wściekły trojan Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 chłopaki jak jest z rozrządem i innych ważnych materiałach eksploatacyjnych w HEMI ? kupiłem rama z przebiegiem 100.000 mil i olej w silniku widze że jest jeszcze ładny ale co z olekjem w skrzyni , wspomaganiu czy rozrząd trza wymienić to nie wiem ? wogóle nie wiem czy jest pasek czy łańcuch ? chyba łańcuch bo pokrywy plastikowej nie widze tak że chyba tapla sie w oleju łańcuszek ... Quote moto.sosnowiec.pl - im gorzej tym lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Sebastian O. Posted April 1, 2008 Administrators Report Share Posted April 1, 2008 ja Ci niestety nie pomoge bo przebieg mam dopiero 7000 mil i jestem po pierwszym przeglądzie. Zadzwoń do obojętnie jakiego dealera Dodge (Jeep) i spytaj się odnośnie wymian oleju. W silniku podczas normalnej eksploatacji wymiana co 6 tyś mil. Skrzynia chyba co 60 tyś mil, ale nie jestm pewien . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMI Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 HEMI Rozrząd dwa koła zębate nie śmiertelne olej w skrzyni najlepiej co 30000km w Polsce skrzynie przełączają często i dlatego trzeba zmieniać częściej. :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 HEMI Rozrząd dwa koła zębate nie śmiertelne olej w skrzyni najlepiej co 30000km w Polsce skrzynie przełączają często i dlatego trzeba zmieniać częściej. :lol: Czy koś zrozumiał wypowiedź kolegi :shock: :shock: :shock: :mrgreen: ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Sebastian O. Posted July 26, 2008 Administrators Report Share Posted July 26, 2008 czepiacie się przecinków :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterek Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 nie znam jeszcze tego silnika ale tak dla ogółu czy tam jest pasek czy też łańcuszek i co ile sie wymienia :?: :?: :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
japacz Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 U mnie w fordowskim small blocku jest "wieczny" łańcuch ale wystarczyło trochę poszperać i proszę: hemi - łańcuszek http://www.dodgeboy.net/news/57hemi/images/57hemi_seethrough.jpg cummins - kółeczka zębate http://i17.ebayimg.com/01/i/000/ag/8e/f303_12.JPG Nie wiem, jak u dodge'a ale jak znam amerykanów, to i jedno, i drugie nie wymienia się zbyt często... :mrgreen: Quote Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 W takich silnikach to chyba nie ma pasków... ale może się mylę. Zawsze wydawało mi się, że w hemi jest rozrząd bezpopychaczowy, tak jak w 4.7... i 2 łancuchy na 2 wały rozrządu :oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts