Jarek37 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Siemanko. Mam pytanie dotyczące przeglądu instalacji lpg. Gdzie znajduje się filtr bądź filtry? Cytuj
wiewioor.fm Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Filtr fazy ciekłej bezpośrednio przed reduktorem (parownikiem) na zasilaniu gazem, filtr fazy lotnej pomiędzy reduktorem a wtryskami (ew. mikserem jeśli to zabytek :) ) Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH],Dodge Charger [ERB], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]
Jarek37 Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Dziękuję za pomoc. Dodge ram 5.7hemi 2007 jeszcze nie zabytek.Czy przed wymianą układ powinien być pusty? Czy ma jakieś odcięcie pomiędzy zbiornikiem a silnikiem? Cytuj
machony_1 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Na zbiorniku masz zawór zakręć i możesz wyjeździć co masz w przewodach lub popuścić na fazie ciekłej przykrywkę od puszki w której masz filtr i i zejdzie gaz, o ile nie pracuje silnik to zejdzie tyle co jest w przewodach, filtrach i reduktorze. Ja osobiście przed zmianą wypalam gaz do momentu aż się sam nie przełączy na benzynę i wtedy wymieniam. ( zawór na zbiorniku mi zardzewiał 😀) Cytuj
Jarek37 Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Super Dziękuwa. Pozdrawiam Cytuj
machony_1 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 A tak swoją drogą to na serwisie w maju zapłaciłem 80 zł za wymianę 3 szt(2 fazy lotnej i 1 ciekłej) i tak warto sprawdzić szczelność więc może to lepiej zlecić w serwisie 😉 Cytuj
Jarek37 Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Mieszkam w Niemczech na stałe a w obecnej sytuacji do Polski nie wiem czy wjadę na święta ☹️więc chciałbym temat ogarnąć osobiście ale zobaczymy. Dzięki za info. Miłej Nocy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi