jajko222 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Witam wszystkich, przeglądam forum od jakiegoś czasu, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, dlatego przyszedł czas na zaangażowanie się w tą stronę. Mój szef stwierdził, że przydał by się pickup do firmy, ale ma w tej chwili inne wydatki i go nie kupi. Zaświtał mi w głowie pomysł i ugadaliśmy się, że ja kupię auto na siebie i podpiszemy umowę, że za użytkowanie samochodu do celów służbowych dostaję miesięcznie określoną kwotę. Dlatego kupię auto na kredyt, który sam będzie się spłacał, auto będzie się samo tankowało, a w mojej kwestii będzie tylko jego eksploatacja. A że od lat marzyłem o dużym amerykańskim pickupie, to moje myśli kręcą się wokół F150 i Rama 1500. Dzisiaj sprawdzałem u mechanika Rama z 2004r za 50k, ale wyszło na to, że przynajmniej 10k jest do włożenia na starcie, także odpuściłem i zwątpiłem czy mnie wogóle stać na takie auto. Poza tym nie ma teraz żadnych innych propozycji do 50k. Z każdego źródła słyszę inne głosy, jedni mówią, że części tanie, inni że drogie. Opinia zależy na pewno od zasobów portfela, ale dla mnie tanio/drogo to znaczy taniej/drożej od powszechnych pickupow które widzimy na ulicach. U mnie na budowie jeździ pełno Amaroków i Rangerów, czasem Navara się trafi. Stąd moje pytania: - Jak się ma utrzymanie takiego F150 z 2005r (nie liczę kosztów paliwa) do utrzymania Navary, L200 czy Rangera z tego samego rocznika? - Czy do obsługi amerykańców potrzebny jest mechanik który się w tym specjalizuje? moim następnym strzałem do sprawdzenia jest auto z tego ogłoszenia: https://www.otomoto.pl/oferta/ford-f150-ford-f150-lariet-5-4-benzyna-gaz-ID6yJjxr.html Dzięki za odzew jeśli takowy będzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Siemanko. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totkom Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Witam Cytuj JJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi