Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Opcja to pewnie że jest, tylko nieopłacalna

Potrzebujesz przedni most, zawieszenie, przekładania kierownicza,

przedni wał,tylni wał, skrzynie biegów, reduktor, sterowanie (elektryka wiązki)

w częściach z 20 tyś + robocizna

Opublikowano
Potrzebujesz przedni most, zawieszenie, przekładania kierownicza,

przedni wał,tylni wał, skrzynie biegów, reduktor, sterowanie (elektryka wiązki)

Jeszcze pewnie tylny most, bo jak znam życie, to w kastratach były inne przełożenia, niż w 4x4. A do tego cała masa różnych śrubek, podkładek i innych pierdółek, których nigdzie nie da się dokupić, a bez nich nie da się skończyć projektu.

Tak naprawdę w naszych warunkach nie mając drugiego kompletnego egzemplarza jako dawcy części operacja jest nieopłacalna, bezsensowna i w zasadzie na granicy możliwości powodzenia.

Mając kompletnego dawcę z tego samego rocznika i w tej samej wersji długości ramy operacja staje się tylko trochę mniej nieopłacalna i bezsensowna, no i może chociaż trochę możliwa do przeprowadzenia.

Ram to nie Jeep, nie poniewiera się na co drugim szrocie w Polsce, więc nie będzie ani tanio, ani łatwo zebrać potrzebne graty.

Słowem, lepiej zrób jak radzi Tadeusz ;-)

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

Opublikowano

Jak fajna cena to bierz, jak zamierzasz jeżdzić po mieście to bierz, jak mieszkasz w górach to nie bierz, zdarzy się ze potrzebne będę 2 napędy,jak zamierzasz wjeżdzać w lekki teren to nie bierz,jak zamierzasz go taplać w błocie to kup też dzwig.

Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka

Opublikowano

do dwu metrowego wjedzie.

Chyba że chcesz wjechać do CH SOLARIS w Opolu... tam nie wjedziesz RAMem,

Wjazd pod górkę ok 30 stopni nachylenia, śliski beton, ostry łuk 90 stopni w prawo.

RAMem nie odważyłem się próbować... jeszcze :-D

Opublikowano
Jak fajna cena to bierz, jak zamierzasz jeździć po mieście to bierz
Dodałbym jeszcze do tego "jak mieszkasz w ciepłym klimacie gdzie nie ma lodu, śniegu i najlepiej deszczu" ;) Nie raz, nie dwa, nie pięćdziesiąt , dyskutowaliśmy o tym na forum. Pickup bez 4WD to prędzej czy później jedno wielkie wkurwienie właściciela. Pół biedy jeśli się skończy tylko wstydem i nerwami, gorzej jak jakąś dużą szkodą materialną lub - odpukać - zdrowotną. Kolega Prawy mi kiedyś opowiadał jak sprzedał swojego RAMa Hemi a kolejny właściciel chyba w tym samym tygodniu go rozpieprzył w drobny mak ;)

FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007

FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001

FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010

był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002

Opublikowano

Dla nie wtajemniczonych - Tadeusz jest jedyną osobą na tym forum twierdzącą, że wykastrowanym pickupem da się jeździć zimą :lol: :lol:

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

Opublikowano

...no Chłopy drogie to nie jest tak , że tylko na Florydzie, Texasie czy Arizonie jeżdżą pickupy z napędzaną "samą dupą". Ja mojego mam z Illinois gdzie zimą pies ma strach odlać się na zewnątrz, bo na bank przymarznie do hydrantu. Pomykam moją wanną już którąś zimę i specjalnych problemów nie mam. Wiadomo, że komfort jazdy pickupem 4x4 jest o meeega lepszy, pewniej i bezpieczniej się prowadzi wielką furę. Mimo wszystko będę bronił tylnego napędu. Jak jest lód czy zbity śnieg to z lekkim zadkiem nawet na czworaka ciężko się wydrapać pod górkę. Jak masz tylny napęd to o umiejętnościach decyduje kwestia wprawy i rozwaga. Wiadomo, że na wszystkie kopce się nie wdrapię ale pamiętam o tym, że tylko tylne koła się mi kręcą. Jeśli brakuje komuś w zimie wyobraźni na drodze to i pojazd na gąsienicach wywali na plecy.

Opublikowano

mozecie wierzyc lub nie , mieszkam na przedgorzu sudeckim , latam kolejna zime ramem i na dunlopach sj6 zima nie zdaza mi sie wlaczac napedu przedniego na asfalcie , qwa , zajebiscie trzyma sie drogi i jeszcze nie mialem jakiejs nieopprzyjemnej akcji ,

ale kastrata bym nie kupil , komfort swiadomosci ze na wraziejakbyco jest 4x4 robi robote :)

aha, lubie zapierdalac :twisted:

HEMI 5.7

EVO 1340

bigosss 750ąty :)