Klamot Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Witam, Stałem się w ostatnich dniach szczęśliwym posiadaczem pickupa ( d-max )i chciałbym odświeżyć pakę. Wnętrze paki ma powłokę poliuretanową? natryskową. Auto ma 9 lat I na górnych rantach zakończenia gumowej powłoki zaczynają się odklejać. W środku paki nie widać żadnych zniszczeń powłoki, ale na rantach wchodzi pod jej krańce woda. Pakę już zdjąłem, chcę ja wyczyścić, pomalować i pokryć plandeką na zatrzaski. Pytanie do Was czy wiecie może, czy tą powłokę da się naprawić? Czy należy ja zedrzeć i położyć nową? Czym się jej pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Skoro już odłazi, to chyba nie ma sensu tego poprawiać, tylko wywalić w cholerę i albo położyć nową powłokę, albo założyć kuwetę. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamot Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Jeżeli się da, to sens jest ponieważ odchodzi tylko w kilku miejscach przy zakończeniach. Może się da zedrzeć przy krańcach powłokę i dotrysnąć ubytek, ktoś miał z tym styczność? Szkoda usuwać całość bo w środku paki powłoka jest nienaruszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Usuniesz czymś takim https://allegro.pl/oferta/tarcza-wloknina-do-usuwania-rdzy-wlosy-murzyna-125-7057631400?fromVariant=7057631400 Jeśli powłoka była dobrej jakości to nie będzie to łatwe. Nową nałożysz pistoletem do konserwacji lub rozcieńczoną pistoletem lakierniczym z dyszą 2.0 w zależności jaką strukturę chcesz odtworzyć Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamot Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Paka będzie malowana na zewnątrz wiec chodzi tylko usunąć górne części aby po malowaniu ładnie się zgrało. Czy taka strukturę jak na zdjęciu uzyskam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Bardzo grubo masz to nałożone, jeśli chcesz tak samo to 3-4 warstwy z pistoletu do konserwacji na niskim ciśnieniu bez rozcieńczania. Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamot Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Grubo nałożone, ale naprawdę świetna jest ta powłoka. Chce zedrzeć sama górę na około paki, tak jak widać na zdjęciu. Czy bez problemu później uzupełnię ta cześć i stara powłoka będzie się trzymać nowej? Próbowałeś może w taki lub podobny sposób nakładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Nie łączyłem nigdy starej z nową, nie mam pojęcia jak będzie się to trzymało na łączeniu, ale nie bardzo masz wybór robiąc to co chcesz. Popytaj u sprzedawców czy nie ma do tego czegoś w stylu rozcieńczalnika do cieniowania dla lakierników. Działa to na tej zasadzie, że jest cholernie agresywne i powoduje wtopienie nowego lakieru w stary. Może do powłok PU też coś takiego wymyślili, a może nie jest to potrzebne. Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamot Opublikowano 23 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Dziękuję za wskazówki. Powiedz mi jeszcze kolego jakiej firmy najlepiej stosować taka powłokę? Jest chyba kilku producentów? Chciałbym uzyskać taki efekt jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Eeee.... Popularny jest raptor - kiedyś zdarzyło mi się tym felgi malować i zderzaki. Od zeszłego roku zacząłem przygodę z Roblinerem, wydaje mi się, że trochę łatwiej się nakłada - tzn, łatwiej uzyskać ładną powierzchnię - raptor był trochę glutowaty. Ale jest to moje odczucie i moja opinia, niech wypowiedzą się ci co używali innych preparatów. Kolega chwalił naszą polską Cobrę od Novola. Ja niedługo będę malował całego RAMa i zrobię to Roblinerem. Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi