Patison Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Witam Jestem Posiadaczem Forda Rangera 2.3 Pb 2wd( wersja Amerykańska) , skrzynia biegów manualna. Ostatnio podczas jazdy usłaszyłem klekot, w silniku na moje oko coś się dzieje z głowicą. Moje pytania brzmi: Czy silnik na przekładkę od Forda explorera 4.0 pasowałby do manualnej skrzyni biegów która jest w Rangerze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Dzwon (obudowa sprzęgła) na pewno nie będzie pasował, bo to dwa różne silniki - R4 i V6. Do tego jeżeli silnik 4.0 będzie od automatu (a takie Explorery to chyba 99.9% populacji) będziesz potrzebował jeszcze kompletnego sprzęgła z kołem zamachowym od manuala 4.0. Co z wiązkami elektrycznymi nie wiem. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patison Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 ok Dzieki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi