyszły- dam znać . Silnik to 5.0.  Napęd tylko na tył . Kupiłem go ze strzałem z tyłu ale już ogarniam tematy dalej. Jak rozwiązałeś temat lamp - dostosowanie do naszych norm . Foty podsyłam . Jak coś to w kontakcie  tel 606160069.

20210304_145322.jpg

20210304_145206.jpg

Opublikowano

Fajny, ale to jedna z moich dwóch ulubionych generacji eFów, więc może nie jestem obiektywny😁

W sumie nic nie robiłem, bo auto było już od kilku lat w Polsce i przeróbki robił któryś z poprzednich właścicieli.

Tylne lampy to standardowo w tamtych latach - kierunki w lampach cofania, pod zderzakiem dodatkowe lampy przeciwmgielnego i cofania. Teraz w dobie wszechobecnych ledów pewnie nie ma problemu, żeby dać dodatkowe żarówki w lampach zamiast tych dodatkowych pod zderzakiem.

Z przodu, o ile dobrze pamiętam, została fabryka. Przednie pozycje i kierunki to nie problem, bo z tych białych na rogach można zrobić pozycje, a kierunki zostawić w pomarańczowych pod reflektorami.

Gorzej ze światłami mijania - asymetrycznych nie ma, bo ta generacja nigdy nie była sprzedawana w Europie. Przerobić na soczewki czy cokolwiek innego też ciężko, bo wiązka światła modelowana jest przez szybę, która jest z tworzywa sztucznego (więc wypolerowanie na gładko odpada).

Można pewnie jakieś tuningowe ledy lub ksenony nabyć w USA i przerobić na asymetryczne, ale moim zdaniem do takiego auta to wiocha.

Tylny zderzak taki sam był w Bronco 5 generacji (4 chyba też). Ewentualnie możesz spróbować ze zderzakiem z jakiegoś innego pickupa full siza z przełomu lat 80-tych i 90-tych. Zdarzało się, że biedniejsze wersje wyjeżdżały z fabryki bez tylnego zderzaka (jak mój), i dealer dokładał od siebie jakiś akcesoryjny, a te były uniwersalne, czyli do wszystkiego. Ten, który ja miałem, od oryginału różnił się tym, że od góry zamiast plastikowej nakładki była blacha ryflowana - poza tym wszystkie przetłoczenie były praktycznie takie same jak w oryginale.

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

Opublikowano

Dzięki za  info. Miło poczytać dobre rady od pasjonatów IX generacji marki . Działam dalej . Będę  informował na bieżąco  o postępach. Może spotkamy się gdzieś na drodze  - było by miło...

Pzdr czaro

• Administrator
Opublikowano

Załóż swój temat w tym dziale

https://www.pickupklub.pl/forum/31-showroom/

chętnie bedziemy czytac i ogladac zdjecia z prac 😉

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.