Sylwek79 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Witam Mam pytanie do posiadaczy Fordów F150 z instalacją gazową, a mianowicie gdzie macie zamontowane butle na LPG, czy w miejscu koła zapasowego czy może w innym miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 zapas wychodzi 300km Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek79 Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 zbiornik 90L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Wkładaj maksymalny jaki wejdzie. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek79 Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 No dobra, ale gdzie, w miejscu koła zapasowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Tylko. inne rozwiązanie jest bezcelowe. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 kolo zapasowe, zbiornik 112l, wchodzi 80, zasieg 200 mil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek79 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 A jeszcze jedno pytanko odnośnie LPG, orientuje sie ktoś z posiadaczy f150 z instalacją gazową czy potrzebny jest emulator do ciśnienia wtrysku benzyny, czy jakiś powrót benzynki do zbiornika, bo jest jakiś czujnik cisnienia na listwie wtryskowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Sylwek79, , podjedż do dobrego gazownika. Tak będzie najlepiej. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickup150 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Ja mam zamontowany 105, w miejscu koła, tankuje ok 80 litrów. Ta ilość wystarcza mi na przejechanie dystansu ok. 450 km. W trasie spokojna jazda(do 120km/h) troszkę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 A jeszcze jedno pytanko odnośnie LPG, orientuje sie ktoś z posiadaczy f150 z instalacją gazową czy potrzebny jest emulator do ciśnienia wtrysku benzyny, czy jakiś powrót benzynki do zbiornika, bo jest jakiś czujnik cisnienia na listwie wtryskowej ?Jeśli masz 5,4l to aby było idealnie potrzebne są 3 emulatory (nie pamiętam już dokładnie czego), choć na dwóch da się jeździć. Butla tylko i wyłącznie w miejscu koła zapasowego, nie daj się namówić na montaż "walca" na pace - jak zakupiłem z takim rozwiązaniem Rangera i tylko się wkurzam bo brakuje przestrzeni ładunkowej. Mi wchodzi w butlę 87l lpg i robię na tym do 400km. Kiedyś miałem rekord spalania lpg 14l/100km ale to na pusto przy 80-90km/h w idealnych warunkach drogowych, ale to na początku jak mnie jeszcze przerażało te liczby przy dystrybutorze po przesiadce z volvo w dieslu - teraz pewnie bym już nie potrafił tak ekonomicznie jechać :P Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 mam jakiś baypas paliwa zalozony, ale nie znam szczegolow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi