Skocz do zawartości

RAM 3500 opony

toolmetal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie znalazłem nigdzie podobnego tematu - mam pytanie: czy do RAMa 3500 na bliźniakach i standardowych felgach 7J17 zmieszczę opony 265/70R17?

Obecnie są 235/80R17 - tył jest niestety zużyty. Rozmiarowo 265/70R17 na wysokość powinny być podobne ale są szersze - czy nie będą się obcierały z tyłu na bliźniakach?

Piszcie jakie macie oponki w swoich RAMach - czy z liftem czy standard.

Znalazłem w rozsądnej cenie Goodricze ATeki LT265/70R17.

znaczy kupiłeś :?: w temacie bliźniaków jestem zielony, a w rozmiarach dodga to już zupełnie. Skorzystaj z kalkulatora podanego w dziale opony i sprawdź jaka jest różnica w wysokości

Smoderator :mrgreen:

"... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..."

no replacement for displacement

nima pałerstrołka jest wanna kółkach ?

Masz dżipa jesteś... :mrgreen:

znaczy kupiłeś
Właśnie , kupiłeś??

Znaczy się kupiłem. Czekam na dokumenty do rejestracji. Auto powinienem odebrać w sobotę.

Co do rozmiaru opon to już sprawdziłem - wysokość jest identyczna z fabrycznym rozmiarem.

Chodzi mi szerokość - przód spokojnie się zmieści, tył - pierwszy raz mam samochód na bliźniakach - jak muszą pracować bliźniacze opony? Trzeć o siebie się nie mogą?

Gość Anonymous

Sprawdze wieczorem, teraz wracam do pracy. Ale wiesz co? Nie szczyp się, zapodaj od razu konkretny romiar (conaj mniej 35") i podliftuj samochód trochę. Zobaczysz, że potem będziesz żałował , że wydałeś kasę a można było większe kapcie mu wsadzić. Fajniej wygląda, fajniej jeździ!!! 8-)

Sprawdze wieczorem, teraz wracam do pracy. Ale wiesz co? Nie szczyp się, zapodaj od razu konkretny romiar (conaj mniej 35") i podliftuj samochód trochę. Zobaczysz, że potem będziesz żałował , że wydałeś kasę a można było większe kapcie mu wsadzić. Fajniej wygląda, fajniej jeździ!!! 8-)

Na razie muszę doprowadzić Rama do porządku - pakiet startowy z oponami.

Kolega @Tygrys ma chyba szersze oponki?

Znaczy się kupiłem. Czekam na dokumenty do rejestracji. Auto powinienem odebrać w sobotę.

Znaczy się, że trzeba spocik organizowac, bo chciałbym posiedziec chociaż w wadze ciężkiej, a może zrobimy ten zlocik na WOŚP we Wrocku i zrobimy z inicjatywy V8City coś dobrego przy okazji spota...

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Gratulacje z okazji zakupu! Niech się lekko prowadzi! :-)

Sprawdź dokładnie te rozmiary bliźniaków, żeby potem przy składaniu dwóch kół do kupy nie było jakiegoś zonka.

Baj de łej - posiadanie bliźniaków nobilituje. Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta... :mrgreen:

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Gość Anonymous
Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta...

Czemu? Przecież w dowodzie jest DMC<3500kg . A swoją drogą jak ktoś ma zarejestrowanego Pickupa na >3500 to trzeba płaciś podatek drogowy. Coś koło 500zł.

Znaczy się kupiłem.

Zdrajca !!!!

(żart) niech ci służy wrzuć fotki jakieś jeszcze :twisted:

Smoderator :mrgreen:

"... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..."

no replacement for displacement

nima pałerstrołka jest wanna kółkach ?

Masz dżipa jesteś... :mrgreen:

Baj de łej - posiadanie bliźniaków nobilituje. Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta...

Chyba wiem co masz na myśli, ale to nie chodzi o ilość kół tylko o ilość osi, a Ram 3500 nadal ma póki co dwie osie. Chociaż sam nie jestem pewien czy to ma jakieś znaczenie, bo przepisy u nas sie szybko zmieniają i wszystko zmierza do tego, żeby nas udupić finansowo... :-/

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Gratulacje z okazji zakupu! Niech się lekko prowadzi! :-)

Sprawdź dokładnie te rozmiary bliźniaków, żeby potem przy składaniu dwóch kół do kupy nie było jakiegoś zonka.

Baj de łej - posiadanie bliźniaków nobilituje. Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta... :mrgreen:

Baj de łej - jak krzykną 27PLNów za małego pickupa to zrobię blokadę jak motocykliści, będę płacił w grosikach.

Gość Anonymous

baj baj PowerStoke :-( :-(

wełlkam CUMMINS!!! :-P . Nie chcę znów wywoływać dysputy z Mudderem, ale Cummins jest po prostu debest ! (nie mówie najnowszych truckach czyli po 2007 roku) Zobaczysz Tool... z czasem sam to zrozumiesz potęgę "Kminka" :mrgreen:

Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta...

Czemu? Przecież w dowodzie jest DMC<3500kg . A swoją drogą jak ktoś ma zarejestrowanego Pickupa na >3500 to trzeba płaciś podatek drogowy. Coś koło 500zł.

A temu :mrgreen: kategoria druga, 13,50 na każdej bramce...

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Gość Anonymous

Wejść, to pewnie wejdzie. Pytanie jak będzie pracować przy ugięciu. Musisz jakoś zmierzyć jaka jest odległość między rantami felg , to wszystko się wyjaśni. Niestety to jest problem z bliźniakami. Jak przeglądałem amerykańskie fora tam maja takie same dylematy. A osobną sprawą jest nie trzymanie rozmiarów. Trzeba zmierzyć dokładnie wszystko i po kłopocie. Jak zaoszczędziłeś na samochodzie to nie oszczędzaj na zawieszeniu i obuwiu. Kup porządne felgi w odpowiednim rozmiarze i do tego odpowiednie opony!

Wejść, to pewnie wejdzie. Pytanie jak będzie pracować przy ugięciu. Musisz jakoś zmierzyć jaka jest odległość między rantami felg , to wszystko się wyjaśni. Niestety to jest problem z bliźniakami. Jak przeglądałem amerykańskie fora tam maja takie same dylematy. A osobną sprawą jest nie trzymanie rozmiarów. Trzeba zmierzyć dokładnie wszystko i po kłopocie. Jak zaoszczędziłeś na samochodzie to nie oszczędzaj na zawieszeniu i obuwiu. Kup porządne felgi w odpowiednim rozmiarze i do tego odpowiednie opony!

Jasna sprawa - jak nie wejdą 265/70 to zostanę przy 235/80.

wejdą opony o każdej szerokości.. stosuje się wtedy dystanse między felgami i dłuższe szpilki ot co, można też założyć wewnętrzne koło na to dystans ze szpilkami (taki ja do poszerzania) i na to zewnętrzne koło.. wszystko da się zrobić :mrgreen: masz głowę i ch..j to kombinuj :shock:

tak konkretnie to komuś doradzałem co ode mnie części brał do ram'06 chyba i max jaki wyliczyliśmy to 11,5" ale nie wiem czy w końcu założył takie opony.. powodzonka :)

moje 38,5x14,5x16,5 mają w poniedziałek być w kraju, WRESZCIE!!!!!!!! :twisted:

Dodge Ram'98 3500 HD CTD

czarno go widzę..