Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 :evil: Stał sobie pod moim domem , dobrych parę metrów od jego krawędzi (Drug ...dokładnie w tym miejscu gdzie Ty parkowałeś) i z dachu mojego budynku osunęły się bryły lodu grubości ok 8cm. Straty : dwie dziurki na dachu, nie działa środkowe światełko dachowe, i wielka dziura po lewej stronie maski... tuż przy szybie (!), oraz mniejsza przed nią Uderzenie w dach było tak silne, że włączyły się oba światełka na głównym panelu sufitowym. Gdyby stał bliżej budynku dostałby po całości, bo zasypało tym lodem całe przejście. Zrobię zdjęcia w ciągu dnia i wstawie potem, bo mam tylko nocne fotki. Przyznam, że jednak pancerny jest ten samochód bo grubość i masa lodu robią wrażenie. Te bryły lodu które uderzyły w maskę mają ok 12cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Do sądu podaj spółdzielnie, bo nawet jak ja byłem u Ciebie to sople wisiały wszędzie, a na schodach to się zabić można. Walcz walcz walcz, nie daruj łachudrom. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 No szkoda stary :shock: Ja tez bym im nie popuscił, kurde a co by było jakby taki sopel spadł komus na głowę? Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Cholera! Szkoda Stary :-( . Ciśnij tych s...synów niech płacą. Była Policja? Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Tak. Wczoraj policja a dziś Strażacy Miejscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Masz podkładki w postaci raportów, a budynek był ubezpieczony? Jeśli był to nie powinno być problemów, jeśli nie to chyba będziesz musiał cisnąć administratora, lub właściciela a z tym może być gorzej. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Tak , budynek jest ubezpieczony. Właścicielem w pewnym sensie taż ja jestem bo to wspólnota mieszkaniowa. Teraz pytanie jaka jest umowa i podział kompetencji pomiędzy zarządzem wspólnoty a firmą zajmującą się administracją. W sumie nie chce za bardzo obciążać zarządu bo to moi sąsiedzi/współlokatorzy ale jeśli odpowiada za to amdinistracja to bardzo dobrze, im większą karę im dowali straż miejska czy tym lepiej bo to śmierdziele i buraki :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheriff Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 szkoda Paweł.. mnie już ta zima wk*rwia a jedyna pociecha to to, że teraz błoto będzie ;-) dziś też miałem "odkrycie", jakiś pier*olony śmierdziel chciał rozciąć mi oponę :!: na jednym z kół jest szrama na 2/3 obwodu koła :!: naszczęście póki co to raczej powierzchowna rysa, na niektórych kostkach do 1 cm głębokości :evil: Cytuj Dodge Ram'98 3500 HD CTD czarno go widzę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 dziś też miałem "odkrycie", jakiś pier*olony śmierdziel chciał rozciąć mi oponę :!: na jednym z kół jest szrama na 2/3 obwodu koła :!: naszczęście póki co to raczej powierzchowna rysa, na niektórych kostkach do 1 cm głębokości :evil: Jak to?? Ktoś chciał ci zniszczyć celowo oponę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 jak kiedyś robiliśmy geotechnikę na Radzymińkiej w W-wie (dla mniej wtajemniczonych stara Praga) w nocy idioci chcieli nam ukraść wiertnicę, lecz nie wpadli na to, że w ruskich pojazdach (i nie tylko) jest takie coś jak wyłącznik masy. Nie odpalili i ze złości pocięli nam wszystkie opony. Myślałem, że s...synów powieszę za lewe jajo. Gdyby ukradli to trudno, chyba bym się mniej wściekł, lecz na pewno nie tak jak w przypadku wandalizmu. Taki bezsensowny debilizm przyprawia mnie o pianę na pysku i chęć mordu. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheriff Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Jak to?? Ktoś chciał ci zniszczyć celowo oponę??? gówniarstwo nic więcej.. kiedyś nocą szła ulicą ekipa i pryskała pianką montażową po wszystkich autach, płotach i bramach.. odziwo pominęli tylko mojego Jeep'a a sąsiad cały weekend Mercedesa szorował, inni trochę krócej.. wyglądało to tak jakbym miał z tym coś wspólnego bo jako jedyne auto moje było nietknięte! aż mi głupio było :-? łapy odrazu poucinać i spokój :evil: Cytuj Dodge Ram'98 3500 HD CTD czarno go widzę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Współczuję Bull... Coś ta końcówka zimy pechowa jakaś. Miki - urwane lusterko, Ty - pogięty dach i maska, a ja wczoraj dostałem kamyczkem i mam pękniętą szybę czołową... fuck :evil: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Współczuję Bull...Coś ta końcówka zimy pechowa jakaś. Miki - urwane lusterko, Ty - pogięty dach i maska, a ja wczoraj dostałem kamyczkem i mam pękniętą szybę czołową... fuck :evil: No i do tego mój lakiernik k......wa, partacz :evil: . Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 No to musimy się pocieszyć i wypić coś razem. Jak dobrze pójdzie to może Bodano załatwi za darmo fajny nocleg w plenerze (jakiach chata w lesie). To gdzieś koło Góry Kalwarii (blisko Wawy). Ustatliliśmy termin za jakieś 3 tygodnie, niedługo jak już będzie coś wiecej wiadomo to założę temat. Ale wstępnie już coś myślcie w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 O...!!!!!!!!!!!! To prawie obok mnie :-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Hmm... może też bym się wybrał? Nie wiem, czy akurat efem, bo to kawał drogi ale okolice "Dziury Kalwarii" obce mi nie są, bo bywam czasem w jednej stajni w pobliżu Prażmowa :-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Pod samą Górą jest mały tor off-roadowy o ile wiem to można tam wjechać bez specjalnego pozwolenia, więc może przy okazji można by było go odwiedzić..... Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 bywam czasem w jednej stajni w pobliżu Prażmowa Prażmów jest z 5 km ode mnie ... ja jeżdżę Ramem w tutejszych okolicach bez problemu, więc efem dasz radę. :-D Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Prażmów jest z 5 km ode mnie ... ja jeżdżę Ramem w tutejszych okolicach bez problemu, więc efem dasz radę. :-D Hehehe, w to akurat nie wątpię. Z resztą ef już nie raz w Prażmowie był :-) Bardziej chodziło mi - niestety - o cięcie kosztów. Kondycja finansowa mi się pogorszyła ostatnio i niestety muszę szukać oszczędności na wiosnę :cry: Zwłaszcza, że chyba będę musiał tę cholerną szybę ze Stanów ściągać... :-/ Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Bardziej chodziło mi - niestety - o cięcie kosztów. Gazowni brak? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Gazowni brak? Ano brak... 100% oryginał :mrgreen: A utrzymanie zabytków jest niestety zawsze drogie... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Był niezależny rzeczoznawca na oględzinach i muszę teraz czekać aż odezwie sie ubezpieczyciel budynku do mnie. Rzeczoznawca stwiedził, że przypadek jest prosty i nie będę miał problemów z odszkodowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 To jest szansa, że przed następną zimą otrzymasz kasę... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 japacz jak chcesz to możesz ze mną się zabrać na zlot Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi