wściekły trojan Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 chłopaki jak jest z rozrządem i innych ważnych materiałach eksploatacyjnych w HEMI ? kupiłem rama z przebiegiem 100.000 mil i olej w silniku widze że jest jeszcze ładny ale co z olekjem w skrzyni , wspomaganiu czy rozrząd trza wymienić to nie wiem ? wogóle nie wiem czy jest pasek czy łańcuch ? chyba łańcuch bo pokrywy plastikowej nie widze tak że chyba tapla sie w oleju łańcuszek ... Cytuj moto.sosnowiec.pl - im gorzej tym lepiej
Administrator Sebastian O. Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ja Ci niestety nie pomoge bo przebieg mam dopiero 7000 mil i jestem po pierwszym przeglądzie. Zadzwoń do obojętnie jakiego dealera Dodge (Jeep) i spytaj się odnośnie wymian oleju. W silniku podczas normalnej eksploatacji wymiana co 6 tyś mil. Skrzynia chyba co 60 tyś mil, ale nie jestm pewien . Cytuj
HEMI Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 HEMI Rozrząd dwa koła zębate nie śmiertelne olej w skrzyni najlepiej co 30000km w Polsce skrzynie przełączają często i dlatego trzeba zmieniać częściej. :lol: Cytuj
Gość Anonymous Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 HEMI Rozrząd dwa koła zębate nie śmiertelne olej w skrzyni najlepiej co 30000km w Polsce skrzynie przełączają często i dlatego trzeba zmieniać częściej. :lol: Czy koś zrozumiał wypowiedź kolegi :shock: :shock: :shock: :mrgreen: ???? Cytuj
Administrator Sebastian O. Opublikowano 26 Lipca 2008 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 czepiacie się przecinków :mrgreen: Cytuj
Piterek Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 nie znam jeszcze tego silnika ale tak dla ogółu czy tam jest pasek czy też łańcuszek i co ile sie wymienia :?: :?: :?: Cytuj
japacz Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 U mnie w fordowskim small blocku jest "wieczny" łańcuch ale wystarczyło trochę poszperać i proszę: hemi - łańcuszek http://www.dodgeboy.net/news/57hemi/images/57hemi_seethrough.jpg cummins - kółeczka zębate http://i17.ebayimg.com/01/i/000/ag/8e/f303_12.JPG Nie wiem, jak u dodge'a ale jak znam amerykanów, to i jedno, i drugie nie wymienia się zbyt często... :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 W takich silnikach to chyba nie ma pasków... ale może się mylę. Zawsze wydawało mi się, że w hemi jest rozrząd bezpopychaczowy, tak jak w 4.7... i 2 łancuchy na 2 wały rozrządu :oops: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi