Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warsztat Samochodow Amerykanskich, prowadzi go moj przyjaciel i za serwis auta u niego ja recze swoja glowa...dokladny adres wyedytuje jutro szczerze sei przyznam , nie wiem na jakiej ulicy sie miesci ehhe :)................AMERICAN SERVICE , 44-240 Żory ul. Osińska 6A , tel. 509 01 91 94...naprawa skrzyn automatycznych i ogolny serwis, a z tego co sie orientuje maja oleje do MDS (Quaker 5W20), i ogolnie silniki zalewaja Midlandem :>

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman

• 1 rok później...
Opublikowano

Mimo że znam Grześka to nie polecam .

W 2009 padła mi skrzynia w Tahoe . Auto trafiło na warsztat i zostało naprawione ( po bardzo długim czasie i telefonach ) .

W końcu odebrałem już rzekomo naprawione ale obudowe konwertera sam sobie musiałem założyć bo nie mieli kiedy .

Nie minęło pół roku jak skrzynia znowu strzeliła i auto na lawecie dostarczyłem do warsztatu . Po oględzinach opinia była taka że przez to że chciałem za pierwszym razem tanio i szybko to mam za swoje OK. Po jakimś czasie i paru telefonach mogłem przyjechać po auto ze skrzynią zrobioną ponoć idealnie jak bóg przykazał . ( choć z pierwszego biegu na drugi szarpała ale w odpowiedzi usłyszałem że już tak wyregulowali no i tak będzie bo inaczej trzeba by zaś rozbierać ).

A dzisiaj czyli 24.03.2011 dzwoni do mnie Jacek z Ride'n'Rolla z którym się zamieniliśmy autami że właśnie padła mu skrzynia .

To ja się pytam co to k........a ma być za serwis skoro znowu pół roku i skrzynia klęczy . Bez upalania , ciągania i miliarda kilometrów .

Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) .

Opublikowano

ja sie jeszcze nie zrazilem...choc troche denerwuja mnie dlugie postoje u nich, ale moje auta zawsze byly zrobione na tip top, tyle z mojej strony

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman

Opublikowano

Grzegorza mi polecił kolega "Dejwitt".

Jeżeli chodzi o wywiązywanie się z obowiązków serwisowych to nie mam większych zastrzeżeń.

Czasami ma problem z wywiązywaniem się z ustalonych terminów, często zdarza mu się o czymś zapomnieć.

Mimo wszystko kolega ma kilka konkretnych zalet, mianowicie uczciwie podchodzi do współpracy z klientem, nie jest wyzyskiwaczem jeżeli chodzi o koszta napraw i co najważniejsze, mam wrażenie, że zawsze chcę pomóc w konkretnej sprawie.

Dlatego jeśli ktoś będzie pytał o serwis amerykańców w rejonie Rybnika-Żor to z pewnością polecę Grzegorza. Jest chyba jedymnym w regionie, który potrafi np ustawić MDS.

Pozdrawiam

Ram 5.7 hemi TRX4 2006

Opublikowano

Pod warunkiem że się dodzwonisz :):)

No ja niestety ze skrzyni nie byłem zadowolony z terminu również . Co do rozliczeń złego słowa nie powiem .

Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) .

• Administrator
Opublikowano
Grzegorza mi polecił kolega "Dejwitt".

...Dlatego jeśli ktoś będzie pytał o serwis amerykańców w rejonie Rybnika-Żor to z pewnością polecę Grzegorza. Jest chyba jedymnym w regionie, który potrafi np ustawić MDS.

Pozdrawiam

co to za herezje z tym MDS, co on ci ustawiał :shock:

• Administrator
Opublikowano

nie ma czegoś takiego jak właczenie wyłaczenie,

po braku zasialania i po kilku przejechanych kilometrach sam się aktywuje.

No chyba że były jakieś kody błedu zwiazane z MDS, a mechanior je tylko wykasował - to można nazwać włączeniem :mrgreen:

Opublikowano

gdzies na forum czytalem ze sie aktywuje ten MDS po wlasnie dluzszym braku zasilania i trzeba wykonac procedure z jazda zeby on sie jakos zaprogramowal na nowo

RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM

BLUE SKY :-)

www.biderman.pl

Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy

• Administrator
Opublikowano
gdzies na forum czytalem ze sie aktywuje ten MDS po wlasnie dluzszym braku zasilania i trzeba wykonac procedure z jazda zeby on sie jakos zaprogramowal na nowo

takie kwiatki były w pierwszych Jeepach G.cherokee, Ramik MDS ma od 2006 roku i nie słyczałem o żadnych procedurach które trzeba wykonać.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mechanik Grzegorz jak się okazało, już tam nie pracuje. Teraz zastanawiam się czy jest sens z nimi nadal współpracować. Nie ukrywam, że ostatnio traciłem już nerwy, kiedy auto stało u nich 1,5 tygodnia przy prostej akcji serwisowej.

Możecie polecić jakiś serwis na południu od Katowic ???

Ram 5.7 hemi TRX4 2006

Opublikowano

Dziękuję Sebastian O. za linka. Serwis jest w Krakowie, niby 130 km ode mnie, 1,5 h jazdy autostradą, ale to jednak wyprawa na pół dnia co najmniej. Śląsk ma 6 milionów mieszkańców, samochodów amerykańskich jest dużo na drogach, gdzieś się przecież muszą serwisować.

Ram 5.7 hemi TRX4 2006

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Znam ten serwis :D , ale mojego Chryslerka Town&cuntry i Forda F-150 robi zawsze pan Mateusz i nie oddałbym go w inne ręce. Robota jest solidna i jest słowny (co ważne) i rozliczenie po bożemu, więc polecam :)

Ford F-150 4.6 2002

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Znam ten serwis :D , ale mojego Chryslerka Town&cuntry i Forda F-150 robi zawsze pan Mateusz i nie oddałbym go w inne ręce. Robota jest solidna i jest słowny (co ważne) i rozliczenie po bożemu, więc polecam :)

witam, a czy mozesz mi podac jakies namiary na Pana mateusza, bo chyba czeka mnie dluzsza naprawa autka

pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

To ja też się wypowiem n/t :-) Robiłem tam taki powiedzmy przegląd okresowy:

olej w silniku

olej w reduktorze

olej w skrzyni

olej w mostach

filtr oleju

filtr powietrza

filtr skrzyni

świece

gratisowo wyważanie kół

Wszystkim się zajmował Mateusz. Bardzo fajny chłopak. Widać, że podchodzi do mechaniki z pasją. Do terminu nie mam zastrzeżeń, jeden dzień się przedłużyło ale to połowicznie z mojej winy ponieważ nie mogłem podstawić auta do godziny 15tej aby zdążyli zamówić filtr (auto było potrzebne do oględzin aby pasował na 100%). W sumie auto stało 2 dni (weekend + 2 dni czekałem an wolny termin) Kontakt dobry, Mateusz nie naciąga na niepotrzebne naprawy, szczerze można z nim pogadać n/t stanu faktycznego samochodu. Troszkę się znam na mechanice (nieco więcej niż wiedza podstawowa) i wyczuwam, że chłopak ma dość dużą wiedzę.

FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007

FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001

FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010

był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002