dejwitt Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Warsztat Samochodow Amerykanskich, prowadzi go moj przyjaciel i za serwis auta u niego ja recze swoja glowa...dokladny adres wyedytuje jutro szczerze sei przyznam , nie wiem na jakiej ulicy sie miesci ehhe :)................AMERICAN SERVICE , 44-240 Żory ul. Osińska 6A , tel. 509 01 91 94...naprawa skrzyn automatycznych i ogolny serwis, a z tego co sie orientuje maja oleje do MDS (Quaker 5W20), i ogolnie silniki zalewaja Midlandem :> Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaber Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Mimo że znam Grześka to nie polecam . W 2009 padła mi skrzynia w Tahoe . Auto trafiło na warsztat i zostało naprawione ( po bardzo długim czasie i telefonach ) . W końcu odebrałem już rzekomo naprawione ale obudowe konwertera sam sobie musiałem założyć bo nie mieli kiedy . Nie minęło pół roku jak skrzynia znowu strzeliła i auto na lawecie dostarczyłem do warsztatu . Po oględzinach opinia była taka że przez to że chciałem za pierwszym razem tanio i szybko to mam za swoje OK. Po jakimś czasie i paru telefonach mogłem przyjechać po auto ze skrzynią zrobioną ponoć idealnie jak bóg przykazał . ( choć z pierwszego biegu na drugi szarpała ale w odpowiedzi usłyszałem że już tak wyregulowali no i tak będzie bo inaczej trzeba by zaś rozbierać ). A dzisiaj czyli 24.03.2011 dzwoni do mnie Jacek z Ride'n'Rolla z którym się zamieniliśmy autami że właśnie padła mu skrzynia . To ja się pytam co to k........a ma być za serwis skoro znowu pół roku i skrzynia klęczy . Bez upalania , ciągania i miliarda kilometrów . Cytuj Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 ja sie jeszcze nie zrazilem...choc troche denerwuja mnie dlugie postoje u nich, ale moje auta zawsze byly zrobione na tip top, tyle z mojej strony Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Grzegorza mi polecił kolega "Dejwitt". Jeżeli chodzi o wywiązywanie się z obowiązków serwisowych to nie mam większych zastrzeżeń. Czasami ma problem z wywiązywaniem się z ustalonych terminów, często zdarza mu się o czymś zapomnieć. Mimo wszystko kolega ma kilka konkretnych zalet, mianowicie uczciwie podchodzi do współpracy z klientem, nie jest wyzyskiwaczem jeżeli chodzi o koszta napraw i co najważniejsze, mam wrażenie, że zawsze chcę pomóc w konkretnej sprawie. Dlatego jeśli ktoś będzie pytał o serwis amerykańców w rejonie Rybnika-Żor to z pewnością polecę Grzegorza. Jest chyba jedymnym w regionie, który potrafi np ustawić MDS. Pozdrawiam Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaber Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Pod warunkiem że się dodzwonisz :):) No ja niestety ze skrzyni nie byłem zadowolony z terminu również . Co do rozliczeń złego słowa nie powiem . Cytuj Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 25 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Grzegorza mi polecił kolega "Dejwitt". ...Dlatego jeśli ktoś będzie pytał o serwis amerykańców w rejonie Rybnika-Żor to z pewnością polecę Grzegorza. Jest chyba jedymnym w regionie, który potrafi np ustawić MDS. Pozdrawiam co to za herezje z tym MDS, co on ci ustawiał :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 moze po prostu go wlacza ;-) a nie ustawia Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 25 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 nie ma czegoś takiego jak właczenie wyłaczenie, po braku zasialania i po kilku przejechanych kilometrach sam się aktywuje. No chyba że były jakieś kody błedu zwiazane z MDS, a mechanior je tylko wykasował - to można nazwać włączeniem :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 gdzies na forum czytalem ze sie aktywuje ten MDS po wlasnie dluzszym braku zasilania i trzeba wykonac procedure z jazda zeby on sie jakos zaprogramowal na nowo Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 25 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 gdzies na forum czytalem ze sie aktywuje ten MDS po wlasnie dluzszym braku zasilania i trzeba wykonac procedure z jazda zeby on sie jakos zaprogramowal na nowo takie kwiatki były w pierwszych Jeepach G.cherokee, Ramik MDS ma od 2006 roku i nie słyczałem o żadnych procedurach które trzeba wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Mechanik Grzegorz jak się okazało, już tam nie pracuje. Teraz zastanawiam się czy jest sens z nimi nadal współpracować. Nie ukrywam, że ostatnio traciłem już nerwy, kiedy auto stało u nich 1,5 tygodnia przy prostej akcji serwisowej. Możecie polecić jakiś serwis na południu od Katowic ??? Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 14 Września 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Może warto tu zadzwonic http://raffi.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Dziękuję Sebastian O. za linka. Serwis jest w Krakowie, niby 130 km ode mnie, 1,5 h jazdy autostradą, ale to jednak wyprawa na pół dnia co najmniej. Śląsk ma 6 milionów mieszkańców, samochodów amerykańskich jest dużo na drogach, gdzieś się przecież muszą serwisować. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Kozioł Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Znam ten serwis :D , ale mojego Chryslerka Town&cuntry i Forda F-150 robi zawsze pan Mateusz i nie oddałbym go w inne ręce. Robota jest solidna i jest słowny (co ważne) i rozliczenie po bożemu, więc polecam :) Cytuj Ford F-150 4.6 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szumi2004 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Znam ten serwis :D , ale mojego Chryslerka Town&cuntry i Forda F-150 robi zawsze pan Mateusz i nie oddałbym go w inne ręce. Robota jest solidna i jest słowny (co ważne) i rozliczenie po bożemu, więc polecam :) witam, a czy mozesz mi podac jakies namiary na Pana mateusza, bo chyba czeka mnie dluzsza naprawa autka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Kozioł Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 szumi2004, Tak jak wspominał wcześniej dejwitt - 509019194 lub 32 4352952 i wystarczy poprosić Mateusza :) Cytuj Ford F-150 4.6 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 To ja też się wypowiem n/t :-) Robiłem tam taki powiedzmy przegląd okresowy: olej w silniku olej w reduktorze olej w skrzyni olej w mostach filtr oleju filtr powietrza filtr skrzyni świece gratisowo wyważanie kół Wszystkim się zajmował Mateusz. Bardzo fajny chłopak. Widać, że podchodzi do mechaniki z pasją. Do terminu nie mam zastrzeżeń, jeden dzień się przedłużyło ale to połowicznie z mojej winy ponieważ nie mogłem podstawić auta do godziny 15tej aby zdążyli zamówić filtr (auto było potrzebne do oględzin aby pasował na 100%). W sumie auto stało 2 dni (weekend + 2 dni czekałem an wolny termin) Kontakt dobry, Mateusz nie naciąga na niepotrzebne naprawy, szczerze można z nim pogadać n/t stanu faktycznego samochodu. Troszkę się znam na mechanice (nieco więcej niż wiedza podstawowa) i wyczuwam, że chłopak ma dość dużą wiedzę. Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi