Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na wstępie dodam, ze jeśli dojdzie do zakupu będzie to moje pierwsze auto tego typu (aktualnie Mercedes CLA AMG czyli w porównaniu zabawka), nie kupuję go z potrzeby, tylko po prosu zawsze o takim marzyłem, a szczególnie podniesionym. Kilka miesięcy mieszkałem w USA jeżdżąc Nissanem Armada podobnych gabarytów, ale tam było łatwiej z parkowaniem i tankowaniem. Chciałbym wstawić instalację LPG, która prawdopodobnie całkiem dobrze się sprawdza w tym silniku. Jak jest z dostępnością podstawowych części eksploatacyjnych ?

Jestem zainteresowany tym egzemplarzem: https://www.otomoto.pl/oferta/dodge-ram-1500-sport-jedyny-taki-ID6By9lZ.html?

Proszę o ewentualne uwagi. Auto byłoby używane na co dzień. Docenię tez uwagi które wybiją mi z głowy pomysł za to auto.

Opublikowano

Ram za grosze (szczególnie biorąc pod uwagę wartość samego liftu i kół) od handlarza, to raczej problem, a nie zabawka.

Ta sztuka, tak samo i dwa pozostałe u tego gościa, wystawiane są co najmniej od jesieni - mniej więcej od tego czasu obserwuję ogłoszenia z Ramami.

Auto chyba nie jeździło po Polsce, więc najwięcej powie Ci vin.

Z LPG nie powinno być problemu, pod warunkiem, że założy to ktoś znający się na gazowaniu Hemików - z tego co się zorientowałem, to parę warsztatów w Polsce ogarnia już te silniki.

Części eksploatacyjne dostępne nawet w ASO Jeepa/Chryslera, o sklepach z zamiennikami nie wspominając. Chyba na dzień dzisiejszy Ram jest najbardziej przyjazny pod tym względem ze wszystkich pickupów z USA.

Też mi zaczęła chodzić po głowie zamiana Amaroka na Rama, ale to raczej dopiero w przyszłym roku.

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

Opublikowano
14 godzin temu, Kuba M. napisał:

Ram za grosze (szczególnie biorąc pod uwagę wartość samego liftu i kół) od handlarza, to raczej problem, a nie zabawka.

Ta sztuka, tak samo i dwa pozostałe u tego gościa, wystawiane są co najmniej od jesieni - mniej więcej od tego czasu obserwuję ogłoszenia z Ramami.

Ja go zauważyłem niedawno, wiec jestem w szoku, że stoi aż od jesieni, co nic dobrego nie zwiastuje. Rozumiem, że takie auto w PL na pewno nie jest łatwo sprzedać, ale taki egzemplarz myślę, że powinien pójść dość szybko...

Opublikowano

Raczej odwrotnie - ciężko jest takie auto kupić. Wyłowienie zdrowego egzemplarza z całej masy nasprowadzanego do kraju złomu wymaga wch...j cierpliwości i sporo refleksu.

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍