mudder Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Czy filtr Motorcrafta(skrzynia biegów, filtr zewnętrzny) FT-145 pasuję do modelu 2008 :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 No to ja odpowiem ...pośrednio - http://www.ford-trucks.com/forums/index.php :kasztan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 A ja spróbuję bezpośrednio :mrgreen: Według katalogu Motorcrafta na pewno pasuje do Super Duty z tym silnikiem, choć nie znalazłem informacji czy jest jakieś ograniczenie co do przedziału rocznikowego. Wysłałem Ci info na priv, bo nie wiem, jak wkleić na forum obrazek z dysku :-/ Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Wysłałem Ci info na priv, bo nie wiem, jak wkleić na forum obrazek z dysku Nie odpowiadaj oknem szybkiej odpowiedzi tylko wciśnij ODPOWIEDŹ http://pickupklub.pl/posting.php?mode=reply&t=455 , a tam masz opcje dodawania pliku z dysku. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 A ja spróbuję bezpośrednio :mrgreen: Według katalogu Motorcrafta na pewno pasuje do Super Duty z tym silnikiem, choć nie znalazłem informacji czy jest jakieś ograniczenie co do przedziału rocznikowego. Wysłałem Ci info na priv, bo nie wiem, jak wkleić na forum obrazek z dysku :-/ Dzięki, ale jest problem bo wg katalogu to jest do silnika 6.0 a co z 6.4 i z rokiem 08 Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 No to ja odpowiem ...pośrednio - http://www.ford-trucks.com/forums/index.php :kasztan: już tam pytanie zadałem ale teraz święta i głównie kasztaniarze siedzą :mrgreen: a tam przybywa ok.3 stron w ciągu dnia w jednym temacie i ciężko się przebić :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 No faktycznie - przecież pisze tam jak byk, że to do 6.0 i z roczników 2003-2005. Coś mnie zaćmiło z powodu późnej pory chyba :mrgreen: Ale jeśli możesz to podeślij mi VIN Twojej fury na priva bo mam kilku innych kandydatów tylko niestety potrzebna jest już dokładna data produkcji auta. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Dobra, spróbuję tak jak radzi drug... :-) Więc wychodzi na to, że potrzebujesz FT176. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Działa! Dzięki drug :up: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 dzięki @japacz bardzo mi pomogłeś :-) zbliża mi się wymiana oleju w skrzyni a tam są dwa filtry zewnętrzny i wewnętrzny w misce olejowej jeden zmienia się co 50kkm a drugi co 100kkm ten drugi już mam a tego zewnętrznego mi nie przysłali edit. Ale głupi jestem: http://www.ford-trucks.com/forums/825952-location-of-remote-filter-for-job1-tranny-2.html na szukaczce forumowej nie znalazło a teraz sobie wyguglałem siek: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Miałeś rację - FT144 to filtr wewnętrzny. Dołączam schemacik :) BTW - też masz informację, że przekroczyliśmy pojemność naszych prywatnych skrzynek pocztowych? :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 http://www.otctools.com/products/ford_transmission_cooler_line_disconnect_set i jeszcze takie narzędzie potrzebne do demontażu filtra :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 skad macie te schematy - dajcie linka? nie wiem, @japacz mi to przesłał. :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 @japacz do tablicy :mrgreen: ten filtr zewnętrzny który zamówiłem to wkład jest a tam pod spodem jest puszka którą się wymienia w całości muszę zerknąć do serwisówki :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 @japacz do tablicy :mrgreen: ten filtr zewnętrzny który zamówiłem to wkład jest a tam pod spodem jest puszka którą się wymienia w całości muszę zerknąć do serwisówki :mrgreen: Wybacz, że z opóźnieniem ale jestem na wezwanie :-P Coś Ty zamówił?!? Przecież zewnętrzny FT 176 to JEST właśnie metalowa puszka! A może przez pomyłkę przysłali Ci coś innego? :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 @japacz do tablicy :mrgreen: ten filtr zewnętrzny który zamówiłem to wkład jest a tam pod spodem jest puszka którą się wymienia w całości muszę zerknąć do serwisówki :mrgreen: Wybacz, że z opóźnieniem ale jestem na wezwanie :-P Coś Ty zamówił?!? Przecież zewnętrzny FT 176 to JEST właśnie metalowa puszka! A może przez pomyłkę przysłali Ci coś innego? :mrgreen: tak sprawa się wyjaśniła gość se numery w serwisie pomylił :pala: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi