Maxi Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 Do wymiany mam łożysko tylne. I tu Koledzy pytanko, czy w Ramie 1500 rok 2010 jest w moscie zabezpieczenie na półosi aby ją wyjąć i wymienić łożysko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejwitt Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 A to jest w ogóle wymienialne? Czy może trzeba całą piaste wymienic? Quote Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxi Posted January 28, 2017 Author Report Share Posted January 28, 2017 Tak wymienialne łożysko i uszczelniacz, i już wiem że jest zabezpieczenie na półosi zdjołem dekiel z mostu. ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba M. Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 Czyli jest to typowa konstrukcja słabszych mostów Chrysler i Dana stosowana od początku lat dziewięćdziesiątych - półosie zabezpieczone c-klipami i powierzchnia półosi pełniąca rolę wewnętrznej bieżni łożyska ;-) Quote F150 302 V8 4x4 - sprzedany :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts