Maarr80 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam kolegów, Temat na czasie :) nie działa podgrzewanie obu foteli. Po uruchomieniu silnika diody na przyciskach przez chwilę migają i po chwili gasną. O co chodzi? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amisz Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Sprawdzałeś bezpieczniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarr80 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Tak sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Maarr80, pod fotelem masz gdzieś pewnie wiązkę z kablami tu masz fragment z innego forum Element otrzymuje napięcie wejściowe, ale monitor obwodu nie zwraca prawidłowego napięcia wyjściowego, wyłącza obwód, aby zapobiec przegrzaniu i ewentualnemu spaleniu jest jeszcze taki opis tego migania migają wskaźniki górne i dolne = zwarcie elementu miga wysoka moc, słabo miga = element otwarty wysoka nie miga, słabe miganie = czujnik poza zakresem W końcu naprawiłem ten element w zeszłym miesiącu, kiedy czytałem ten wątek. Ogrzane siedzenie nie działało przez kilka lat. Każę każdemu, kto się tym zajmie, szybko rozwiązać, jak to naprawić. Jest trochę informacji na temat RamForumz? o tym, co miga światłem, co oznacza. W kopalni IIRC górne światło migało, co oznaczało, że element grzejny jest uszkodzony. Czytałem dawno temu, że zwykle drut pęka dokładnie tam, gdzie łączy się z żywiołem. Rzeczywiście tak było w moim przypadku. Aby dostać się do elementu: Podnieś siedzisko (zakładając, że masz gniazdo zasilania), aby łatwiej było dostać się do przewodów pod siedzeniem. Są dwa małe zielone złącza, jeden w prawym tylnym rogu fotela i jeden na środku siedzenia. Odłącz je i uwolnij przewody od plastikowych klipsów z drutu, które trzymają drut do sprężyn siedziska. Wyjmij dwie śruby, które trzymają pokrywę przełączników z boku gniazda. Podążaj za krawędziami siedziska pod spodem i odkręć plastikowe klipsy przytrzymujące pokrywę siedzenia. Klipsy wsuwają się w ramę siedziska. Są duże z przodu iz obu stron. Następnie z tyłu znajduje się około 4 plastikowych klipsów. bądź ostrożny i dobrze się nad tym rozejrzyj. Po znalezieniu i odłączeniu wszystkich plastikowych klipsów przytrzymujących pokrywę siedzenia, pociągnij za pokrywę siedzenia, zaczynając od tyłu. Piankowa poduszka do siedzenia ma element grzejny przyklejony do niej wokół krawędzi. Możesz po prostu podnieść poduszkę z piankowego siedzenia i element z siedzenia, uważając, aby nie uszkodzić drutu i złączy sprężyn. Jeśli zdecydujesz się wyjąć element z poduszki, zachowaj ostrożność, łatwo będzie złamać obwód wewnątrz elementu, którego nigdy nie znajdziesz w naprawie. Musiałby zostać zastąpiony. sprawdź dwa przewody pod kątem ewentualnych przerw i lutowania, jeśli to konieczne. Druty pękają po tylu cyklach kanapek. Mój drut do tego elementu został złamany, więc go przylutowałem, a ciepło skurczyło się, aby ochronić przewody przed ponownym pęknięciem. ponownie zmontować. teraz masz działające podgrzewacze tyłek. mam nadzieję, że to pomoże, nie sądzę, żebym zrobił jej zdjęcia. Gdybym to zrobił, opublikuję je. Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarr80 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wielkie dzięki będę szukał, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Powodzenia jak zrobisz to napis może się przyda innym Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Powodzenia jak zrobisz to napis może się przyda innym Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarr80 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Witam kolegów, niestety przewody od maty w siedzeniu są ok więc to nie to. Poniżej link pokazujący zabieg jaki należy wykonać zgodnie z powyższym opisem Koledzy a może jest gdzieś jakiś moduł do sterowania. Bo czasami mi załapią a czasami nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Maarr80, napisz dokładnie jaki to furacz rok model i silnik poszukam Ci schematu Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarr80 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Ram 1500 mega cab laremie 2006 5,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi