toolmetal Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam, nie znalazłem nigdzie podobnego tematu - mam pytanie: czy do RAMa 3500 na bliźniakach i standardowych felgach 7J17 zmieszczę opony 265/70R17? Obecnie są 235/80R17 - tył jest niestety zużyty. Rozmiarowo 265/70R17 na wysokość powinny być podobne ale są szersze - czy nie będą się obcierały z tyłu na bliźniakach? Piszcie jakie macie oponki w swoich RAMach - czy z liftem czy standard. Znalazłem w rozsądnej cenie Goodricze ATeki LT265/70R17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 znaczy kupiłeś :?: w temacie bliźniaków jestem zielony, a w rozmiarach dodga to już zupełnie. Skorzystaj z kalkulatora podanego w dziale opony i sprawdź jaka jest różnica w wysokości Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 znaczy kupiłeś Właśnie , kupiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 znaczy kupiłeś Właśnie , kupiłeś?? Znaczy się kupiłem. Czekam na dokumenty do rejestracji. Auto powinienem odebrać w sobotę. Co do rozmiaru opon to już sprawdziłem - wysokość jest identyczna z fabrycznym rozmiarem. Chodzi mi szerokość - przód spokojnie się zmieści, tył - pierwszy raz mam samochód na bliźniakach - jak muszą pracować bliźniacze opony? Trzeć o siebie się nie mogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Sprawdze wieczorem, teraz wracam do pracy. Ale wiesz co? Nie szczyp się, zapodaj od razu konkretny romiar (conaj mniej 35") i podliftuj samochód trochę. Zobaczysz, że potem będziesz żałował , że wydałeś kasę a można było większe kapcie mu wsadzić. Fajniej wygląda, fajniej jeździ!!! 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Sprawdze wieczorem, teraz wracam do pracy. Ale wiesz co? Nie szczyp się, zapodaj od razu konkretny romiar (conaj mniej 35") i podliftuj samochód trochę. Zobaczysz, że potem będziesz żałował , że wydałeś kasę a można było większe kapcie mu wsadzić. Fajniej wygląda, fajniej jeździ!!! 8-) Na razie muszę doprowadzić Rama do porządku - pakiet startowy z oponami. Kolega @Tygrys ma chyba szersze oponki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Znaczy się kupiłem. Czekam na dokumenty do rejestracji. Auto powinienem odebrać w sobotę. Znaczy się, że trzeba spocik organizowac, bo chciałbym posiedziec chociaż w wadze ciężkiej, a może zrobimy ten zlocik na WOŚP we Wrocku i zrobimy z inicjatywy V8City coś dobrego przy okazji spota... Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Gratulacje z okazji zakupu! Niech się lekko prowadzi! :-) Sprawdź dokładnie te rozmiary bliźniaków, żeby potem przy składaniu dwóch kół do kupy nie było jakiegoś zonka. Baj de łej - posiadanie bliźniaków nobilituje. Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta... :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta... Czemu? Przecież w dowodzie jest DMC<3500kg . A swoją drogą jak ktoś ma zarejestrowanego Pickupa na >3500 to trzeba płaciś podatek drogowy. Coś koło 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Znaczy się kupiłem. Zdrajca !!!! (żart) niech ci służy wrzuć fotki jakieś jeszcze :twisted: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Baj de łej - posiadanie bliźniaków nobilituje. Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta... Chyba wiem co masz na myśli, ale to nie chodzi o ilość kół tylko o ilość osi, a Ram 3500 nadal ma póki co dwie osie. Chociaż sam nie jestem pewien czy to ma jakieś znaczenie, bo przepisy u nas sie szybko zmieniają i wszystko zmierza do tego, żeby nas udupić finansowo... :-/ Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Gratulacje z okazji zakupu! Niech się lekko prowadzi! :-) Sprawdź dokładnie te rozmiary bliźniaków, żeby potem przy składaniu dwóch kół do kupy nie było jakiegoś zonka. Baj de łej - posiadanie bliźniaków nobilituje. Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta... :mrgreen: Baj de łej - jak krzykną 27PLNów za małego pickupa to zrobię blokadę jak motocykliści, będę płacił w grosikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Znaczy się kupiłem. Zdrajca !!!! (żart) niech ci służy wrzuć fotki jakieś jeszcze :twisted: Fotki po łikendzie... baj baj PowerStoke :-( :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 baj baj PowerStoke Na szczescie Ram3500 to tez wysmienite taczki i napewno sie w nich zakochasz. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 baj baj PowerStoke :-( :-( wełlkam CUMMINS!!! :-P . Nie chcę znów wywoływać dysputy z Mudderem, ale Cummins jest po prostu debest ! (nie mówie najnowszych truckach czyli po 2007 roku) Zobaczysz Tool... z czasem sam to zrozumiesz potęgę "Kminka" :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 sratytaty :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Na A4 Kraków Katowice będziesz płacił 27 zeta... Czemu? Przecież w dowodzie jest DMC<3500kg . A swoją drogą jak ktoś ma zarejestrowanego Pickupa na >3500 to trzeba płaciś podatek drogowy. Coś koło 500zł. A temu :mrgreen: kategoria druga, 13,50 na każdej bramce... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 No fakt :shock: . To ile tych bramek jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wracając do tematu :mrgreen: Kto ma bliźniaki z tyłu ????????? Wejdą na standardowe felgi opony 265/70R17? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wejść, to pewnie wejdzie. Pytanie jak będzie pracować przy ugięciu. Musisz jakoś zmierzyć jaka jest odległość między rantami felg , to wszystko się wyjaśni. Niestety to jest problem z bliźniakami. Jak przeglądałem amerykańskie fora tam maja takie same dylematy. A osobną sprawą jest nie trzymanie rozmiarów. Trzeba zmierzyć dokładnie wszystko i po kłopocie. Jak zaoszczędziłeś na samochodzie to nie oszczędzaj na zawieszeniu i obuwiu. Kup porządne felgi w odpowiednim rozmiarze i do tego odpowiednie opony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolmetal Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wejść, to pewnie wejdzie. Pytanie jak będzie pracować przy ugięciu. Musisz jakoś zmierzyć jaka jest odległość między rantami felg , to wszystko się wyjaśni. Niestety to jest problem z bliźniakami. Jak przeglądałem amerykańskie fora tam maja takie same dylematy. A osobną sprawą jest nie trzymanie rozmiarów. Trzeba zmierzyć dokładnie wszystko i po kłopocie. Jak zaoszczędziłeś na samochodzie to nie oszczędzaj na zawieszeniu i obuwiu. Kup porządne felgi w odpowiednim rozmiarze i do tego odpowiednie opony! Jasna sprawa - jak nie wejdą 265/70 to zostanę przy 235/80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheriff Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 wejdą opony o każdej szerokości.. stosuje się wtedy dystanse między felgami i dłuższe szpilki ot co, można też założyć wewnętrzne koło na to dystans ze szpilkami (taki ja do poszerzania) i na to zewnętrzne koło.. wszystko da się zrobić :mrgreen: masz głowę i ch..j to kombinuj :shock: tak konkretnie to komuś doradzałem co ode mnie części brał do ram'06 chyba i max jaki wyliczyliśmy to 11,5" ale nie wiem czy w końcu założył takie opony.. powodzonka :) moje 38,5x14,5x16,5 mają w poniedziałek być w kraju, WRESZCIE!!!!!!!! :twisted: Cytuj Dodge Ram'98 3500 HD CTD czarno go widzę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi