wojciech195 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Hej wiem ze to wraca co jakis cza s ale do rze czy wyczytalem na tym forum ze wystarczy kupic zarowke ledowa pomaranczowa wyjac stara I wsio gra co do kierunkow a co ze stopem I pozycja tez sie bedzie palic na pomaranczowa dzieki za wszelkka pomoc. Cytuj Ram 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 25 Lutego 2017 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Primo: Pierwszy post w powitalni Secundo: Nie masz żadnego pojęcia, nie grzeb, napisz który rok Rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech195 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 2012 4x4 Cytuj Ram 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 25 Lutego 2017 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Trzeba rozdzielić stop i kierunek, wstawić rezystor i przekaźnik na każda stronę, w miejsce świateł cofania dać kierunki, a cofania dołożyć dodatkową lampę i nie zapomnij o przeciwmgielnym http://pickupklub.pl/viewtopic.php?p=54559#54559 Masz blade pojęcie o tej robocie, zostaw to komuś kto już to robił, oferta z allegro http://allegro.pl/dodge-ram-1500-komputerowa-przerobka-swiatel-kieru-i6720693682.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech195 Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Czyli musi byc ingerencja w lampe tzn trzeba ja rozebrac bo innego wyjscia nie ma tak to rozumiem dzieki Cytuj Ram 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 wojciech195, w lampę nie, przewody (wtyczkę) tak ... zamieniasz przewody na wtyczkę lampy L+P, radzę w miarę Twoich zdolności wykorzystać oryginalną lampę na przeciwmgielny (dwa włókna żarówki) a cofania dostawić dodatkową ... ja to robiłem w Ramie i F150 na żarówkach led SMD dwu funkcyjnych, a wsteczny na led lampach od ciężarówek Generalnie przód też obskoczysz na dwu funkcyjnych SMD, będzie efekt że zamienia się postój w migacz jak w Audi np, oczywiście jeśli chcesz. Bardzo polecam WAŚ http://www.was.eu/ nie chińszczyzna i w kompletach masz wszystko co Ci będzie potrzebne. Powodzenia... pamiętaj o odpowiednio dobranych żarówkach (gniazda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz__P Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Witam, Ja mam Rama z 2012 4x4 i powiem że lepiej to zrobić samemu. Ponieważ jest to banalnie proste niż zlecić jakiemuś partaczowi, ewentualnie zapłacić w warsztacie co się na tym znają zapłacić 600zł. Ja czytałem wiele postów na ten temat wszyscy polecają warsztat, byłem w 3. jeden chciał coś kombinować w kompie i ciąć lampę. drugi stwierdził że tego nie umie zrobić a 3 krzykną za pociągnięcie 3 kabli 600 zł. W końcu poczytałem i zrobiłem to sam wyniosło mnie to 160 zł z żarówkami i 40m kabla a i 4h roboty. I nie trzeba być geniuszem i elektronikiem o 3 boleści żeby wszystko ładnie działało. Mogę opisać jak zrobiłem oświetlenie w tylnej lampie. Nie mam tylko przeciwgnilnego tylnego ale to dopracuję jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Ja zrobiłem wsteczny + kierunek na "żarówce" dwukolorowej LED. W zasadzie tylko jeden kabel do przełączenia. Działa to tak, że podczas cofania z kierunkowskazem, "żarówka" z białego światła przełącza się na pomarańczowe, które jest nadrzędne nad białym. W pozostałych przypadkach pracuje tak, jak powinno (biały wsteczny, kierunek pomarańcz). Stop i pozycja również na jednej "dwuwłóknowej żarówce' LED. Dodatkowo musiałem zmienić przerywacz kierunkowskazów na taki o częstotliwości migania niezależnej od obciążenia obwodu. Fajnie to działa, przy minimalnym obciążeniu obwodów (i styków). Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi