wściekły trojan Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 chłopaki jak jest z rozrządem i innych ważnych materiałach eksploatacyjnych w HEMI ? kupiłem rama z przebiegiem 100.000 mil i olej w silniku widze że jest jeszcze ładny ale co z olekjem w skrzyni , wspomaganiu czy rozrząd trza wymienić to nie wiem ? wogóle nie wiem czy jest pasek czy łańcuch ? chyba łańcuch bo pokrywy plastikowej nie widze tak że chyba tapla sie w oleju łańcuszek ... Cytuj moto.sosnowiec.pl - im gorzej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ja Ci niestety nie pomoge bo przebieg mam dopiero 7000 mil i jestem po pierwszym przeglądzie. Zadzwoń do obojętnie jakiego dealera Dodge (Jeep) i spytaj się odnośnie wymian oleju. W silniku podczas normalnej eksploatacji wymiana co 6 tyś mil. Skrzynia chyba co 60 tyś mil, ale nie jestm pewien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HEMI Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 HEMI Rozrząd dwa koła zębate nie śmiertelne olej w skrzyni najlepiej co 30000km w Polsce skrzynie przełączają często i dlatego trzeba zmieniać częściej. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 HEMI Rozrząd dwa koła zębate nie śmiertelne olej w skrzyni najlepiej co 30000km w Polsce skrzynie przełączają często i dlatego trzeba zmieniać częściej. :lol: Czy koś zrozumiał wypowiedź kolegi :shock: :shock: :shock: :mrgreen: ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 26 Lipca 2008 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 czepiacie się przecinków :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterek Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 nie znam jeszcze tego silnika ale tak dla ogółu czy tam jest pasek czy też łańcuszek i co ile sie wymienia :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 U mnie w fordowskim small blocku jest "wieczny" łańcuch ale wystarczyło trochę poszperać i proszę: hemi - łańcuszek http://www.dodgeboy.net/news/57hemi/images/57hemi_seethrough.jpg cummins - kółeczka zębate http://i17.ebayimg.com/01/i/000/ag/8e/f303_12.JPG Nie wiem, jak u dodge'a ale jak znam amerykanów, to i jedno, i drugie nie wymienia się zbyt często... :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 W takich silnikach to chyba nie ma pasków... ale może się mylę. Zawsze wydawało mi się, że w hemi jest rozrząd bezpopychaczowy, tak jak w 4.7... i 2 łancuchy na 2 wały rozrządu :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi