psc660 Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 Hej, ponad miesiąc temu pisałem o zamiarze kupna f150, tak się złożyło, że służbowo byłem w Kanadzie i udało sie zakupić eFkę Obecnie jest prawie ;-) w drodze (jeszcze czeka na shipping) ale chcę być gotowy jak już będzie w PL Z tego co wiem muszę: 1. wymienić światła na europejskie (wymienić całe klosze czy wystarczy same żarówki na pomarańczowe lub jakiś inny patent), i gdzie to najlepiej kupić (sprawdzałem tylko allegro), czy wymiana załatwi sprawę, czy coś jeszcze trzeba przy kablach grzebać? 2. dołożyć światło wsteczne - może jak kupię całe lampy to już tam będzie? jak to podłączyć pod wsteczny/skrzynię ?? macie jakieś schematy? 3. dołożyć przeciwmgielne - rozumiem, że muszę pociągnąć kable do kabiny i zrobić osobny przełącznik - jakieś patenty?? 4. czy ma znaczenie w którym miejscu (po której stronie - uprzedzę pytania, nie chodzi o przód/tył :pala: tylko lewa/prawa/ środek itd :-) ) zamontuję wsteczny i przeciwmgielny :idea: czy oprócz świateł coś muszę jeszcze zmienić żeby go zarejestrować :?: i jeszcze: 5. co z hakiem?? może zostać do przeglądu?? czy ich główka pasuje do naszych?? kable/puszka do zmiany to pewne, ale poprzedni właściciel założył jakiś dodatkowy hamulec (mam schematy podłączenia) - czy to się w PL przyda?? 6. silnik 5,4 jest na pasku (co ile się go wymienia) czy na łańcuszku ? 7. coś polecacie przy nim zrobić, wymienić?? 8. Jaki gaz polecacie (i ile może kosztować) / ewentualnie gazownik do polecenia w okolicy Szczecina? 9. czy można w jakiś łatwy sposób podnieść mu moc?? 10. jak zabezpieczyć wlew paliwa? dzięki, pzdr/psc Quote F 150 | 2010 | 5,4 | 4x4 | 6 biegów | 1,5 kabiny | 6 osób | Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMAX Posted December 6, 2017 Report Share Posted December 6, 2017 Siema. Co to za efka? Rok, itp... Trzeba zrobić światła przód i tył, instalacje haka, przeciwmgielne, wsteczne i to wszystko. Hak zostaje. Jeśli nie masz końcówki to sobie kupisz na allegro. Polecam taką z kasowaniem luzów... Pozdro SIMAX Quote F150 LARIAT 2007 5.4 V8! Jest POWER - sprzedany... RAM 1500 SPORT 5.7 HEMI - Teraz jest MOC!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psc660 Posted December 6, 2017 Author Report Share Posted December 6, 2017 dzięki za odpowiedź dopiero jutro statek przybija do portu w Niemczech mają tam się wszystkim zająć i dostarczyć pod dom więc może do świąt dostane :) ps dane są w mojej stopce, nie wiem czemu wtedy nie dodało Quote F 150 | 2010 | 5,4 | 4x4 | 6 biegów | 1,5 kabiny | 6 osób | Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMAX Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 WOW. Zajebisty :shock: życzę udanych kilometrów... :-) Powodzenia. SIMAX Quote F150 LARIAT 2007 5.4 V8! Jest POWER - sprzedany... RAM 1500 SPORT 5.7 HEMI - Teraz jest MOC!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psc660 Posted December 10, 2017 Author Report Share Posted December 10, 2017 WOW. Zajebisty :shock: życzę udanych kilometrów... :-) dzieki Quote F 150 | 2010 | 5,4 | 4x4 | 6 biegów | 1,5 kabiny | 6 osób | Link to comment Share on other sites More sharing options...
volen Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 Pchełka starsza, ale 5.4 ma łańcuch rozrządu, własnie wymieniałem niedawno, przeciwmgielne mam przy światłach (na tym okręcaku do siebie), jak w skodzie czy kia. Ty pewnie też tak będziesz miał, wystarczy podłączyć. Gaz mam BRC i ssie go i jeździ ;) Haki robi gościu na allegro, masz link (https://goo.gl/cUWwrF), to co prawda hurtownia ze Starogardu Gdańskiego, ale możesz wyszukać producenta, chyba ze Słupska :) Gratuluję zakupu :) Quote pozdrowienia, Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
psc660 Posted January 6, 2018 Author Report Share Posted January 6, 2018 autko jeszcze w drodze :-/ ale z ostatnich ustaleń 09.01 ma już być u mnie :raca: przeciwmgielne mam przy światłach dzięki za podpowiedź zobaczę czy uda mi się to zrobić samemu nie wiesz czy gniazdo i hak muszą być gotowe na przegląd?? Quote F 150 | 2010 | 5,4 | 4x4 | 6 biegów | 1,5 kabiny | 6 osób | Link to comment Share on other sites More sharing options...
volen Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 u mnie ani razu nie spytali o to :) ale za to zrobili mi w zeszłym roku niespodziankę, bo stwierdzili na przeglądzie, że nie mogą zarejestrować pojazdu, któremu przez przednią szybkę nie przeziera vin. co oczywiste, u mnie nie przezierał, miejsce było, i owszem, ale nie było widać. i facet kręcił nosem, kręcił i powiedział, że nie da przeglądu. tak więc wspiąłem się na koło i zacząłem zaglądać sam w tę dziurwę. okazało się, że za płytko zerkał :) myślałem, że spadnę ze śmiechu, przegląd dostałem :) Quote pozdrowienia, Przemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted May 6, 2018 Report Share Posted May 6, 2018 Tak naprawdę to przegląd auta w Polsce to jest jedna cała fikcja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts