Skocz do zawartości

Zagwostka F150... Raptor?

Wajdzik

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś kupił części z rozbitego Raptora pewnie. Oprócz siedzeń, są jeszcze felgi i grill. Ogólnie już na starcie dla mnie bardzo podejrzana sprawa 😉

FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007

FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001

FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010

był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002

Witam. Zagladnij do wikipedii, tam silniki wylistowane dla drugiej generacji Raptora to tylko 3.5 V6 Twinturbo ktore zastapilo 6.2 V8. Byl jeszcze montowany 5.4 Triton dawno temu, wiec wynika z tego ze innych silnikow nie wsadzali do Raptora F150. 3.5 litra V6 bez turbiny to podstawowa jednostka w F150 13 tej generacji. Wyglada ze to zwykla F150-tka stylizowana na Raptora.

Tak jak pisałem - kupił ktoś szpargały z rozbitego Raptora i włożył do zwykłej F150. Co niekoniecznie jest złym rozwiązaniem, pod warunkiem, że je po prostu wymienił bo miał taki kaprys. Podejrzewam jednak, że zostały wymienione z konieczności - dewastacja wnętrza, auto po powodzi, dzwon w przód auta, połamane felgi po wypadku... Przez te wszystkie lata się naoglądałem takich wynalazków z USA, że przy takiej sytuacji od razu mi się czerwona lampa zapala 😉

FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007

FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001

FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010

był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002

Dokładnie. Nie ma co sprawdzać po silniku, bo widać, że to nie Raptor.

VIN w łapę i sprawdzić, czy było jak Kassei podejrzewa - tzn, że jakiś handlarz podratował zwłoki tym co akurat miał na placu, czy może ktoś miał fantazję i wzbogacił sobie zwykłego eFa kołami i tapicerką z Raptora i alliexpresowym grillem.

Chociaż wiadomo, że prawdopodobieństwo tego drugiego jest znikome lub nawet żadne.

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍