małyL200 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Witam.Gdy chce wyłączyć silnik w moim Ramie,silnik nie chce zgasnąć,dopiero gdy lekko podbije pedał gazu silnik gaśnie. Nie ma żadnego błędu,nic na desce nie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 21 Listopada 2017 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Trza do pompiarza podjechac od diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Który rocznik Ramika? Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
małyL200 Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Pewnie u pompiarza to się skończy. Po prostu myślałem, że komuś coś podobnego się przytrafiło. Mój Ramik to 2500, 2002 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 No pewnie tak się skończy. Daj znać co wyjdzie, bo przypadek jest arcyciekawy przy pompie VP44. No chyba, że masz coś zmotane i inną pompę. Takie zachowanie to było przy pompach "całkiem" mechanicznych, gdy opiłki z pompy podającej powodowały niepełne zmykanie zaworka odcinającego. Przepływ był wystarczający dla biegu jałowego ale po dodaniu gazu, czyli zwiększeniu dawki, tego przepływu było za mało i silnik gasł bo sekcja tłocząca nie wytwarzała odpowiedniego ciśnienia. Nie wiem, czy w vp44 zawór ten z tyłu może takie sensacje robić. Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi