volen Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 macie kogoś godnego polecenia? muszę w Pchełce ogarnąć rozrząd jak najszybciej: jestem już tak zdesperowany, że mogę ją na lawecie gdzieś zatargać, byle było zrobione DOBRZE ktoś, coś? [ Dodano: 2017-05-07, 16:31 ] F150 5.4 2005 :D sorry :) Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 a może we własnym zakresie? (zakładając, że posiadasz kawałek garażu). na youtube są filmy jak to zrobić. jeśli masz wszystkie "graty" (dedykowany timing chain kit, jakieś narzędzia, trochę czasu i chęci), dasz radę. przykład tutaj: choć wiem, że nie trzeba wybebeszać pół auta. na pewno znajdziesz takie instrukcje. Cytuj 2006 F150, 5.4L 3V V8, Dark Toreador. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jak na razie odpada. Nie mam garażu, a taki pożyczony od sąsiada jest za niski :) Przed momentem grad walił na podwórku, więc średnia przyjemność działać na zewnątrz. Poza tym - czas. Brak czasu... Ale filmiki niezłe, obejrzę sobie później wszystkie, dzięki :) Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 dobrze szukając można znaleźć jeden, dokładnie pokazujący jak to zrobić bez rozbebeszania połowy komory silnika. generalnie zabieg prosty nawet dla laika. podstawa to narzędzia, trochę miejsca i wspomniany wcześniej timeshift chain replacement kit. Cytuj 2006 F150, 5.4L 3V V8, Dark Toreador. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 jeśli aktualne to spróbuj BrokatMotorCenter Wejherowo jest w Gdyni Camaro i w Gdansku Ponti, niby od amerykanow, ale... no wlasnie ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 hej, dzięki za pomoc :) Mirek z Camaro nie łapie się za rozrząd, bo za dużo czasu to zajmuje ;p Polecił mi jednego gościa z Rumi, przez niego trafiłem na fajnego mechanika, Karola. Rozrząd zrobiłem, oleje powymieniane, pompa wody i jakieś pierdółeczki też, od jutra testy :) Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 hej, dzięki za pomoc :) Mirek z Camaro nie łapie się za rozrząd, bo za dużo czasu to zajmuje ;p Polecił mi jednego gościa z Rumi, przez niego trafiłem na fajnego mechanika, Karola. Rozrząd zrobiłem, oleje powymieniane, pompa wody i jakieś pierdółeczki też, od jutra testy :) jaki masz przebieg, ze rozrząd robiles??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 osiemdziesiąt parę tysięcy mil ale nie przebieg był podstawą, lecz chrobot dochodzący z silnika oraz generalne porządki szykuję autko na dłuższą wyprawę, więc powoli wymieniam, co mi w łapy wpadnie a chrobotało coś, co się ułamało i biegało po łańcuchu na dole, zakłócając odczyty na CPS skutkiem czego Pchełka nie chciała jechać, tzn. jechała 8-10km bez mocy po czym stawała jak osioł na środku drogi generalnie teraz cały rozrząd nowy, pompa wody nowa, koło pasowe też, cewki i świece wymienione, idzie nowa oponka na zapasik, w planach 4x4, zawieszenie, lakier i tapicerka... żona załamana ;) Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 u mnie caly czas problem z moca... swiece i cewki nowe, katy, sondy, czujnik powietrza nowe... a ten dalej nie chce przyspieszac jak należy... pracuje już równo, ale nie przyspiesza jak powinien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 5 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 a jaki masz czas 0-100km/h? Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 a jaki masz czas 0-100km/h?a bo ja wiem - z dwa dni :D a poważnie... po wymianie katow, okazało się ze nieszczelność jest na kolektorach wydechowych... wiec teraz walka w opuszczaniem silnika i wymiana uszczelek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 sam robisz, czy zleciłeś? :) Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 sam robisz, czy zleciłeś? :)zlecam... czekam na wolna chwile, żeby auto nie było potrzebne i mój mechanik będzie dzialal... czekam jeszcze na szpilki, niby da się wymienić te uszczelki bez wyciągania silnika, ale na wszelki wypadek zamowilem, jak by się miały lamac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi